Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete Montignac (1) - Stil de viata nu dieta


Recommended Posts

CHEESE CAKE:

BLAT: l-am inlocuit cu fulgi de migdale.

CREMA:  un albus batut spuma, 500 gr branza de vaci dulce, grasa (sau mascarpone), 400 ml smanatana grasa, cu 35 % grasime (eu am luat Dorna, in cutie rosie), 8 linguri de fructoza, fructe (aprox 2 pumni, eu am pus 1 cutie de ananas light si un borcan de compot de piersici light). Se amesteca toate astea bine, cu mixerul, pana se obtine o crema fina, apoi se adauga gelatina (2 plicuri) bine hidratata inainte, in 8-10 linguri de apa, timp de 5-10 minute. Se topeste gelatina la bain marie inainte si se adauga cand e lichida. Se amesteca bine, eu folosesc mixerul vertical.

Se pune un strat de crema, unul de fructe, altul de crema, se termina cu un strat de crema...se dala cuptor cam 15-20 minute (nu este obligatoriu, eu nu o mai pun in cuptor) la foc mic, timp in care se face face jeleul.

Pt jeleu e nevoie de fructe (eu am pus ananas si piersici) - cam 8 jumatati de piesici mari si o mana de ananas, putina zeama, se paseaza bine pana rezulta un piure, se adauga fructoza 2 linguri si se pun la foc mic, la fiert. Intre timp, in 3 linguri de apa (eu am pus suc de la ananas) se hidrateaza jumatate de plic de gelatina. Cand piureul ajunge la punctul de fierbere, dar atentie sa nu fiarba!!!! se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca bine.

Cand aproape s-a racit prajitura scoasa de la cuptor se adauga cu lingura deasupra piureul jeleu de fructe si se da la rece. Se tine cam 6 ore. In general eu fac prajitura seara si o las peste noapte. A 2 a zi se decoreaza cu fructe, cu frisca (eu o obtin din smantana grasa)...

Am uitat sa percizez ca am facut tortul in forma de tort cu fund detasabil. Pe fund am pus folie de aluminiu, ca sa impiedic eventualele murdariri.

Am facut prajitura si-n vas de yena si am pus folie de aluminiu pe fundul lui, ca sa o pot scoate mai usor.

post-795-0-27867900-1382723195_thumb.jpg

post-795-0-34186100-1382723207_thumb.jpg

post-795-0-84654400-1382723222_thumb.jpg

post-795-0-28624100-1382723236_thumb.jpg

post-795-0-15867600-1382723252_thumb.jpg

post-795-0-87710600-1382723284_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

BISCUITI:

100 gr. ciocolata neagra (min. 70% cacao), 50 gr unt, 25 gr fructoza, 2 oua, 100 gr faina de naut (migdale, soya), 10 gr cacao, 1/2 lingurita praf de copt, esenta, un varf de cutit sare. pentru pudrat: 1 lingura cacao, 1 lingurita fructoza, 1 lingura migdale macinate.

Se topescu ciocolata, untul si fructoza pe baie de aburi. Se adauga ouale (compozitia sa fie calduta, nu fierbinte, ca altfel se coaguleaza ouale), apoi se adauga restul de ingrediente, in ordinea din lista. Pasta obtinuta se pune la frigider pt 20 minute. Apoi se fac bilute, se dau prin amestecul de pudrat, se preseaza si se dau la cuptor 10-15 minute. Cuptorul sa fie la 160 grd (foc mic-mediu). Se poate servi ca desert proteic-lipidic. Eu ador sa-i mananc la cafea ... am uitat un amanunt important! se adauga la inceput, cu faina, 1 lingurita de scortisoara. aroma scortisoarei neutralizeaza gustul fainei de naut

post-795-0-87578900-1382723506_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

LAVA CAKE

 

4 oua, 3 linguri de fructoza (eu am pus doar 2, dar voi pune numai 1, ca iese cam dulce), 3 linguri de faina (eu am folosit faina de naut, ca sa iasa monti).

se mixeaza bine chestiile astea.

apoi 4 ciocolate (400 gr in total, voi pune numai 300 data viitoare), 200 gr unt (un pachet, din care se pastreza cam 1/5 pt uns formele).

untul si ciocolata se pun la topit, la bain marie. cuptorul se preincalzeste la 180 grade, cam 10-15 minute (adica, la cuptoarele clasice, de la maxim se da cam 1/4 spre incet). cand s-au topit ciocolata si untul, se adauga incettttttt, incet, amestecand continuu cu mixerul in amestecul facut inainte din ou, faina, zahar/fructoza. se toarna in forme de briosa sau in canute de cafea de portelan mai gros,care au fost unse cu unt inainte. se pun la cuptor cam 7-8 minute, NU MAI MULT!!!! pana se crapa putin pe margine. Este esential timpul de coacere, altfel se intareste ciocolata la interior si ies negrese .

Dupa ce se scot din cuptor si se racesc putin se mananca cu pofta maxima.

Cand se racesc de tot se intareste "lava" la interior, insa se inmoaie iar daca se pun putin la microunde. Oricum sunt delicioase si "curgatoare" si negrese.

post-795-0-64392400-1382723727_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

COSULETE DE CICOLATA

 

Pt cosulete se foloseste ciocolata neagra (75%) care se topeste la bain marie, atentie sa nu se arda, ciocolata e fff sensibila la asta. Eu am folosit 3 ciocolate Heidi.

Se pensuleaza bine formele cu ciocolata topita (eu am facut in forme de silicon pt briose), apoi se pun la frigider cam 1/2 ora, se mai pensuleaza inca o data, pana se face un strat gros cam de 0.5 cm. Se lasa 2 ore la frigider, sa se intareasca bine. Se scot din forme, cu grija, sa nu se rupa. Se marginile desprind cu varful unui cutit ascutit si se scoate forma de silicon cu grija. Eventual se pot scufunda intr-un vas cu apa calda, cateva secunde.

Se prepara crema:

mascarpone (250 gr) + iaurt natur (200 gr), fructe de padure sau din compot si sirop de fructe (acelasi sirop ca la panna cotta).

Cantitatile la ingrediente sunt orientative, in functie de cate cosulete vreti. Mie mi-au iesit 6 cosulete intregi si vreo 4 rupte :))

post-795-0-56260800-1382724487_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort cremos si pufos (F1)(reteta luata de pe culinar si incercata..buna raaau)
BLATUL 
4 oua 
120 gr. fructoza
40 gr. cacao

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cacao, si la sfarsit albusurile batute separat si ce a rezultat se toarna  in tava pe hartie de copt. Eu cand am facut blatul insa imi amintesc ca nu am pus hartie de copt ci am unst tava cu putin unt


Tava mea nu a e prea mare cred ca are 35X25...si blatul trebe taiat in 2-3...ashea ca daca se doreste cantitate mai mare e de prefarat sa se faca mai multe blaturi

CREMA :
250 gr. branza Philadelfia sau Mascarpone
80 gr. fructoza (eu pun 2-3 lg.rase de fructoza)
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)

 
post-87792-0-85880700-1382726319_thumb.jpg

post-87792-0-93122600-1382726328_thumb.jpg
 
(prima oara cand l-am facut imi era pur si simplu pofta de tort asa ca am batut frisca am pus fructoza si am pus capsuni si o porto)

 
 
Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de tarate cu lapte

 

Un desert rapid si dietetic, de facut cand suntem in criza de timp si de ingrediente...:)

 

200 ml lapte degresat sau lapte Monti (smantana lichida diluata 1;5 cu apa)-depinde ce tip de masa principala am avut, daca a fost lipidica folosim lapte Monti, daca a fost glucidica, lapte degresat

2 linguri de tarate de ovaz

2 lingurite de fructoza

esenta de vanilie, coaja de lamaie sau esenta de rom

 

Se pune laptele la fiert , cand aproape da in clocot adaugam taratele de ovaz amestecand usor, tinem pe foc mic 2-3 minute pana capata consistenta unei mamaligi moi.Se rastoarna in castronele, se raceste bine si se serveste cu scortisoara, toping de fructe de padure, gem sau dulceata dietetica.

post-79951-0-64233900-1382946436_thumb.jpg

 

Trebuia sa i fac poza inainte sa mananc din ea, dar am uitat... [soricel]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CARTOFI DULCI PRAJITI:

3 cartofi dulci medii (jumatate de kil cred)...am pus 2 lingurite de ulei de masline, i-am frecat bineeee, apoi am adaugat condimentele, am dat cuptorul la maxim, am intins cartofii in tava in care am pus hartie de copt si i-am lasat cam 15 minute. apoi am adaugat mujdeiul, care a fost fix condimentul perfect.

 

post-795-0-75858100-1383051052_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

carolinah, au iesit dulcegi, insa combinatia intre ei, condimente si mujdei mi s-a parut a fi foarte reusita. acum, depinde si de gusturi si preferinte. eu eram, sunt si voi fi dependenta de cartofi prajiti...asa ca, asta a fost pt mine cea mai buna inventie culinara monti si cea mai mare bucurie :))...altora e posibil sa nu placa, asa ca...e pe incercate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...