Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete Montignac (1) - Stil de viata nu dieta


Recommended Posts

Vinete condimentate in stil indian

(reteta lui Gordon Ramsay) - F1

 

3 vinete mari

4-5 cepe marisoare, rosii sau albe

1 lingurita chimion macinat (cumin, nu carraway adica :) )

1 lingurita chimen - boabe intregi

2-3 rosii

menta si busuioc daca va place

1 lingura de ulei (merge si fara daca vreti)

 

vinetele se taie cuburi micute, se lasa putin la scurs cu ceva sare. se incinge cuptorul la 180 de grade. se pun vinetele intr-o tava maricica, pe foaie de copt si se stropesc cu ulei (daca vreti). se lasa la rumenit vreo 20 de minute, pana-s aurii.

intre timp se taie ceapa pestisori, s epune la calit in apa sau o jumatate de lingura de ulei. se rumenesc putin si se adauga condimentele, sare si piper. se acopera si se lasa pana se inmoaie bine. dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga vinetele rumenite in cuptor, se lasa 2-3 minute, apoi rosiile taiate cuburi. se serveste calda sau rece, e la fel de buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Reteta Supa de ardei copti :

4 ardei copti

1 ceapa mica calita cu o lingura ulei

3-4 rosii (eu am pus din conserva)

500 ml apa

Se fierb 20 minute ,se adauga condimente(sare) si optional 1 lingura de otet balsamic (ptr cine o doreste acrisoara).Se pune supa in blender.Se adauga menta proaspata sau patrunjel.Se serveste cu cateva picaturi de smantana.Pofta buna!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SCALLION PANCAKES

 

Reteta e de aici http://www.lauraadamache.ro/2008/11/scallion-pancakes-china.html

 

Eu le-am facut din 400 de gr de faina integrala si 250 ml de apa fiarta. Am mai adaugat in plus cam 50 de ml de apa fiarta pt ca faina integrala absoarbe mai multa apa. In rest am respectat reteta, am sprayat aluatul intins cu ulei de seminte de struguri si le-am prajit in tigaie de teflon fara ulei. Le voi servi cu crema de iaurt 0,1% amestecat cu menta si sare( labneh)

 

post-45536-0-37368900-1390732976_thumb.jpg

 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sufleu de dovlecei (F1)

 

2 dovlecei maricei sau 3 mai mici

200ml smantana

4 oua

250-300grame branza de orice fel - telemea, cascaval, orice aveti prin frigider

o legatura de marar

 

se bat ouale cu smantana si cu piper, se incorporeaza branza rasa. dovleceii eu ii tai felii subtiri pe mandolina, daca ii radeti trebuie scursi inainte ca sa nu aiba apa.

se incorporeaza in amestecul de oua+smantana impreuna cu mararul tocat.

 

se unge o forma (eu folosesc Jena) cu unt, se toarna amestecul, se pune in cuptorul incins la 180 grade. ideal e sa nu fie prea plina forma, daca este asa puneti-o pe o tava si hartie de copt (sa nu aveti apoi un cuptor de frecat :) )

 

se lasa cam 30 de minute, pana a crescut si e auriu si ferm la atingere.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Friptura de vita in lamaie (F1)

 

(Reteta Adrianei de pe Culinar)

 

carne de vita cam 1,2kg (bucata intreaga, antricot, nuca, pulpa, spata),

zeama de la o lamaie,

o ceapa intreaga,

2 frunze de dafin,

sare, piper

ulei EV de masline cat sa o ajunga la junatatea inaltimii carnii - vreo 200 ml.

se pune bucata de carne frecata bine cu sare si piper in cratita grea de fonta (sau ceaun), musai sa aiba capac potrivit, impreuna cu zeama de lamaie, ceapa si uleiul - pe cel mai mic foc al aragazului. In maxim 2 ore este frageda de se rupe in bucati cu furculita.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BRIOSE CU VISINE

 

Reteta originala este aici http://www.andaoana.com/2013/04/19/cupcakes-cu-visine-busuioc-si-migdale-prajite/

 

Si acum reteta montificata:

225 g unt la temperatura camerei
100 g fructoza
cateva frunze de busuioc proaspat( nu am avut)
coaja de la o lamaie( am avut organica)
4 oua la temperatura camerei
150 de g faina de migdale( si alune am pus eu)

75 de g faina de orz

75 de g tarate de ovaz macinate
8 g praf de copt
un praf de sare
150 ml lapte( facut din smanatana dulce diluata)
100 g iaurt
300 g visine
alune de padure maruntite

 

O sa revin cu poze cand le scot din cuptor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Briose cu scortisoara si mere

 

Reteta originala :http://www.goodfood.ro/reteta/prajitura-rapida-cu-scortisoara-sn-c3-a4ll-kanelkaka-reteta-suedeza-1646.html

 

Reteta adaptata:

75 g unt+100 ml apa

3  oua

1 lingurita cu varf de scortisoara

3 linguri de fructoza(mergeau mai dulci, dar era ultima)

2 lingurite de praf de copt

250 g faina Monti-cred ca am pus mai multa, nu am cantarit-o, dar am pus pana consistenta a fost cea a aluatului clasic de briose-moale dar nu foarte curgator, de pus cu lingura.

1 mar mare curatat si taiat cubulete de 1/1cm

cativa samburi de caisa-pot fi alune, fulgi de migdale, caju, nuca, ce vreti voi

 

Am topit untul in apa clocotita.Am amestecat ouale cu fructoza, separat faina cu praful de copt si scortisoara, le am mixat impreuna.Am adaugat apa fierbinte cu untul topit, si pentru ca mi s-a parut moale, am mai adaugat faina-cred ca 50 ml apa ar fi suficienti.Am pus si bucatelele de mere, am omogenizat, am umplut formele cam 3/4si deasupra am presat samburii de caisa.Le-am copt cam 20 .minute la 180 grade

 

Se fac usor, rapid si sunt foarte gustoase.

 

post-79951-0-69010600-1391374676_thumb.jpg

post-79951-0-08792700-1391374594_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...