Mik Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 Merci de sfaturi, am sa desfac borcanul diseara. Cind m-am uitat ieri la el paprika arata normal pe dinafara. Ginger, si in Moldova se fac niste chestii din aluat taiate identic si care se cheama "pudic" putzishoare. (eu nu fac ca nu-mi place sa prajesc (eu insami) in ulei). Dana (din Germania), acasa la italieni, la mama lor am mincat o supa cu 2 feluri diferite de paste si cartofi. Asa ca ce spune Sziva nu ma mira. Si nu cred ca ar cadea greu la stomac. E o muncare cu foarte multe glucide lente si gata. Mihaela si Sziva, merci de reteta de supa de rosii. [fluturas] Hai bagati reteta de supa de ou. [flo2] [flo2] [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 Macaroane =paste scurte (melcisori,scoici,fusilli) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 (editat) Eu supa de ou o fac asa :prajesc chimen in putzin ulei si adaug o lingura de faina sa se caleasca pun niste smantana si adaug apa ( cam cata supa vrei sa faci 1-2 lt) ,putina sare si las sa fiarba cam 5 minute.Strecur supa de seminte apoi o pun din nou la fiert ,sparg in ea oul intreg asa ca sa se fiarba tot (cate 1 ou pe farfurie socotesc) ,sunt persoane care le fac zdrentze dar mie nu-mi plac .O servesc fierbinte cu crutoane de paine prajita .Sunt multe feluri de supe de ou (si cu zarzavat) dar noi numai asa o facem(da' rar de tot ca ne-am dezobisnuit de supe) Editat de Septembrie 27, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 (editat) Supa de oua e pe placul nostru, in copilarie ne bateam pe ea se face putin rantas, se arunca paprika si se pune apa, sare, piper, foaie de dafin, cand da in fiert se pun ouale, asa pe rand cate un ou, iar 1-2 se bat ca de omleta si se adauga asa cu lingura, sa iasa zdrentele . se mananca cu smantana, cate un ou in zeama la fiecare edit: eu nu pun chimen ca nu mi place aici Editat de Septembrie 27, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 Mie-mi place mult chimenul,aici nu am gasit in magazine.Este ceva da' are gust mai mentolat , de fenicul oarecum.Drept e ca am uitat ca si eu pun boia in supa de ou...putin ,da' pun...Si macaroanele de care zicei tu cu branza si slaninutza le acopar bine,bine cu smantana de casa daca am ...asaaa,o tzara mai calorice [batcap] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 (editat) Chimen pun in gulas si in supa de chimen ... dar ultima imi aduce a perioada cu boala asa ca nu fac prea des, decat atunci cand miauna taica`mio ca ii e dor de zama chioara si nu, nu vrea ceai de chimen [:-)))] a i-am oferit alternativa [soricel] Editat de Septembrie 27, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulia81 Postat Septembrie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 27, 2013 Aaaa, ca mi-am amintit: macaroane cu branza de burduf si slaninuta prajita. [buca] moama ce bunatate!!! asta fac si io in we - musai!si m-ati innebunit cu macaroanele cu varza - le adooooor!!!si mancarica de dovlecei - yummy! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi2003 Postat Septembrie 29, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2013 (editat) Ginger, si in Moldova se fac niste chestii din aluat taiate identic si care se cheama "pudic" putzishoare. (eu nu fac ca nu-mi place sa prajesc (eu insami) in ulei). Li se mai spune si nudli.Bucatile de aluat se pun la fiert in apa, apoi se dau prin pesmet prajit.O reteta. Editat de Septembrie 29, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Septembrie 29, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2013 Mi-as dori sa mananc Supa de gulas.Aveti vreo reteta? Pasta de gulas inca nu am gasit in comert.Exista vreo reteta de facut in casa? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Septembrie 29, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2013 (editat) Eu gulyas-ul il fac asa:-carne de vita taiata cubuletze il calesc ulei pana lasa toata zeama din carne ,adaugceapa,ardei rosu,boia de ardesi gulyas crèm(daca nu ai e bun si gogosar rosu macinat cu sare ,eu mai pun si asa ceva) si putin chimen apoi adaug apa cand s-au calit putin impreuna .apoi se adauga morcov ,telina,patrunjel cat doresti ,ori tocate ori taiate bucati mici iar spre sfarsit 1-2 cartofi taiati bucatele.Piperul se adauga la sfarsit ,iar cui ii place se adauga un ardei iute taiat rondele (practic gulyas-ul se mananca picant...da' cum eu am copii il pun doar in farfurie).Eu toc ingredientele si fac supa putin mai groasa.E simplu si gustosp.s: mi se pare ciudat ca n-ai gasit pasta de gulyas daca esti in Romania.Se gaseste la rafturile de condimente in tub rosu sau portocaliu...precis gasesti si in Bucuresti . Editat de Septembrie 29, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.