Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Montignac (194) ... STIL DE VIATA, NU DIETA


Recommended Posts

Buna dimineata montigirls  [pl]

Vreau sa va spun ca prajitura cu cocos a mai ramas doar o bucatica mica, mica ... a venit jumatatea si cand a dat de el nu s-a putut opri ... a decretat ca e super super bun  [:-)))]  adevarul este ca atunci cand s-a racit glazura nu a mai avut gust ciudat ... cred ca daca o facem glazura din : fructoza, pudra de roscove, ulei, apa e ok nu ??? 

 

Claudia te inteleg cand spui pas ... eu cand eram in plin proces de slabire (ala serios nu asta ce-l traversez acuma) nu m-am atins de nimic din categoria bunataturi  [pk]

 

carmencat eu nici nu stiu care e smantana lichida  [fri]  [fri]  [fri]  nu am cumparat si nu am folosit deloc  [batcap] nu stiu diferenta intre ele ... asteptam stiutoarele sa ne spuna  [flor]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 598
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Am gasit articolul asta despre diferitele tipuri de smantana: http://www.reteteleluiradu.ro/2009/12/05/foarte-pe-scurt-despre-smantana/

prin urmare, asa cum spuneam, in afara de smantana acra fermentata (care nu se gaseste la noi), obtinuta prin fermentatie bacteriana naturala, restul de tipuri de smantana sunt pur si simplu obtinute prin extragerea grasimii prin centrifugare din lapte.

Pentru a nu se acri, este supusa procedeelor de pasteurizare si sterilizare sau procedurii UHT.

Prin pasteurizare, sterilizare, UHT trece si laptele normal, ala din care s-a scos grasimea care a ajuns smantana.

Deci, repet, nu e mai normal sa folosim lapte degresat, daca tinem musai pentru a realiza un fel de mancare glucidic si nu smantana indoita cu apa sau nu, care oricum e foarte grasa, fara sa ii dispara componenta glucidica?

Deci pana la urma cu smantana, nu conteaza de care, de gatit sau nu (mai putin cea fermentata acra ce nu se gaseste la noi) obtinem un produs finit neconform.

 

Voi ce ziceti?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma roade rau treaba cu smantana azi.

Uite ce gasesc pe site-ul LaDorna:

-smantana fermentata, care e la cutii (oare cum e fermentata, ca e tot dulce la gust, nu acra cum spune nenea in articolul precedent, daca ar fi fermentata cu bacterii, chestie care are logica, prin transformarea lactozei de acreste, nu mai are cum sa fie dulce)

http://www.reteteleluiradu.ro/2009/12/05/foarte-pe-scurt-despre-smantana/

-smantana de gatit, care NU e fermentata, indiferent de procentul de grasime continut, chiar se precizeaza ca este UHT http://ladornagroup.ro/ro/produse/ladorna/Smntn-/Smntn-UHT-pentru-gtit/#

-smantana UHT pt frisca http://ladornagroup.ro/ro/produse/ladorna/Smntn-/Smntn-UHT-pentru-fric/#

 

Oare de aia constatam eu cresteri in greutate dupa we in care foloseam smantana de gatit? Ca de fapt eram intr-o mare abatere??

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

carmen nu erai in abatere..smantana de gatit sau smantana dulce e  smantana aia ff lichida care o gasesti in cutii cartonate mici Dorna...e acea smantana lichida de facut frisca

 

eu n-am gasit nici o smantana de frisca fara zahar..din astea cu nume faimoase...insa am gasit la Penny cand stateam in bucurestii smantana dulce UHT in cutiuta mica, si pe aia o foloseam

 

samantana "monti" (cea din retetele de prajituri)...e jumate cantitate smantana dulce+ jumate apa

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am mai cercetat, toata smantana lichida de gatit e obtinuta prin centrifugare si apoi supusa pasteurizarii sau procedurii UHT.

Am mai gasit un articol interesant despre zer, e bun de citit. Tocmai am aflat ca ricotta e obtinuta din zer... similar cu urda noastra.

http://www.fabricadelapte.ro/valorificarea-zerului

 

Si despre smantana fermentata: http://www.fabricadelapte.ro/smantana-de-consum-refuza-frigul-absolut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

carmen...n-am chef de articole de cetit acu .... optinut sau nu prin nefermentare ...smantana dulce e CONFORMA  si e  PERMISA. nu incerca sa inventezi roata...ia-o ca atare...si anume conforma (si pe roata si pe smantana [:-)))] )

 

cred ca din cauza grasimilor multe e si conforma de fapt...de xemplu ciocolata neagra....oricat % ar avea cacao are zahar....si monti o permite ca spune ca  procentul de cacao e mai mare ca cel de zahar si deci e ok...si mai era un aliment mult folosit pe acelasi principiu ca ce face rau e combatut de ce este bun si devine conform...nu-mi mai amintesc insa ce aliment

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu sunt lamurita, doar mai bagata in ceata; eu folosesc frisca lichida Pilos (Lidl), smantana lichida 10% Vian de la Kaufland, si frisca lichida 30% fara lactoza Kaufland. Nici una din ele nu are zahar, insa gustul e puternic de lapte praf...asta este!

Si apoi daca le scot si pe astea, cu ce mai ramanem?!  [fri]  [vraji]

Si Camen, apoi slabim si cu astea... pana acum am dat bine jos, vom da si inainte... mai greu dar se duc kg...tinand cont ca vom manca toata viata asa, atunci merita sa mancam si astea! [:)]

 

 

Andanii, eu ma ating de bunataturi, insa conforme! [il] E adevarat ca nu sunt foarte restrictiva (in ce priveste grasimea, lactatele, branzeturile, uleiul...), insa 100% respect IG<30; am renuntat la IG<35, mi se pare ca ma tin pe loc alea intre 30-35, asa ca merg pe <30... si vad ca iar s-a mai deblocat cantarul...sper ca luni sa mai declar -1kg! [biz]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai aia e, ca nu se mai misca mai nimic la mine, si nu inteleg de ce. La inceput cand s-au dus foarte multe kilograme eram mult mai stricta. Nici vorba de smantana, dulciulete, nici macar cu fructoza. Nici vorba de morcovi in ciorba. Acum de cand am aflat ca morcovii sunt cu steluta, mai scap 1 morcov-doi acolo, la un oloi de ciorba, ca zic nah, rezultanta glicemica e ok. Uite ca nu e, cel putin la mine nu e.

In timpul saptamanii cand nu mananc dulciuletele alea conforme scad, sambata-duminica... pun la loc, astfel incat luni la prima ora sunt fix la fel, daca nu mai rau.

Si nu va imaginati ca rad o tava o data sau mai stiu eu ce. Din 18 briose facute duminica am mancat cred ca 2 cu Caress atunci, ca erau bune, calde, noutate. Cred ca am mai mancat una in dimineata urmatoare si inca una in alta zi.

 

Mai am de dat jos 7 kile pana la 55, cat mi-am propus ca prima etapa. Pe care nu le dau, se pare, cu smantana lichida, urme de morcov, pepene (mea culpa!), dulciulete...

Asta e, cand o sa ajung la 55 o sa pot fi mai relaxata, pana atunci revin la faza initiala in care eram, vorba voastra, "mai catolica decat papa".

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...