roxanaz Postat Ianuarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 Vinete condimentate in stil indian (reteta lui Gordon Ramsay) - F1 3 vinete mari4-5 cepe marisoare, rosii sau albe1 lingurita chimion macinat (cumin, nu carraway adica :) )1 lingurita chimen - boabe intregi2-3 rosiimenta si busuioc daca va place1 lingura de ulei (merge si fara daca vreti) vinetele se taie cuburi micute, se lasa putin la scurs cu ceva sare. se incinge cuptorul la 180 de grade. se pun vinetele intr-o tava maricica, pe foaie de copt si se stropesc cu ulei (daca vreti). se lasa la rumenit vreo 20 de minute, pana-s aurii.intre timp se taie ceapa pestisori, s epune la calit in apa sau o jumatate de lingura de ulei. se rumenesc putin si se adauga condimentele, sare si piper. se acopera si se lasa pana se inmoaie bine. dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga vinetele rumenite in cuptor, se lasa 2-3 minute, apoi rosiile taiate cuburi. se serveste calda sau rece, e la fel de buna. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Ianuarie 22, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 Roxana, cred ca ar merge de minune cu spaghete integrale sau cu un orez basmati fiert cu sofran. Se retine reteta pe cand apar vinetele romanesti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mama_lui_Mihai Postat Ianuarie 23, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Reteta Supa de ardei copti :4 ardei copti1 ceapa mica calita cu o lingura ulei3-4 rosii (eu am pus din conserva)500 ml apaSe fierb 20 minute ,se adauga condimente(sare) si optional 1 lingura de otet balsamic (ptr cine o doreste acrisoara).Se pune supa in blender.Se adauga menta proaspata sau patrunjel.Se serveste cu cateva picaturi de smantana.Pofta buna! Editat de Ianuarie 23, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 (editat) SCALLION PANCAKES Reteta e de aici http://www.lauraadamache.ro/2008/11/scallion-pancakes-china.html Eu le-am facut din 400 de gr de faina integrala si 250 ml de apa fiarta. Am mai adaugat in plus cam 50 de ml de apa fiarta pt ca faina integrala absoarbe mai multa apa. In rest am respectat reteta, am sprayat aluatul intins cu ulei de seminte de struguri si le-am prajit in tigaie de teflon fara ulei. Le voi servi cu crema de iaurt 0,1% amestecat cu menta si sare( labneh) Editat de Ianuarie 26, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mama_lui_Mihai Postat Ianuarie 28, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 28, 2014 Supa de avocadocateva buchetele de conopida sau brocolii1 dovlecel1 ceapa mica2-3 tije de telinaSe fierb bine.Se racesc la temperatura camerei.Se blenduiesc si se adauga un avocado pasat, sare si ateva picaturi de ulei de masline.Se serveste cu frunze de menta sau patrunjel.Pofta buna. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Ianuarie 28, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 28, 2014 In sfarsit am gasit si eu retetele voastre, [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Ianuarie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 30, 2014 Sufleu de dovlecei (F1) 2 dovlecei maricei sau 3 mai mici200ml smantana4 oua250-300grame branza de orice fel - telemea, cascaval, orice aveti prin frigidero legatura de marar se bat ouale cu smantana si cu piper, se incorporeaza branza rasa. dovleceii eu ii tai felii subtiri pe mandolina, daca ii radeti trebuie scursi inainte ca sa nu aiba apa.se incorporeaza in amestecul de oua+smantana impreuna cu mararul tocat. se unge o forma (eu folosesc Jena) cu unt, se toarna amestecul, se pune in cuptorul incins la 180 grade. ideal e sa nu fie prea plina forma, daca este asa puneti-o pe o tava si hartie de copt (sa nu aveti apoi un cuptor de frecat :) ) se lasa cam 30 de minute, pana a crescut si e auriu si ferm la atingere. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Ianuarie 31, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2014 Friptura de vita in lamaie (F1) (Reteta Adrianei de pe Culinar) carne de vita cam 1,2kg (bucata intreaga, antricot, nuca, pulpa, spata),zeama de la o lamaie,o ceapa intreaga,2 frunze de dafin,sare, piperulei EV de masline cat sa o ajunga la junatatea inaltimii carnii - vreo 200 ml.se pune bucata de carne frecata bine cu sare si piper in cratita grea de fonta (sau ceaun), musai sa aiba capac potrivit, impreuna cu zeama de lamaie, ceapa si uleiul - pe cel mai mic foc al aragazului. In maxim 2 ore este frageda de se rupe in bucati cu furculita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puisorul Postat Februarie 1, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2014 BRIOSE CU VISINE Reteta originala este aici http://www.andaoana.com/2013/04/19/cupcakes-cu-visine-busuioc-si-migdale-prajite/ Si acum reteta montificata:225 g unt la temperatura camerei100 g fructozacateva frunze de busuioc proaspat( nu am avut)coaja de la o lamaie( am avut organica)4 oua la temperatura camerei150 de g faina de migdale( si alune am pus eu)75 de g faina de orz75 de g tarate de ovaz macinate8 g praf de coptun praf de sare150 ml lapte( facut din smanatana dulce diluata)100 g iaurt300 g visinealune de padure maruntite O sa revin cu poze cand le scot din cuptor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Februarie 2, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2014 Briose cu scortisoara si mere Reteta originala :http://www.goodfood.ro/reteta/prajitura-rapida-cu-scortisoara-sn-c3-a4ll-kanelkaka-reteta-suedeza-1646.html Reteta adaptata:75 g unt+100 ml apa3 oua1 lingurita cu varf de scortisoara3 linguri de fructoza(mergeau mai dulci, dar era ultima)2 lingurite de praf de copt250 g faina Monti-cred ca am pus mai multa, nu am cantarit-o, dar am pus pana consistenta a fost cea a aluatului clasic de briose-moale dar nu foarte curgator, de pus cu lingura.1 mar mare curatat si taiat cubulete de 1/1cmcativa samburi de caisa-pot fi alune, fulgi de migdale, caju, nuca, ce vreti voi Am topit untul in apa clocotita.Am amestecat ouale cu fructoza, separat faina cu praful de copt si scortisoara, le am mixat impreuna.Am adaugat apa fierbinte cu untul topit, si pentru ca mi s-a parut moale, am mai adaugat faina-cred ca 50 ml apa ar fi suficienti.Am pus si bucatelele de mere, am omogenizat, am umplut formele cam 3/4si deasupra am presat samburii de caisa.Le-am copt cam 20 .minute la 180 grade Se fac usor, rapid si sunt foarte gustoase. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.