Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Povestea de dragoste din baraca


Recommended Posts

  • Administrators

Pretty Woman, în variantă franţuzeasă. Povestea de dragoste înfiripată între un francez înstărit şi o româncă de etnie romă sfidează diferenţele sociale

http://adevarul.ro/international/europa/foto-pretty-woman-varianta-frantuzeasa-povestea-dragoste-infiripata-francez-instarit-romanca-etnie-roma-sfideaza-diferentele-sociale-1_524d4393c7b855ff56f45dac/index.html

 

Ce parere aveti? E posibil asa ceva sau e doar un material care suna bine pentru a vinde un ziar.

?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Acuma cu iubirea nu prea ai ce-i face nu are si nu va avea nimic de a face cu vreo logica 

Dar am retinut doua puncte primul il stiam dar m-a pus serios pe ganduri punctul al doilea pentru ca reliefeaza o idee ce am intalnit-o chiar aici pe DC nu de foarte multa vreme si chiar si atunci m-a pus pe ganduri. Acum deja devine un punct serios al gandirii mele. Oare nu cumva este si acesta un drum sau macar o cale?

Deci:

1. „Anul trecut am locuit împreună în apartamentul meu. Ceilalţi au început să râdă de ea, i-au spus că i-am luat toată libertatea. Aşa că nu a mai rezistat”, a spus Alain. Între viaţa confortabilă şi cea aglomerată, femeia a ales traiul pe mai departe în tabăra de romi. La apartament mă plictiseam. Nu-mi plăcea, aveam impresia că sunt într-o închisoare. Chiar dacă este greu, prefer să locuiesc în continuare aici, cu ţiganii, cu prietenii mei”, a explicat Dana.

 

 

2.La început , povestea lor a fost tare dificilă din cauza barierei lingvistic, dar Alain s-a dovedit mai rapid şi a învăţat el limba romani, câştigând respectul celorlalţi membri ai comunităţii de ţigani. Cu ajutorul lui, şi Dana a învăţat să comunice în franceză, la nivel minim. „Alan este înconjurat de ţigani, normal că a învăţat! Dacă am fi avut alături de noi patru sau cinci francezi am fi învăţat şi noi”, a spus cu încredere românca.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius,te referi la poveste acum sau la rromi in generali?

 

N-am citit articolul insa asemnaare acu "indragostita de un masai"ma duce automat cu gindul la finalul povestii aleia,,,asa ca automata sociez si povestea asta cu aia.

 

Primul paragraf citat d etine,se incadreaza perfect in tipologia rroma...daca al doilea crezi ca ar fi calea spre succes...eu zic sa mai evaluezi odata conjuncturile.

 

Asta daca am prins eu bine ideea ta.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Primul punct reflecta ceea ce stiam. Ei vor fi ei si atat. Nimeni nu o sa schimbe nimic.

Al doilea punct insa ma pune serios pe ganduri cel putin din punct de vedere socio-relational. Vezi tu, eu sunt o persoana care urmareste rezultatele. Adica scopul final este sa am rezultate concrete pe termen scurt mediu sau lung dar sa am rezultate. Nu cu mult timp in urma am retinut o idee scrisa de cineva prin care spunea ca o posibila cale de imbunatatire a relatiilor cu tiganii ar fi si invatarea limbii lor a culturii si specificitatii lor. Mi s-a parut prea mult. Dar mi-a ramas intiparita ideea. Acum intr-un context total diferit ma reintalnesc cu aceeasi idee dar diferenta este majora. S-a intamplat si are efect. Si cum eu sunt omul efectului(rezultatului) asa cum spuneam ma gandesc daca totusi nu poate sa fie si aceasta o modalitate prin care sub o forma sau alta sa se ajunga la rezultate pozitive a relatiilor comunitare. Pentru ca daca si altii au spus si la un anumit nivel se intampla, ce m-ar putea face sa cred ca nu ar putea functiona si in alt grup? Poate mai putin, poate altfel dar de ce nu? Daca totusi functioneaza? Asta este ideea.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

N-am prins eu ca la asta te referi...si mie mi-a ramas in cap ideea expusa de aschiutza...insa,desi nu o exclud ,nu ii vad aplicabilitatea.

 

Alain al nostru...a fost nevoit sa invetze limba lor,el a VRUT sa fie acceptat si -hai sa spun,integrat in satra rromilor,el avea inima inflacarata...

 

La fel s-a intimplat si in "Indragostita de un masai" si autoarea si.a lasat civilizatzia,cultura si a incercat sa se integreze,nu numai invatzind limba ,ba chiar traind in coliba d epamint!Si tot din dragoste!

 

Ideea e ca atunci cind dragostea nu mai "intuneca"gindirea(vorbesc strict efectiv la cele doua cazuri de aici)incepe partea ratzionala si...urmarile ei.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu contest ideea ca la nivel individual a functionat pentru ca .... dar a functionat. Grupul de tigani i-au recunoscut efortul si a aparut exact ceea ce devine defapt important. Efectul se numeste respect. Respectul este unic, nu are alt continut nicaieri in lume este sa nu-i spun o forma suprema dar in mod sigur o forma puternica si universala. Respectul se castiga sau se pierde pentru mine este una dintre cele mai stabile forme de recunoastere. 

Si daca acest gest a determinat recunoasterea lui, a dus la castigarea respectului din partea unui grup de ce nu ar functiona si la alt nivel? Am un model, a functionat am mai intalnit ideea in alt context asa incat din nou imi spun "dar daca totusi va functiona?" Poate intr-o alta forma poate la un alt nivel particular dar daca totusi va functiona si va avea efecte pozitive? 

Acuma nu vreau sa para o intrebare existentiala  [:)]  insa am obiceiul cand ma intalnesc cel putin de doua ori cu o idee sa ma intreb: "totusi ce contine inauntrul ei?"  Deja se repeta deci ... ceva trebuie sa fie. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai, io n-am crezut nici Pretty Woman. Si cu atit mai putin cred articolul asta. Adica: baiat de familie buna intra in satra pentru iubita lui.

 

1. Din poza - nu prea e "clasa" individul cu bratara de fier si ghiul de taraba. Sau o fi inel de logodna, mai stii?!

2. Nu-l vad pe individ plecind la serviciu de la satra...va imaginati voi ce parfum aduce ala la locul de munca?!!

3. E chiar pampalau individul daca iubita marturiseste ca se mai prostituaza din cind in cind, iar el tot dupa ea ofteaza.

 

A fost si un film "Gadjo Dilo", cu Romain Duris ("Auberge espagnole"), tot asa, un francez care cauta o femeie intr-o satra.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...