ML Publicat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Publicat Octombrie 14, 2013 Imi place totusi ca salata (cu ulei, otet si mult hrean). Mai pun frunzele in supe sau la "sarmale" (rar), dar altfel nu ma pot atinge de ea (am facut de ex suc si mi s-a facut rau de gretos ce este. Poate nu l-am combinat cu ce trebuie?.... Telina, mere, morcovi?...). Asa ca vreau retete cu sfecla (inclusiv cu frunze sau sub forma de suc) care vi se par gustoase. Contine pe langa multe altele si potasiu si-i musai sa o mananc. Multumesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Si eu o folosesc doar ca salata cu hrean!Ulei ,otzet (mie imi place cu balsamico)si hrean! Nu am mincat niciodata frunzele,am auzit de sarmalutze-n foi de sfecla(sa intre crista sa scrie ca la ea am auzit mai multe retzete cu frunze de sfecla)insa eu nu am mincat nici acasa la mama,si ca atare nici eu nu consum. Bors de sfecla,insa nici de asta nu fac ca noi suntem carnivori! Eu o puneam in muraturi/varza,imi place foarte mult murata si-mi place foarte mult culoarea ce-o da la muraturi. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Eu am facut suc din vreo 7-8 morcovi, 1 sfecla mare, 1 kg de pere si 2 lamai.Delicios a fost, l-am baut lingandu-mi mustatile (imaginare) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J G Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Eu mananc salata, sfecla coapta in cuptor, taiata cuburi, cu otet, ulei de masline si usturoi. Mananc foarte des.Uneori pastrez cuburi sa pun in salata cu valeriana, branza de capra si alune de pamant.Dar baza e tot salata cu otet, uite suc n-am incercat deocamdata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mada27 Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 un subiect interesant . multumesc pentru retete . eu pana acum am mancat doar cumparata salata sfecla la borcan Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Octombrie 14, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Asa-i Dana, Crista mi-a dat idea cu sarmalutele (sunt cu orez si mozzarella parca, le-am facut mai demult si mi-au placut). Muraturile sunt tare gustoase dar nu ma simt chiar bine dupa ele. Ce fel de bors? Bors rusesc, parca asa-i spune pe-aici. Am sa caut reteta, n-am mancat pana acum. Rall, nu-i prea dulce? Acum vad ca-i o singura sfecla (nu ma plang), asta-i proportia ? Eu as fi vrut sfecla sa fie baza, poate de asta m-a ingretosat sucul meu. Ooo, ne place mult usturoiul JG, am sa incerc si asa. Si in salata cum spui, desi nu am valeriana. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Pe vremea cand aveam hemoglobina mica imi faceam o salata din sfecla cruda data prin robot (food processor) la care adaugam un sos facut din: sos de soia, otet balsamic, o lingurita de miere, ceapa verde uscata, uneori adaugam si putin usturoi. Sfecla cruda s-ar fi pretat si la dat pe razatoare dar aveam oroare sa ma inrosesc pe maini, asa ca o marunteam la robot. Totul era gata in 3 minute. Daca faci suc, combina cu mar si eventual lamaie/portocala. Sfecla cu morcov mie mi se pare prea dulce, de exemplu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Rall, nu-i prea dulce? Acum vad ca-i o singura sfecla (nu ma plang), asta-i proportia ? Eu as fi vrut sfecla sa fie baza, poate de asta m-a ingretosat sucul meu. Pai.. era destul de dulce, dar nu gretos de dulce. Poti pune mai multa lamaie. Sau portocale. Sau ghimibir? Nu am facut sucul dupa vreo reteta, eu in general merg in piata si ma 'inspir' pe loc. Ce imi place cum arata, cumpar si apoi acasa prepar Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anaraluca83 Postat Octombrie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2013 Fac si eu suc de sfecla, dar cu morcov si mar, daca vrei mai acrut pui lamaie sau kiwi. In rest o fac bors, cred ca ala rusesc e mai aproape de ce fac eu. Oricum fac baza de legume, ca un bors de legume cu cartofi si la final adaug sfecla coapta sau fiarta data prin razatoare. Mananc si salata cu hrean. Sau cand am chef imi coc cartofi si sfecla, le tai felii si le mananc cu mujdei de usturoi. :-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J G Postat Octombrie 15, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 15, 2013 Ooo, ne place mult usturoiul JG, am sa incerc si asa. Si in salata cum spui, desi nu am valeriana. Nu e neaparat sa o faci cu valeriana, poti face cu amestec de frunze - reteta mea originala era asa: salata cu sfecla si branza de capra.Amestecul de frunze il cumpar la punga, gata facut. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.