danielag Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Superba painea, Androix! Ce faina folosesti? O alternativa la placa de granit sunt doua bucati de caramida refractara (samota) pe care le pui intr-o tava sau direct pe grilaj. Painea o coci pe hartie de copt, sa nu o pui direct pe samota respectiva. Daca pui samota intr-o tava, o poti incalzi direct jos si o muti pe grilaj deasupra cand bagi painea. Nota: nu stiu din ce e facuta samota asta, radioactiva sigur nu e, dar mai departe nu stiu sa-ti spun. Caramida o gasesti la magazinele de materiale de constructii. E ieftina. Si am zis de doua bucati pentru ca una singura e cam mica pentru o paine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Octombrie 21, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Faina folosesc 650 din cea mai ieftina de cumparat, marca proprie ori cea din carrefour ori din cora, pe unde ma nimeresc la cumparaturi. Si cand mai bag si secara iau boromir, iar integrala titan.Mi-ai dat o idee buna, nu stiu de ce ma setasem eu pe placa de granit. Asa caramizile astea sunt si mai usor de manevrat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Octombrie 24, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 24, 2013 Androix, multam de informatia cu faina. Daca iti iei samota sa ne zici daca e vreo diferenta la coptul painii. Eu am avut o perioada si mi se parea ca painea crestea mai frumos decat in cazul in care o coceam direct in tava. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Februarie 13, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2014 Readuc subiectul in actualitate cu noutatile mele in preparatul painii in casa. Intre timp am reusit cumva fortata de imprejurari sa-mi fac maia singura de la zero din apa si faina, care creste foarte bine aluatul, sunt foarte incantata de reusita mea.De un timp fac mai mult paine din faina integrala si tarate de ovaz, la care adaug si gluten. De cu seara imi pregatesc maiaua din:25g starter100g faina150g apa A doua zi dimineata am obtinut aprox. 265 g de maia peste ea mai pun 10 g din borcan sa fie in total 275g.Si painea o incep cu:275g maia320g faina grau integrala320g tarate de ovaz de la pirifan75g de gluten de grau (am incercat diferite cantitati si am ramas la 65-75g ca fiind cantitatea optima pentru painea asa cum ne place noua)480g apa16g sare Intai cantaresc ingredientele uscate (mai putin sarea) intr-un castron si le amestec cu mana pentru afanare, pentru ca nu mai pot cerne faina sau taratele. Apoi le rastorn peste cantitatea de maia si apa. Framant 2 minute pana se incorporeaza toata faina apoi acopar cu o punga de plastic si las 30 de minute. Dupa cele 30 de minute incorporez sarea si framant iar 2-3 minute, dupa care transfer aluatul in alt castron uns cu putin ulei de masline pentru a nu se lipi.Las sa se odihneasca 50 de minute si apoi fac prima impachetare, inca 50 de minute si fac a doua impachetare (strech and fold pentru cine vrea se gasesc filmulete pe youtube pentru a vedea exact cum se face) si alte 50 de minute. In tot acest timp eu mai dau o fuga pana la scoala sa iau copiii, ma mai opresc la cumparaturi, mai o vizita la dentist asa ca aproape niciodata nu pot respecta cu sfintenie cele 50 de minute, de cele mai multe ori depasesc intervalul.Apoi urmeaza formarea painilor si lasatul putin la dospit. In documentele mele si in ce mai scrie pe net cica ar trebui vreo 2 ore vara si vreo 4 iarna. La mine daca depasesc o ora aluatul supradospeste si painea e numai buna de aruncat la cos. Asa ca dupa acea ora- o ora si un sfert sa zic, pun painea in cuptorul incins, nu inainte de a o cresta cum ma pricep si eu pentru ca nici acum nu-mi reusesc taieturile oblice dar eu incerc mereu Tot n-am placa de niciun fel in cuptor, dar dupa ce am patit-o de cateva ori sunt mai atenta sa nu se stinga si il aprind intotdeauna cand formez painea nu mai tarziu. Nu mai pun nicio tava de apa si iese perfecta. Zilele urmatoare o sa revin si cu poze. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciana21 Postat Octombrie 2, 2014 Raport Distribuie Postat Octombrie 2, 2014 Arata foarte bine painea. Bunica mea imi aduc aminte ca facea plamadeala pentru maia din turtele de malai cu faina si drojdie. Le amesteca pe toate , apoi le facea mingiute mici , dupa care le usca apoi le folosea cand facea paine, cantitatile nu mi le amintesc si din pacate nu o mai pot intreba cum proceda. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciana21 Postat Octombrie 3, 2014 Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2014 Imi place atat de mult painea de casa facuta cu aceasta maia , incat ieri m-am apucat si eu sa fac maiaua, iar in seara asta urmeaza sa fac painea mult asteptata.Ador acest gust. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.