ariel_7000 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 (editat) Mocca Panna Cotta: La reteta de baza de Panna Cotta (am postat-o mai la inceputul subiectului), am adaugat 2 plicuri de ness, esenta de cafea de la Dr Otker si bucatele de ciocolata amaruie. Reteta de Panna Cotta de baza: Panna Cotta:400 ml smantana grasa (30%)400 ml lapte monti (smantana grasa diluata)fructoza dupa gust (eu pun cam 7-8 linguri)esente: depinde de gustgelatina: 1 plic si jumatate Gelatina se pune la hidratat in 6-7 linguri de apa, cam 15 minute. Intr-o craticioara se amesteca smantana cu laptele si fructoza, se topesc pe foc mic si se amesteca pana cand se ajunge la punctul de fierbere (cand se fac bolboroace), se ia dupa foc si se lasa putin la racit (pana e destul de calda ca sa nu friga degetul), se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste complet. se adauga esenta si se toarna in forme. se da la rece cam 3-4 ore Editat de Decembrie 30, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ariel_7000 Postat Ianuarie 9, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 9, 2014 (editat) Hai sa va arat torturile mele "Cheese-cake" facute pt Revelion.Unul este gen tiramisu, al 2 lea este cu aroma de portocalesi cu mandarine si zmeura. Figurinele le-au mancat picii, ca nu erau Monti, erau din zahar,cumparate. Editat de Ianuarie 9, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Ianuarie 13, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Scriu aici reteta mea de prajitura cu mere, e foarte usor de facut si foarte buna.Pentru F1 recomand totusi consumul moderat, dimineata. 3 oua2-3 linguri de fructoza (4 pentru cine o doreste putin mai dulce)1 pahar de kefir1 pahar de faina integrala1 pahar de tarate de ovaz8 mere mici sau vreo 6 marizeama si coaja de la 1 lamaie1 lingurita de praf de copt sau amoniac Se bat ouale cu fructoza, cand se topeste se adauga kefirul. Separat se amesteca faina, taratele si praful de copt. Peste oua se adauga coaja de lamaie, apoi se incorporeaza faina si la final merele curatate de coaja si samburi si taiate cuburi de 2-3 cm. Eu cu merele incep pentru ca dureaza pana le curat, apoi ca sa nu oxideze pun peste ele zeama de la o lamaie care are si rol in cresterea aluatului. Dupa ce faina s-a incorporat, pun merele, aluatul abia sa le cuprinda.Se pune in tava hartie de copt, apoi compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste si nu mai este moale la atingere. Cand fac poza la produsul final revin. Editat de Ianuarie 13, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Ianuarie 16, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2014 Am facut musaca si in loc de cartofi am folosit felii de dovlecel, a iesit nemaipomenita! 3 dovlecei potriviti1 kg de carne amestec2 cepe2 morcovi2 oua2 linguri de smantana1 pahar de suc de rosiipatrunjel, oregano, sare, piper. Se caleste ceapa, morcovul, carnea, se condimenteaza si se pune la final sosul de rosii. Dupa ce a scazut putin se stinge focul. Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat de felii de dovlecel, amestecul de carne, iar dovlecel felii si la sfarsit doua oua batute cu smantana si o mana de patrunjel tocat. La cuptor am acoperit mai intai cu folie de aluminiu pentru a se gati si dovleceii de deasupra care nu erau cuprinsi de carne si sos. Dupa ce s-au inmuiat am scos folia si am lasat sa se rumeneasca.Delicoasa a iesit, mananca si mofturosul casei! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Qarina Postat Ianuarie 16, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2014 (editat) Androix, mi-ai salvat enigma cu cina. Numai carne tre' sa cumpar. vin si eu cu prima reteta din fabuloasa carte de retete monti. A iesit foarte bun, doar ca la sectiunea ierburi am avut cimbrisor salbatic cules de dl aqai si dna aqai mare bucatateasa a pus betele ala cu totul in sos. In final, sosul a fost de ne-mancat, dar carnea avea gust grozav PS: cred ca nu se vede prea bine reteta? daca nu reusiti sa cititi spuneti pls si o mai pozez odata. Editat de Ianuarie 16, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Qarina Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 In final, cina a fost tot din cartea montignac plus am reusit sa fac primul cheesecake monti. Nici nu-mi vine sa cred ce usor a fost! pentru reteta de mai jos, fiindca mi s-a parut complicat si-excesiv-de-vase-murdaritoriu, am sarit etapa cu pasatul sau cuptoritul lui prosciuto. L-am prajit in tefal doar si apoi l-am taiat in bucatele mici pe scandura de lemn. In sosul de prosciuto am adaugat ciuperci din conserva, taiate felii mici. Asta extra fata de retea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 Am facut musaca si in loc de cartofi am folosit felii de dovlecel, a iesit nemaipomenita! si cu dovlecei + vinete iese super [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Ianuarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 Noi musacaua o facem doar cu vinete si e unul din felurile noastre preferate Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Ianuarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 ONION BHAJJI Reteta e cea de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/27650/Reteta-Montignac-Chiftelute-de-ceapa/ . Eu am simplificat-o un pic si am folosit doar asa: 3 cepe rosii feliate, 200 de gr faina de naut, 250 de gr de apa, un praf de copt, o jumatate de lingurita de condimente pt falafel si o jumatate de lingurita de alte condimente arabesti. Le-am prajit in tigaie de teflon doar spray-ata cu ulei de samburi de struguri. Mie imi plac pt pachetul de servici alaturi de iaurt cu sare si menta uscata Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Ianuarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 merci Puisoaro! [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.