missdarcey Postat Februarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2014 reteta am gasit-o pe un blog si e cam asa; -450 gr faina-1 1/2 lingurita sare-1/2 lingurita drojdie uscata-360 ml apa calduta se amesteca ingredientele uscate , adaugi apa si amesteci cu o lingura pana s-au omogenizat. Se acopera cu folie si se lasa la crescut pana a doua zi . Eu mai am doar 2 feliute din cea de ieri asa ca ieri pe la 10 am pregatit alta . O coc dupa amiaza , De data asta am folosit faina integrala si faina spelta . Abia astept sa vad cum e gustul. Mie mi-a placut foarte mult , nu contine zahar , e perfecta. Poti cauta pe net reteta , iti da informatii complete. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Februarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2014 Missdarcey - da, am citit-o pe net ,voiam sa stiu daca ai facut-o asa ca aia (pe Culinar ,parca) Am sa incerc s-o fac vineri seara pe sambata ca-s acasa.Am crezut ca e prea lichida ca procentajul de apa e enorm...daca tu imi spui ca e ok asa, atunci asa o sa fac. Androix- faina integrala eu nu am citit sa n-aiba gluten.Este faina speciala aici expres pentru persoanele intolerante ,aia nu am incercat.Sincer iti spun ca mie mi-a iesit mereu si nu am facut nimic special.Eu dupa ce o framant o pun direct in tava in care o coc sa dospeasca si cand e crescuta o coc, nu o mai framant, ca e mai grea ca painea normala si daca-i scot tot aerul dupa aiai chiar nu mai creste... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Februarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2014 Si eu am crezut la fel dar am zis , hai sa incerc , iese moale si buna , coaja subtire ca o foita . Trebuie sa o coci intr-un vas cu capac. Abia astept sa vad cum va fi cea integrala. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Februarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2014 Androix- faina integrala eu nu am citit sa n-aiba gluten.Este faina speciala aici expres pentru persoanele intolerante ,aia nu am incercat.Sincer iti spun ca mie mi-a iesit mereu si nu am facut nimic special.Eu dupa ce o framant o pun direct in tava in care o coc sa dospeasca si cand e crescuta o coc, nu o mai framant, ca e mai grea ca painea normala si daca-i scot tot aerul dupa aiai chiar nu mai creste...Da, am inteles, are gluten oricum, iar eu ii mai adaug inca. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Februarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2014 Am si eu faina integrala o juma' de kil asa ca o s-o combin cu cea 00 sa vad cum iese ca am sa fac cu 1 kg de faina sa am pe cateva zile paine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Februarie 13, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2014 (editat) Am facut ieri si painea artizanala din faina integrala , nu a iesit atat de crescuta precum cea alba dar este foarte buna , ( mai ales pentru cunoscatori ) , nu mai spun ca s-a mancat in dimineata asta la micul dejuno parte din ea , sotul cu omleta si somon , copila numai cu somon si o felie cu dulceata . Restul am pus-o intr-o punga pentru mine. Editat de Februarie 13, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Februarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2014 Am facut-o si eu....mi se pare putin cam multa apa, a iesit foarte moale aluatul dupa dospire .In general e buna painea, cam plata dar gustoasa.Am sa mai fac dar am sa pun mai putina apa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silva115 Postat Mai 7, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 7, 2014 Buna tuturor, m-am inscris de curand pe site. Sunt din Brasov si iubesc painea facuta in casa si mancarea sanatoasa. As dori sa infiintez o comunitate in Brasov a iubitorilor de paine artizanala si mancare sanatoasa. Daca este cineva interesat, va rog sa-mi dati un semn. Ne-am putea intalni sa vedem ce putem pune la cale impreuna.Intalniri, ateliere, degustari etc. Multumesc Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danuta_aga Postat Iulie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 4, 2014 Buna tuturor, m-am inscris de curand pe site. Sunt din Brasov si iubesc painea facuta in casa si mancarea sanatoasa. As dori sa infiintez o comunitate in Brasov a iubitorilor de paine artizanala si mancare sanatoasa. Daca este cineva interesat, va rog sa-mi dati un semn. Ne-am putea intalni sa vedem ce putem pune la cale impreuna.Intalniri, ateliere, degustari etc. Multumescfoarte frumos........... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciana21 Postat Octombrie 2, 2014 Raport Distribuie Postat Octombrie 2, 2014 Si mie imi place painea neagra, sau alba cu seminte, mai ales sa fie facuta in casa, gustul este foarte bun.Acum ca s-a mai racit vremea am sa incerc sa fac mai des. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.