Androix Postat Decembrie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2013 Chec de post cu nuca Ulei 100 gApa 140 gFructoza 200 g (in reteta e 220 eu am pus 200 ca nu-mi place foarte dulce)Faina cu tarate 220 gPraf de copt 1 plicNuci taiate cu cutitul 80 gOptional cacao 2 linguri (eu nu am avut asa ca am facut fara)Arome: eu am pus la asta esenta de vanilie. Intentionez sa il mai fac dar vreau sa pun in el bucati de fructe uscate (stafide, caise) si coaja de portocala sau de lamaie, vreau sa-mi confiez eu cu fructoza. Se amesteca lichidele cu fructoza, apoi se adauga faina si praful de copt, cacao daca puneti. Se amesteca bine si la final se pun aromele si nucile taiate. Iese un aluat cremos, cam ca o smantana mai groasa.Se da la cuptor intr-o forma de chec cu hartie de copt pentru aproximativ 45-50 de minute. Se coace putin mai greu asa ca spre final am pus pe el folie de aluminiu si l-am incercat cu scobitoarea pana a iesit curata.Eu am mai pus cateva stafide deasupra, nu au iesit foarte bune ca s-au cam caramelizat, mai bine ar fi fost daca le bagam in compozitie. Asta e ce a mai ramas de aseara Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Decembrie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2013 Androix, arata f bine, dar stafidele nu sunt Monti! Deci fara stafide, foloseste alte fructe deshidratate cu IG mic obligatoriu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Decembrie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2013 Mersi, Caress! Chiar vroiam sa va rog sa ma corectati daca fac vreo greseala. Deci fara stafide! Merisoarele cum sunt? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claudia_a Postat Decembrie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2013 Fara merisoare... sunt bune coacazele uscate - imita perfect stafidele! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Decembrie 3, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2013 (editat) Nici merisoarele nu au IG mic? [:-)))] deci eu am mancat la greu si merisoare si stafide pana acum. Am gasit pe siteul montignac, despre merisoare, au IG 45 dar in josul paginii zice * These foodstuffs, even though they have high GIs, their pure sugar content (pure glucid) is quite low (approximately 5%.) Consuming these foods should not significantly affect blood sugar levels. Editat de Decembrie 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Decembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 4, 2013 (editat) Tort de nuci cu ciocolataPentru blat:200 g nuci (se pot folosi si migdale sau alune de padure0,150 g faina Monti(eu folosesc faina integrala cu tarate de ovaz rasnite, 50:50), 1 ciocolata neagra 75 % cacao, 1 praf de copt sau 1 plic de bicarbonat de amoniu3 oua, 200 ml chefir, iaurt gras sau smantana 15 % grasime, 150 ml ulei, 100 g fructoza (aici fiecare ajusteaza cantitatea in functie de gustul personal) Pt glazura200 ml smantana lichida-de frisca sau de gatit , 1 ciocolata neagra 75 % cacao, eventual o ligura rasa de fructoza Pt ornat:fulgi de migdale Pasi pentru executare: Se amesteca intr-un castron toate ingredientele lichide, plus fructoza-intai ouale cu chefirul si fructoza, la sfarsit adaugati si uleiul),.Separat se amesteca cele solide-faina,praful de copt/bicarbonatul de amoniu, nucile rasnite cat mai fin, ciocolata taiata bucatele mici, mici , cu cutitul,sau rasa(sa nu fie abia scoasa de la frigider, se taie foarte greu).Se toarna amestecul de ingrediente solide, cate putin, in celalalt vas si se omogenizeaza foarte bine.Gustati si verificati daca este suficient de dulce, chiar un pic mai dulce decat v-ar placea, pentru ca la copt fructoza se modifica putin.Se toarna intr-o forma de tort cu margine detasabila-a mea are 26 cm- si se coace cam 30-35 min la 180 grade.Cand incepe sa miroasa bine, incercati cu scobitoarea.In timp ce se coace blatul, rupeti bucatele mici ciocolata pentru glazura, si topiti-o la foc mic in smantana lichida, pana capata o consistenta cremoasa si densa.Daca o doriti mai dulce, adaugati o lingura de fructoza si mai tineti-o pe foc 1-2 minute.Eu pun si putina esenta de rom in glazura, imi place mai mult.Cand blatul este gata se lasa 10 minute sa se racoreasca, se desprinde cu o spatula de margini-fara a scoate marginea detasabila, apoi se toarna glazura peste el, se uniformizeaza frumos si se orneaza cu fulgi de migdale.Cand se raceste se baga macar o ora la fridgider. Se poate face sub forma de tort sau ca prajitura coapta in tava dreptunghiulara , taiata si glazurata, sau in forme de briose.Este o reteta exceptional de gustoasa,usoara si rapida, invatata de la Cerra.Reteta originala se afla aici:3c4422fc1973b12bbb4d324881f2a35" rel="nofollow">http://artaculinara.com/forums/topic/4421-prajitura-cu-nuci-si-glazura-de-ciocolata-f1/?shttp://www.dietamontignac.ro/sites/all/modules/smiley/packs/kolobok/shok.gif3c4422fc1973b12bbb4d324881f2a35 Varianta mai dietetica si mai putin calorica-iese la fel de bun:-inlocuiti uleiul cu smantana 12 %, normala-in loc de 150 g faina Monti am folosit doar tarate de ovaz, in aceeasi cantitate-in loc de o ciocolata intreaga in blat, am pus numai jumatate Editat de Decembrie 4, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Decembrie 17, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 17, 2013 Biscuiti cu unt de arahide-F1 INGREDIENTE:-70 G arahide prajite sau nu, nesarate4 linguri fructoza-1 lingurita praf de copt-1 ou-50 g unt la temperatura camerei-faina Monti cam 6 linguri-cat cuprinde ca sa rezulte un aluat cam ca cel de tarta, care sa se poata intinde bine.E destul de gras asa incat nu se lipeste. Mod de preparare;-alunele se rasnesc in rasnita de cafea pana devin ca o pasta-se aduna pe margini-se freaca untul cu fructoza pana la dizolvare, se adauga pasta de arahide, oul, se omogenizeaza totul foarte bine apoi se pune praful de copt si faina, atata cat este nevoie. Se framanta putin cu mana.Lasati 10 minute, apoi intindenti o foaie groasa de 0.5 cm, decupati biscuitii, coaceti la foc mediu mxim 10 minute , pe hartie de copt.Dupa ce se racesc puteti sa i uniti cate doi, punand la mijloc gem sau crema ganache. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ariel_7000 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 (editat) Pricomigdale monti: 3 oua, 4 linguri de fructoza, esenta de vanilie si de migdale, nuca si migdale macinate.Se bat ouale impreuna cu fructoza, se adauga esenta de vanilie si de migdale (dupa gust), apoi nuci si migdale macinate pana se leaga aluatul si nu mai cade de pe lingura.In tava se pune hartie de copt, apoi cu lingurita se fac gramajoare, care se aplatizeaza. Se coc la foc mic (160 grd), 10 minute. Cand se scot din cuptor inca sunt moi, dar rumene, se intaresc apoi la aer. Editat de Decembrie 30, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ariel_7000 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 (editat) Fursecuri monti: 125 gr faina, 125 gr unt, 100 gr fructoza, 2 linguri suc de portocale, fructe uscate (merisoare, coacaze, afine, caise deshidratate, smochine uscate, taiate bucatele). Eu am folosit merisoare. Se freaca untul cu fructoza, pana iese o crema, se toarna faina in ploaie, se adauga sucul de portocale. Se fac gramajoare, care se pun in tava cu hartie de copt, la distanta de 2-3 cm intre ele. Se coc 10 minute la foc mic (160 grd) Biscuiti ciocolatosi: 100 gr cioco amaruie (peste 75% cacao), 45 gr unt, 50 gr fructoza, putina sare, 2 oua, esente (eu am pus de portocale), 100 gr faina monti (½ faina integrala, ½ tarate de ovaz), 10 grame cacao, ½ lingurita de praf de copt. Eu am adaugat si scortisoara, ca-s dependenta :) Se topesc la bain marie untul si ciocolata, se adauga fructoza, apoi ouale si esentele. Se mixeaza. Faina se amesteca ca cacao, sarea si scortisoara, apoi se adauga treptat peste amestecul de ciocolata. Se mixeaza bine si se pune la frigider pt 2 ore. Se obtine un aluat mai tare, din care se modeleaza bilute de 2-3 cm diametru, care se aplatizeaza, se pun la distanta de 4 cm intre ele pe tava cu hartie de copt. Se coc 10 minute la 160grd (foc mediu-mic) Editat de Decembrie 30, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ariel_7000 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Briose pufoase monti: 250 gr faina monti, 120 gr fructoza, 70 gr unt, 120 gr branza de vaci sau alta branza moale dulce, 80 gr lapte monti (½ smantana, ½ apa), ½ plic de praf de copt, esente, 2 oua. Se amesteca ingredientele si se pun in forme de briose (preferat de silicon) si se coc cam 15-20 minute la foc mediu-mic. Eu testez cu scobitoarea cand sunt gata. Pandispan monti: 8 albusuri, 8 linguri de fructoza, esenta, 130 gr faina monti, ½ lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie, fructe deshidratate, eu am facut cu caise, dar se pot folosi si alte fructe. Se pune in tava cu hartie de copt, se coace 15 minute la foc mic-mediu. Se testeaza cu scobitoarea daca e gata. La astea nu am poze momentan, o sa le adaug cand voi face rost de ele, adica tura urmatoare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.