andacos Publicat Septembrie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Septembrie 5, 2013 la indemina,cantitazile pentru "blat"din piscoturi de sampanie si unt topit? Se sfarma piscoturile si se amesteca cu untul topit,insa nu mai stiu cantitazile si nici daca s emai adauga ceva. Multzumesc anticipat! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Septembrie 6, 2013 Administrators Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 am citti pe undeva ca ar fi 150 g piscoturi si 125 g unt topit ... Ce bunatate vrei sa faci? [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 6, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Anda.multzumesc,e un punct d eplecare...sa vad daca mai vine cineva cu vreo informatzie. Vreau s afac un tort de zmeura cu blat de piscoturi si crema de iaurt,deci fara coacere ,fara nimic...si nu stiu retzeta exacta... Eu faceam o tarta cu blat de piscoturi si brinza Philadelphia,ins anu mai gasesc retzta!Stiu ca foloseam doua puncgutze d episcoturi(undeva la 200-250g are o punga)insa nu-mi mai amintesc cit unt. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Septembrie 6, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Dana, eu folosesc doar biscuiti... de ce piscoturi? ca sunt mai friabile. eu pun cam 50 de grame de unt topit la 150grame biscuiti. daca nu e destul mai topesc jumatate de lingura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 6, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Mai fine,Roxana! Si mai gustoase evident,deict biscuitzii aia normali!(banuiesc ca la ei te referi) Deci tu pui 50 g unt topit,la 150 g biscuitzi normali? Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Septembrie 6, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 mda, eu ma gandeam ca asta e si scopul blatului, sa aiba ceva consistenta. mie imi place blatul cu biscuitii digestivi (cel clasic de cheesecake). da, cam asa pun.(savoiardi mie mi se par ca au gust de carton... fata de niste biscuiti buni. ca piscoturi de sampanie ca pe "vremea noastra" :)))) nu stric eu pe blaturi.... ) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Septembrie 6, 2013 Administrators Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 biscuiti digestivi folosesc si eu, mi se par mai gustosi, doar ca pun dupa ochi untul topit Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 6, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Ce numitzi voi exact biscuitzi digestivi? Pentru mine sunt aia la vrac,parca erau sapun pe vremea lui ceausescu! Piscoturile astea de sampanie( acum na...nu stiu daca chiar de sampanie sunt ca la noi sunt recomandate pentru copii)sunt folosite si la tiramisu. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Septembrie 6, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Biscuitii digestivi sunt cei cu cereale - brans, etc. nu sunt foarte crocanti dar sunt aromati si se simte fibra in ei. (cei mai populari sunt cei de la McVitie's, dar cred ca sunt o gramada de marci). americanii le zic graham crackers cei de care zici tu sunt cei "populari". am facut cheesecake si cu ei, nu sunt chiar asa tragici (oricum blatul la cheesecake poate fi extrem de neutru). piscoturile - adica savoiardi - se folosesc in alta structura la tiramisu, tocmai ca sunt foarte spongiosi si absorb bine lichiorul si cafeaua. am fost mirata pentru ca eu chiar nu am vazut nicio reteta care sa ii foloseasca in ceva similar cu blatul cheesecake. normal ca asta nu inseamna ca nu exista Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 6, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2013 Mersi de explicatzie! Hai ca am intzeles acum cum e cu digestivii...uite ca eu nu stiu cume consistentza lor,nu am luat niciodata. Sa stii ca iese foarte bun blatul din piscoturi,sa incerci odata si....ai sa ma pomenesti! [:-)))] [:-)))] La nemtzi e ceva usual s afaci din piscoturi blatul,adica eu nu am auzit sa se faca din biscuitzi de care spui tu. Cred ca e "cite bordeie atitea obiceie"eu am sa ramin la varianta piscoturi ,ca iese bun-asta stiu sigur,si nu mai fac experimente si la blat,destul ca va fi crema d eiaurt un experiment pentru mine...dar zau ,ca nu vad cum s-o gresesc! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.