caress Postat Mai 26, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 26, 2014 Inghetata de vanilie-reteta clasica Ingrediente:-jumatate de litru de smantana lichida -eu folosesc din cea mai slaba, sau o diluez sa nu aiba mai mult de 15% grasime-5 galbenusuri mari sau 6 mai mici-150 g fructoza-ideal baton de vanilie, dar merge si cu esenta, daca nu aveti Mod de preparareSe bat spuma galbenusurile cu fructoza-pana se dizolva bine si devin albicioase si cremoase, se adauga smantana si se omogenizeaza bine, se adauga semintele dintr un baton de vanilie sau esenta-cata va place,apoi se incalzeste compozitia pe baie de aburi astfel incat sa se ingroase usor dar sa nu depaseasca 85 de grade ca se coaguleaza oul. Se raceste rapid, in baie de cuburi de gheata, se refrigereaza 2-3 ore , sa fie rece rece, apoi se pune in masina de inghetata. Din aceasta baza se pot face multe feluri de inghetata, adaugand nuci prajite, fulgi de ciocolata, alune, caramel, ness, cafea, etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cge Postat Iulie 13, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 13, 2014 Prajitura cu fructe Reteta Androix si Ariel! Multumim! Reteta: 3 oua, 15 linguri de iaurt (kefir, lapte batut), 7 linguri de ulei, 7 linguri de fructoza, 1 plic de praf de copt, esente, faina integrala si tarate de ovaz pana devine compozitia ca o smantana groasa. Se toarna in tava in care s-a pus hartie de copt, se pun deasupra fructele si se baga la cuptor, la foc mic, timp de 20 min. Eu am facut-o si cu: spanac, ciuperci (fara fructoza :)), cu caise, cu piersici, cu mere, dar asta cu visine e preferata mea Eu am facut-o cu cirese, trebuie mai multa fructoza. Am pudrat-o cu fructoza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cge Postat Ianuarie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2015 Tot eu scriu. Incerc sa ma disciplinez si am cautat retetele. Ia sa vedem fetele ce mai gatiti bun si Monti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mirumaria Postat Ianuarie 16, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2016 minunat acest thread. o sursa de inspiratie pentru retete montignac :) mai e cineva pe aici? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.