andanii Postat Octombrie 23, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 23, 2013 Budinca de branza - Faza I ingrediente : branza dulce, oua ....pentru cine doreste putina fructoza ... eu o prefer fara nimic si pun peste ea scortisoara sau magiun de prune fara zahar sau o fac sarata cu putina branza sarata , marar ... e fff buna si aceasta varianta Amestec branza cu ouale (orientativ dupa cantitatea avuta) si torn in forma tapetata cu hartie ... pun la cuptor si cand e rumena e gata ... la 220 grade pun eu , sus si jos Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Postat Octombrie 24, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 24, 2013 Vaaai, este dementiala reteta de ciocolata !!!!!!! Mii de multumiri pt aceasta descoperire fantastica....e incredibila! [flo2] eu am pus aproape 4 linguri de ulei, o lingura cu varf de cacao si o lingurita de miere. A fost prea multa miere. Dar totusi e fantastica, nu credeam ca va avea gust de cioloata adevarata! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
codrina13 Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 (editat) CIOCOLATA DIN ULEI DE COCOS XIO, ma bucur ca-ti place, si eu o ador Incearca si cu alune/nuci taiate.Sa scriu aici si reteta (poze n-am pt ca...nu radeti: nu posed si n-am posedat [alcool] aparat foto): 4 linguri ulei de cocos lichid (topit ), 1 lingura cacao, indulcitor dupa gust (stevie pun eu, se poate pune orice, monti sau...nu), si alune/nuci maruntite. Se amesteca bine, se toarna amestecul intr-o caserola, cutie, ce aveti pe acasa, in strat subtire, cam ca o tableta de cioco normala si se da la congelator, 15 minute. apoi se taie/rupe si se manaca. Ce ramane se poate pastra la frigider. Eu am mai facut si variatiuni: am pus o data si unt, a iesit mai cremos, altadata am pus unt de arahide(fara zahar), a fost buna de fiecare data Pe mine m-a ajutat sa scap de dependenta de Milka (bagam una/zi). Si uleiul de cocos ajuta la muuulte chestii de sanatate. Ajuta si la pb de constipatie Editat de Octombrie 25, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 (editat) LIPII- faza 1 Eu fac lipii dupa reteta asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ipie-arabeasca/ adaptata. Prima maia o fac cu faina integrala iar a doua oara adaug si taratele. Mai pun seminte de in macinate, seminte de canepa, fulgi de grau,etc. Ies foarte bune si sunt excelente pt pachet la servici. Un tip pt cand le intindeti: bila de aluat se preseaza putin cu dosul unei farfurii( se aplatizeaza si se intinde mai usor rotunda) iar dupa ce e intinsa ca sa aiba o forma frumoasa o tai cu cutitul dupa conturul farfuriei.Preferatele mele sunt lipiile cu humus,falafel si legume si lipiile cu spanac crud, branza feta si masline. Editat de Octombrie 25, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Codrina, nu scrii reteta sa se vada mai bine? Adica cu titlu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Quiche cu ceapa, ciuperci si piept de pui Reteta care mi-a tras cu ochiul este asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ceapa-si-sunca/. Este explicata foarte frumos pas cu pas asa ca nu ma voi repeta.Si acum sa vedeti ce modificari am facut: la aluat am folosit amestec 50:50 de faina integrala si tarate si unt, in loc de sunca am folosit gratare de piept de pui taiate bucatele, am adaugat si ciuperci sotate si ceva branza. Rezultatul e foarte aspectuos si gustos, cu un singur minus: taratele care le folosesc eu sunt foarte mari si ar fi trebuit cernute putin sa nu se simta asa tare in aluat. Ca si plusuri e foarte satioasa, o singura felie tine loc de o masa.Sper sa va placa si sa o incercati. Pun si cateva poze: Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Pateu de seminte de floarea soarelui Am gasit reteta pe un site vegan al Inei Todoran si cum ieri pofteam la pateu, azi am trecut la treaba.Ingrediente:- seminte de floarea soarelui decojite( eu am pus o jumatate de cana pt ca nu stiam daca imi va place)- o jumatate de ceapa mica tocata marunt- doua rosii uscate tocate- frunze de patrunjel- zeama de lamaie( am uitat de ea)- ulei( nu am pus)- sareToate ingredientele se toaca cu robotul si se adauga treptat apa pana se formeaza o pasta. E un pateu foarte gustos si satios( are 296 de calorii pe 100 gr). Se serveste cu paine wassa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Musaka libaneza Reteta este a FlorentineiG careia ii multumesc pt reteta delicioasahttp://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...usaka-Libaneza/. Ingrediente:2 vinete mari3 rosii mari feliate2 legaturi de patrunjel tocate marunt3 cepe medii taiate pestisori8 catei de usturoinaut fiert ( cred ca vreo doua cani)cascaval afumat250 ml bulionulei de măslineSarepiper negruVinetele le-am taiat rondele si le-am prajit in tigaia de teflon fara ulei iar nautul era inmuiat de aseara si fiert de dimineata. Am calit ceapa si usturoiul, apoi am adaugat si nautul scurs. Intr-un vas de iena am pus un rand de vinete, un rand de rosii feliate, peste ele jumatate din compozitia de naut, patrunjel si sare si piper. Apoi am repetat inca o data operatiunea si am incheiat cu un strat de vinete iar deasupra cascaval ras.Sper sa o incercati pt ca e gustoasa si mult mai usoara decat cea cu carne. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Muffins cu tzatziki si ciuperci Reteta originala este aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ki-si-ciuperci/ si pe aceasta cale ii multumesc Salmidei pt reteta delicioasa.Muffins cu tzatziki si ciuperciIngrediente:200-220 g faina( jumatate faina de secara si jumatate tarate plus gluten ca mi-a fost teama ca nu vor creste)1 lingurita praf de copt3 oua2,5 dl tzatziki( l-am preparat din iaurt de bivolita si oaie cu usturoi, castravete ras si sare)75 g unt topit si racit155 g ciuperci (o cutie)patrunjel, sare, piper, putin uleiPreparare:1. Se pregatesc ciupercile: se maruntesc si se prajesc in ulei cat sa se evapore apa. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, ciuperci si patrunjel tocat marunt.2. Se topeste untul la microunde si se lasa la racit.3. Intre timp se amesteca/mixeaza ouale cu tzatziki.4. Se adauga untul topit in compozitie.5. Si apoi faina amestecata cu praful de copt6. Se incorporeaza usor ciupercile in compozitie.7. Se pun in formele pregatite in prealabil si se coc la 180*C timp de 25-30 minute Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ariel_7000 Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 (editat) Panna Cotta:400 ml smantana grasa (30%)400 ml lapte monti (smantana grasa diluata)fructoza dupa gust (eu pun cam 7-8 linguri)esente: depinde de gust (eu ador varianta mentolata, la care folosesc ulei esential de menta)gelatina: 1 plic si jumatate Gelatina se pune la hidratat in 6-7 linguri de apa, cam 15 minute. Intr-o craticioara se amesteca smantana cu laptele si fructoza, se topesc pe foc mic si se amesteca pana cand se ajunge la punctul de fierbere (cand se fac bolboroace), se ia dupa foc si se lasa putin la racit (pana e destul de calda ca sa nu friga degetul), se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste complet. se adauga esenta si se toarna in forme. se da la rece cam 3-4 ore, apoi se adauga siropul sau jeleul. Siropul: o cana de fructe, 2 linguri de fructoza, 3 linguri de apa. se strivesc fructele, se amesteca cu apa si fructoza si se fierb intr-un ibric.Jeleul: la siropul de mai sus se adauga jumatate de plic de gelatina hidratata cu 2-3 linguri de apa, 10 minute. Se adauga cand e cald, nu fierbinte. Se pune peste panna cotta si se mai lasa la rece cam 1-2 ore. Editat de Octombrie 25, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.