RSilvia Postat Noiembrie 5, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Budinca de spanac - faza I 600 gr spanac congelat;o ceapa;100 gr smantana;150 gr telemea;100 gr costita/sunca;2 oua;2-3 linguri faina de naut. Am pus spanacul cu ceapa taiata bucatele intr-o cratita si l-am fiert pana a scazut toata zeama. Separat am amestecat ouale, smantana, telemeaua razuita, faina de naut. Am turnat amestecul peste spanac si costita taiata bucatele mici. Am amestecat totul si am turnat intr-o tava unsa cu ulei de masline, am tinut-o la cuptor cam 40 minute, foc mediu spre mic. Editat de Noiembrie 5, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Noiembrie 6, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 6, 2013 Silvia, inspirata de reteta ta am facut aseara budinca de conopida. Am avut intentii bune dar pana la urma am facut-o din memorie asa ca am ajuns sa elimin fara sa vreau unele ingrediente si sa adaug altele - o conopida mare- o bucata de branza telemea de vreo jumatate de kg- 6 oua- o lingura de faina montignac- o lingura de fiana de soia- o jumatate de lingurita de praf de copt Am desfacut conopida in buchetele mici si am fiert-o in apa cu sare. Am scurs-o si racit-o putin apoi am asezat-o intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina integrala. Peste ea am turnat cat mai uniform ouale batute amestecate cu branza rasa si faina si praful de copt. Am tinut la cuptor pana s-a rumenti si asta e rezultatul, pe cat de bine arata pe atat e de gustos! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marietutza Postat Noiembrie 6, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 6, 2013 Androix, cat de bine arata... prestez si eu in week-end. Am salvat reteta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Noiembrie 7, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 7, 2013 (editat) Panna cotta-cea mai simpla varianta imaginabila, gata in 15 minute: 400 ml smantana lichida(12, 15, 30 % grasime, fiecare cum prefera)2 linguri cu varf de fructozaesenta de vanilie dupa gust1 plic de gelatina granule de 10 g-eu am Dr OETKER90 ml apa rece Se pune gelatina la inmuiat in 90 ml apa rece, cam 10-15 minute.Se amesteca smantana cu fructoza si vanilia si se incalzeste pana ajunge aproape de punctul de fierbere.Se trage de pe foc, se adauga geatina hidratata , adaugand cate putina si omogenizand bine.Cand s-a incorporat toata, se rastoarna in forme de briose umezite sau in castronele de portelan, se lasa sa se racoreasca apoi se baga la frigider.Se intareste bine in circa 2 ore.Se serveste cu toping de fructe de padure facut cu fructoza si gelatina, cu dulceata dietetica, sirop de ciocolata, etc. Daca vreti varianta de ciocolata, se adauga la smantana 4 linguri de cacao, inca de la inceput. In varianta mai dietetica puteti dilua smantana cu apa ca sa i scadeti procentul de grasime-iese mai putin cremoasa dar foarte buna. Editat de Noiembrie 7, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Noiembrie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2013 SALATA DE BROCCOLI CRUD Se spala broccoli si apoi se taie in buchetele mici. Se face un pic de maioneza dintr-un galbenus si ulei( eu am facut cu ulei de floarea soarelui presat la rece), se adauga peste maioneza doua lingurite de mustar, doua linguri de smantana acra, sare, otet balsamic dupa gust. Se pune sosul pete broccoli, se adauga ceapa verde tocata( merge si cu ceapa uscata) si seminte de floarea soarelui sau bostan. Se amesteca si se lasa la frigider cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata. Veti descoperi noi gusturi cu salata asta. Noua ne place foarte mult. Si o poza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2013 (editat) Din cauza asta a facut Caress un efort si a pus reteta de batoane.Pup! Editat de Noiembrie 10, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Noiembrie 10, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 10, 2013 (editat) Batoanele glucidice: Ingredientele sunt cele de mai sus:200 ml lapte de cocos, 200 g fructe deshidratate(inclusiv fructe cu IG MEDIU-cum sunt smochinele si prunele), fulgii de ovaz ii pun la sfarsit, la ochi.Mod de preparare.Se taie fructele marunt si se lasa 10-15 minute sa se hidrateze bine in laptele de cocos.Dupa 15 minute gustati si daca laptele nu s-a indulcit destul de la fructe, adaugati fructoza.Fulgii de ovaz se pun in cantitate suficienta ca sa obtineti in final o compozitie solida, atat de tare incat se desprinde de pe castron cand se amesteca. Se rastoarna in folie si se modeleaza in forma dorita, se refrigereaza minim 3-4 ore. Ariel, asta trebuie sa mananci tu inainte si imediat dupa sala ca sa nu mai faci hipoglicemii... Editat de Noiembrie 10, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Noiembrie 10, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 10, 2013 (editat) Batoane lipidice:Ingrediente:O ciocolata neagra cu minim 70 % cacao200 ml smantana lichida200 gfructe deshidratate cu IG MIC-caise, mere, piersici, pere, agrise, afine, etc100 g alune, nuci, migdale-rasnite mai mare1-2 linguri seminte-susan, in, mac,fl soarelui, dovleac,chia, etc,200 tarate de ovaz,fructoza sau sirop de agave-daca nu vi se par destul de dulci Preparare;se topeste intai ciocolata in smantana pana se face crema,se adauga fructele taiate marunt, se lasa 10 minute in crema de ciocolata sa se hidrateze putin.Apoi se aduga alunele, seminte, etc si la sfarsit taratele.Compozitia finala trebuie sa fie la fel ca la cele glucidice, foarte solida, sa se desprinda de pe vas la amestecare. Se rastoarna in folie, se modeleaza si se tine cateva ore la frigider. Editat de Noiembrie 10, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cge Postat Noiembrie 13, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 13, 2013 (editat) Tort cu nuci F1 Ingrediente:5 oua mari 4 linguri de fructoza (eu am pus sirop de agave)150 gr ciocolata 81 % (2 ciocolate)200 gr nuci1 vf de cutit sarearome dupa plac (romul merge de minune) Topping 250 ml smantana pentru frisca 30 % (eu nu am folosit)ciocolata rasa. Reteta detaliata e pe site-ul Alinei. Multumesc. [flo2] http://alinaretetedietetice.blogspot.de/2013/09/tort-rapid-cu-nuci-si-ciocolata.html Observatii: - Eu am avut numai 1 ciocolata neagra de 80 g si am completat cu cacao.- Eu am facut un jeleu de zmeura ptr toping.Am fiert zmeura (care era pe duca) cu sirop de agave, am bagat mixerul vertical, am lasat sa se raceasca si am adaugat 1 plic de gelatina.- L-am copt in tava de tort, data viitoare il voi face in tava dreptunghiulara, se taie mai usor ca si prajitura. A iesit o nebunie cu ciocolata si zmeura: Editat de Noiembrie 13, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Decembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 1, 2013 WAFE MONTIGNAC Reteta e inspirata de aici http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/deserturi-dulciuri-de-casa/waffe-integrale-cu-iaurt.html Eu le-am facut asa:- 3 oua- 350 de ml iaurt integral- 125 gr faina integrala, 125 gr tarate de ovaz- un praf de copt Toate amestecate cu mixerul si gata. Noi le-am servit cu magiun de prune conform. Am de gand sa fac si sarate cu telemea pt pachetul de scoala. Iar data viitoare vreau sa fac si nutela( cioco neagra, alune, smantana dulce, toate blenduite) Poze pun mai tarziu cand le descarc de pe telefon. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.