claudia_a Postat Februarie 7, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2014 In sfarsit ma mobilizez si contribui si eu cu cateva retete: Tortul de weekend, cel mai bun tort mancat vreodata Tortul cu caise: Blat: 3 oua, 200 ml frisca lichida (sau 200 ml lapte monti sau 200 ml lapte soia sau 200 ml smantana de gatit 10% sau.... pur si simplu 200 ml apa), esente/sare, si un amestec din (cam o cana) nuca/migdale macinate+tarate de grau/ovaz+faina de soia (cam 3 linguri), 1 lingurita bicarbonat, dulce, 1 cioco 80% (ciocolata se topeste in lapte/frisca...) sau 3 linguri cacao, caise deshidratate taiate marunt. Se mixeaza 3 oua batute spuma cu 2 lg fructoza(sau stevia)/sarea/esentele se adauga laptele/frisca+bicarbonat+cacao; peste partea lichida se incorporeaza partea uscata. Aluatul trebuie sa arate ca o smantana mai groasa. Crema: 1 cutie mascarpone, 1 borcan gem dietetic de caise (sau alta aroma - insa caisele sunt divine), 2-3 linguri de smantana - se mixeaza pana devine o crema spumoasa! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claudia_a Postat Februarie 7, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2014 (editat) Crema delicioasa de ciocolata /dietetica/raw/sanatoasa/lawcarbo.... superfragilistica [:-)))] - are consistenta exacta a budincii de la dr oetcker, fara a se simti cumva gustul (neutru) al avocado-ului. 1 avocado, 2 linguri de cacao, dulce (stevia/fructoza/sirop agave/xyllitol), zeama de la 1 portocala mare (2 mai mici), arome (vanilie sau rom sau esenta de alune sau ....) Se blenduiesc cu putere pana se spumeaza crema de ciocolata.O sa va convingeti ca este extraordinara. Editat de Februarie 7, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darling_ Postat Februarie 7, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2014 Tort de ciocolata: Seteaza cuptorul la 180 grade C Blat:· 200g fructoza sau 130g stevia (reteta zice 400g zahar)· 100g cacao· 200ml apa· 8 oua· 200g unt la temperatura camerei· 2lg faina (eu am pus numai integrala)· un praf de copt Sirop: 1 ceasca fructoza la caramelizat + 1,5 cesti apa + estenta rom 200g fructoza + 100g cacao si apa se pun la fiert pana se leaga bine (cand mesteci cu lingura se vede fundul cratitei). Se da la racit si apoi se adauga 8 galbenusuri. Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti:O parte se mixeaza cu untul la temperatura camerei si rezulta cremaCealalta parte se amesteca cu 2lg faina + praful de copt stins cu lamaie + 8 albusuri batute spuma tare. Se coace intr-o forma unsa si tapetata cu hartieBlatul se lasa sa se raceasca in forma, s-ar putea sa se lase usor la mijloc, nu-i problema. Cand s-a racit se scoate din forma, se rastoarna si se insiropeaza fara sa fie taiat. Deasupra se pune toata crema si se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca. Frisca am facut-o din smantana dulce de frisca si xilitol. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claudia_a Postat Februarie 9, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 9, 2014 (editat) Papanasi monti superbi: 200 gr branza proaspata/ricotta1 ousare, esente - vanilie, razatura portocala, stevia/fructoza/xillitoltarate de ovaz (din pacate nu am masura - pun din ochi)1 lingurita de psyllium Amestec totul cu o furculita si las la umflat tarata cam 30 min. dupa care daca mai trebuie mai pun niste tarate de ovaz,,,aluatul trebuie sa fie cam ca o budinca inchegata! Se pune apa pe foc, intr-o cratita cam 5 cm inaltime - adica nu foarte multa, un praf de sare si cand fierbe se da la mic si apoi cu lingura inmuiata in apa se pun papanashii in cratita... eu ii fac mai mici, prefer cu lingurita sa ii iau; se lasa pe foc pana se ridica deasupra si ii intorc pentru 1 minut si pe partea cealalta. ii scot cu o paleta si ii servesc cu smantana si sirop agave sau dullceata proaspata de fructe de padure/visine/dulceata de caise.... Editat de Februarie 9, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claudia_a Postat Februarie 9, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 9, 2014 Briose ciocolatoase [flo2] 2 oua100 ml frisca lichida sau 100 ml lapte monti sau 100 ml smantana de gatit 10%sare, stevia/fructoza/xillitolesente vanilie, portocale1 cioco 85% sau 2 linguri de cacaocoacaze uscate sau caise deshidratateamestec de fainuri (din care am preparat un borcan, mereu in casa): nuca/migdale/tarate ovaz/tarate de grau/faina de soia - cam 1 pahar (se pune din ochi)bicarbonat max 1 lingurita rasa topesc cioco/cacao in frisca/lapte/smantana; mixez oualele cu dulcele si aromele, bicarbonatul si amestec cu laptele racit; apoi cu o lingura tort partea uscata si amestec in ploaie pana se face un aluat ca o smantana, adaug coacazele/caisele si pun in formele de muff..acelasi aluat merge si la tort (cel din imagini cu crema de ascarpone si dulceata de visine) [flo2] ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristina30 Postat Februarie 9, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 9, 2014 Tort de ciocolata: Seteaza cuptorul la 180 grade C Blat:· 200g fructoza sau 130g stevia (reteta zice 400g zahar)· 100g cacao· 200ml apa· 8 oua· 200g unt la temperatura camerei· 2lg faina (eu am pus numai integrala)· un praf de copt Sirop: 1 ceasca fructoza la caramelizat + 1,5 cesti apa + estenta rom 200g fructoza + 100g cacao si apa se pun la fiert pana se leaga bine (cand mesteci cu lingura se vede fundul cratitei). Se da la racit si apoi se adauga 8 galbenusuri. Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti:O parte se mixeaza cu untul la temperatura camerei si rezulta cremaCealalta parte se amesteca cu 2lg faina + praful de copt stins cu lamaie + 8 albusuri batute spuma tare. Se coace intr-o forma unsa si tapetata cu hartieBlatul se lasa sa se raceasca in forma, s-ar putea sa se lase usor la mijloc, nu-i problema. Cand s-a racit se scoate din forma, se rastoarna si se insiropeaza fara sa fie taiat. Deasupra se pune toata crema si se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca. Frisca am facut-o din smantana dulce de frisca si xilitol. Hi,Intrebare din partea mea ( va citesc, urmez, ma bucur ca existati si imi dati idei bune) ; deci crema e cu galbenusuri crude cam ca la tiramisu? cristina Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darling_ Postat Februarie 9, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 9, 2014 dap, cu galbenusuri crude. Tare buna Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
floaredemac Postat Februarie 11, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 11, 2014 arata super bine retetele! nu am vazut unde scrie pentru ce faza sunt, sau cum imi dau seama? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Postat Februarie 11, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 11, 2014 Am facut crema de cioloata din avocado, dar cu miere in loc de indulcitor.Dementialaaaaaa. E atat de fina de la avocado ala! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Februarie 11, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 11, 2014 Am facut crema de cioloata din avocado, dar cu miere in loc de indulcitor.Dementialaaaaaa. E atat de fina de la avocado ala! Atat doar ca nu e montignac varianta facuta de tine :) stiu ca tu stii, dar pentru cine se va inspira in viitor sa nu fie indus in eroare. Nu s-a mai scris pana la urma pentru ce faze sunt retetele. Poti sa intrebi pe subiectul montignac despre ce anume reteta te intereseaza si ne dam cu parerea daca e de F1 sau F2. Poate se incumeta cineva sa faca un index din ele cu linkuri si cu mentiunea despre faza careia ii apartin. Dar e bine de stiut ca in F1 in afara de spumele de fructe orice desert reprezinta o abatere, zice montignac. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.