Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Mixerul---de care?


XIO

Recommended Posts

Am un mixer clasic, normal, care are doar un set de ....brate sau ce or fi, ca pe celalalte le-am pierdut. Le am pe cele de aluat (cred--sunt ca niste spirale).

M-am tot gandit sa imi cumpar un mixer vertical, de genul acesta:

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85Z%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=stabmixer&sprefix=stabm%2Caps&rh=i%3Aaps%2Ck%3Astabmixer

 

 

Tinand cont de faptul ca nu prea gatesc, ca am mixerul clasic si un magic bullet, imi poate explica cineva asa, ca pt oamenii care nu au treaba cu bucataria, care e diferenta dintre cele 3?

M-ar interesa mai mult ca sa imi fac smoothie-uri, adica doar fructe cu iaurt/branza, muffins fara calorii (cu tarate in loc de faina, albus in loc de ou) si ce mai gasesc eu interesant si usor...

 

Va multumesc!

:)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

O sa-ti raspund eu pana primesti un raspuns mai bun...

Totul tine de ce vrei sa faci cu ele. Ca vad ca pt ce vrei tu ai magic bullet care pare sa rezolve problema. 

Am si eu ceva de genul ala dar nu il utilizez pt nimic  [:)]

cu mixerul clasic dar paletele alea care le-ai pierdut eu fac creme, prajituri si piureul de cartofi.

cu blenderul (ala de pe amazon) in afara de mancarea pt bebelusi pe care o pasez mai fac salata de vinete...iese minunata si fara seminte  [:D]  ca le aranjaza el.

si sucul de rosi ...cand am rosi pt ciorba ca sa numai toc la ele ca oricum mi le intind ai mei prin farfurie asa le pasez (mai intai le scot coaja!).

Mai fac supe crema... sau cand vreau sa mai ascund vreo leguma prin ciorba pe care nimeni nu o agreaza [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ala vertical e bun pt ce zici,mai bun decat magic bullet- daca faci smoothies din fructe congelate eu cel putin ma enervez si arunc magic bulletul pe geamcat imi zbarnaie dracia aia in cap ca sa toace un capsune congelat.

 

desi ii zice mix, e tot un soi de blender ca e cu cutite. 

 

Daca vrei mixer -cu care nu faci smooties ci aluaturi and stuff, ia unul din ala care sta si invarte singur,fara sa-l tii in mana. Da asta nu-ti foloseste la stadiul asta in viata, asa ca go for the vertical one!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cauta unul vertical. Eu d'asta am dupa ce am dat deoparte robotul cel mare care era greu de scos din dulap, de utilizat, de spalat toate ustensilele.

Cu astahttp://www.electroreview.ro/mixer-vertical-philips-hr160200/

 

fac tot, de la tocat ceapa, carne, facut icre, maioneza, bezea,  pina la smoothie.

 

Eu sunt foarte multumita de el.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Xio,

in bucatarie la gatit pentru 1-2 persoane nu iti trebuiesc prea multe. sa ai baza:

 

-chopper pt vegetale  sau food processor (daca vrei sa faci supe si sa nu toci cu cutitul), ori pt salate, salsa, rosii tocate, nuci, almonds...eu il fol f. des.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Dgarden&field-keywords=chooper#/ref=sr_nr_n_0?rh=n%3A1055398%2Cn%3A289920%2Ck%3Achopper&keywords=chopper&ie=UTF8&qid=1381520033&rnid=1063498

 

-blender-pt smoothies cu iaurturi si fructe congelate (sa iei unul cu putere mare)

http://www.amazon.com/Cuisinart-BFP-703CH-SmartPower-Blender-Processor/dp/B00004WKI7/ref=sr_1_19?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1381520125&sr=1-19&keywords=blender

 

-poti sa gasesti food processor si blender in acelasi sistem.

 

-juicer pt juice-uri

 

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_sabc?url=search-alias%3Dgarden&pageMinusResults=1&suo=1381520192721#/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Dgarden&field-keywords=juicer&sprefix=juice%2Cgarden&rh=i%3Agarden%2Ck%3Ajuicer

 

 

- un mixer -pt cantitati mai mici, sa ai unul normal cu spirale pt aluat-desi ma indoiesc ca o sa-l fol prea des [:)] si cu tel para pt piureeuri de cartofi, aluaturi prajituri (atentie la muffins ca sa iti iasa pufoase, nu treb sa fol niciodata mixer, treb doar sa incorporezi ingredientele cu paleta).

http://www.amazon.com/Cuisinart-HM-70-Advantage-7-Speed-Stainless/dp/B000TVPCEE/ref=sr_1_4?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1381520299&sr=1-4&keywords=mixer+hand

 

sau daca esti pusa pe bucatarisit pt mai multe persoane ia unul mare -stand mixer

 

 

-chopperul acela vertical-il fol pt salate icre, vinete

 

http://www.amazon.com/Cuisinart-CSB-78-Cordless-Rechargeable-Blender/dp/B0017W26YS/ref=pd_sim_sbs_hg_1

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[:-)))] asta e baza?

 

Eu am un mixer normal cu care bat albusuri spuma si fac maioneza asta adica si unul vertical pe care l-am luat cand era fi-mea mica si inca il folosesc la pasat, supe creme si chiar ieri mi-am facut un smothie delicios cu o banana si niste zmeura congelata si cu lapte ca altfel nu poate sa paseze ceva de genul asta numai ca varianta mai ieftina din plastic si cu putere mai mica.

 

La mine asta e baza. Mai am un robot mare cat o zi de post pe care il folosesc o data pe an cand fac zacusca sa toc 1 kg de ceapa si sa maruntesc ardeiul si vinetele. Dar cred ca as putea trai linistita si fara.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Eu in bucatarie folosesc un mixer normal pentru maioneza, bat albusuri spuma, un robot de bucatarie care are si blender si un minitocator de bucatarie, e mic dar e practic.Mixer vertical nu mi-am luat inca.Poate urmeaza.Uneori folosirea mixerului mi se pare mai dificila are multe ustensile si apoi trebuiesc multe spalate, uneori folosesc mini tocatorul. [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nu va mai chinuiti cu mixerul normal sau "frecatul" clasic pentru maioneza.

iata cum puteti pregati maioneza in mai putin de un minut, cu ajutorul blenderului. unele mixere au un accesoriu similar cu blenderul, pentru pasat, il puteti folosi pe acesta

functioneaza garantat metoda, am folosit-o de cateva ori si maioneza a iesit perfect, fara timp pierdut si nervi ca s-a taiat. important este sa stiti ca ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. oul, daca e rece, il puteti incalzi putin intr-o cana cu apa calda.

https://www.youtube.com/watch?v=8kAtcqyxUKI

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Corina, oare daca pun o lingura de iaurt o iesi la fel? Nu ma deranjeaza sa fie mai moale...dar prefer mai light!

 

in alte parti am gasit reteta cu 200 ml ulei. deci din start poti sa reduci cantitatea de ulei, iese insa mai putina maioneza. sau folosesti un alt tip de ulei, mai "usor" (habar n-am, o fi bun cel din seminte de struguri ?)

poti incerca pana la urma, cred c-ar fi bine totusi sa pui iaurtul dupa prepararea maionezei, amestecand usor pana se incorporeaza.

eu am stricat o tura de maioneza punand in loc de zeama de lamaie echivalentul sintetic (un fel de hellas).

pfoaaa, a iesit cea mai bleaga si gretoasa maioneza vazuta/gustata vreodata [:-)))]  [:-)))] . si mai aveam doar un ou crud in casa, in ajun de craciun (parca), restul erau fierte, sa prepar oua umplute. pana la urma am facut maioneza din ultimul ou disponibil, fara s-o mai acresc. ca n-aveam cu ce, uitasem sa cumpar lamaie.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...