Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Romanii se pot trata de astazi în spitalele din strainatate


Recommended Posts

  • Administrators

o veste buna, zic eu!!!!!

 

Astăzi intră în vigoare Directiva Europeană 2011/24 care permite asiguraţilor europeni să se trateze în orice ţară UE.

 

Românii se pot trata de astăzi în spitalele din străinătate, iar tratamentele vor putea fi decontate de la stat. Nu integral, însă, afirmă pentru gândul preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi. „Serviciile vor fi decontate la preţurile din ţară. În plus, rambursarea se va face numai dacă serviciul medical este inclus în pachetul de servicii de bază din România”, a precizat şeful CNAS.

 

Pentru a le fi decontate serviciile medicale suportate într-un spital dintr-o ţară membră UE, românii trebuie să achite costurile tratamentului şi să ceară factură, iar mai apoi, prin CNAS, îşi vor putea recupera o parte din bani

 

Astăzi intră în vigoare Directiva Europeană 2011/24 care permite asiguraţilor europeni să se trateze în orice ţară UE. „În calitate de deputat în Parlamentul European în perioada 2007-2012, am contribuit la îmbunătăţirea textului directivei privind asistenţa medicală transfrontalieră şi am susţinut adoptarea acestui act legislativ, aceasta asigurând cadrul legal pentru a fi garantate drepturile cetăţenilor europeni de a beneficia de servicii medicale în toate ţările Uniunii Europene”, a menţionat Buşoi.

 

 

Preşedintele CNAS a spus că, în practică, prevederile esenţiale ale Directivei 24 sunt deja aplicate în România, conform Ordinului preşedintelui Casei Naţionale  de Asigurări de Sănătate  nr. 729/17.07.2009, art.8. „În baza acestui Ordin,  asiguraţii care se deplasează într-un stat membru al Uniunii Europene cu scopul de a primi tratament medical, fără aprobarea prealabilă a casei de asigurări de sănătate unde sunt luaţi în evidenţă ca persoane asigurate, beneficiază de rambursarea contravalorii serviciilor medicale la nivelul tarifelor din România, fără a depăşi contravaloarea în lei a serviciilor achitate de asigurat”, a precizat Cristian Buşoi.

Directiva le permite românilor să se trateze inclusiv la spitalele private din străinătate

Şeful de la Casă consideră că aplicarea acestei directive reprezintă un mare avantaj pentru românii care vor să se trateze în străinătate. „Marele avantaj este că nu va mai fi nevoie de autorizare prealabilă decât pentru tratamentele scumpe sau care implică o spitalizare pe timp mai îndelungat. Prin urmare, toate tratamentele medicale care se vor face în străinătate se vor putea face fără a fi nevoie de aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sau a Ministerului Sănătăţii”, a spus Buşoi.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei directive românii pot beneficia de tratament în străinătate în orice spital vor, indiferent dacă e de stat sau privat. „Se va aplica aceaşi regulă ca şi la noi în ţară în privinţa spitalelor private. Adică, vor fi decontate, tot la preţul de România, doar dacă serviciile medicale sunt decontate parţial sau total de către statul respectiv”, a punctat preşedintele CNAS.

Cine va putea beneficia de pe urma acestei directive

Directiva se adresează tuturor românilor. În practică însă nu toţi vor putea beneficia de pe urma ei, ci doar cei care au venituri peste medie. "Această directivă nu are nimic în comun cu formularul E112, în cazul căruia toate costurile sunt acoperite de către stat şi de care pot beneficia doar românii care suferă de afecţiuni care nu pot fi tratate la noi în ţară”, a explicat Cristian Buşoi.

Costurile ridicate reprezintă motivul pentru care românii nu se vor înghesui să se trateze în străinătate. Mai concret, un român decide să se opereze de glaucom (nr. afecţiune oculară) la Spitalul General din Viena. În această unitate sanitară costul intervenţiei se ridică la peste 1.600 de euro. În România operaţia costă un pic peste 800 de euro. Astfel, statul îi va deconta doar cei 800 de euro, pentru că la atât este estimată intervenţia la noi în ţară.

„Consider că această directivă nu este discriminatorie. Întradevăr, există spitale în Europa unde costurile serviciilor medicale sunt destul de ridicate, dar preţurile ţărilor din jurul României sunt asemănătoare cu cele practicate la noi în ţară”, a precizat Buşoi.

sursa aici

 

------------------

 

Deci eu cred ca acest lucru va fi un soc pentru sistemul medical romanesc.

 

Mutumim UE!

 

voi ce credeti?

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

  • 2 months later...

vin cu o rugaminte la voi, aveti infromatii despre vreun medic bun, din strainatate ce poate opera tumori cerebrale la copii?

avem un finut de 8 ani, ce a facut IRM si au vazut o Formatiune tumorala infiltrative la nivelul trunchiului cerebral - OBS gliom infiltrativ

bulbo-ponto-peduncular. Absenta hidrocefaliei. Amigdale cerebeloase situate la nivelul
gaurii occipita Ie. am vorbit la telefon cu dr stoica si dr tarnoveanu si dupa ce au vazut si ei IRM-ul au spus ca e INOPERABILA tumora. ne dorim sa intrebam cat mai multi specialisti, poate are o sansa cat de mica la viata aceasta mana de om.
multumesc anticipat pt orice informatie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...