Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Jocul lui Ender


aschiutza

Recommended Posts

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dupa parerea mea, au incercat sa faca ceva concentrat din carte dar pare-mi-se ca nu le-a reusit intru totul.

Nu au exploatat multe piste pe care se putea intelege mai bine caracterul, dilemele lui Ender, si e pacat pentru ca actorul le putea juca, berechet.

 

Au mers pe fast forward spre sfarsit, unde cine nu a citit cartea nu sunt sigura ca a inteles ce era acel ultim "test" inainte de batalia finala, nu au mers prea adanc pe dilemele lui, pe modul cum interactiona cu furnica....

Mi-a parut chiar rau cand am vazut cum a fost descris jocul pe care-l juca, o tableta in care s-a mai bagat si un alt coleg, de unde jocul ala era cheia prin care comunica el, prin care intra in gandurile furnicii....

 

De incercat au incercat dar a iesit un tot interesant, dar superficial pe alocuri, prin punctele esentiale, vorba aia.

 

Acum, sincer, nu se putea face altfel in atat de putin timp cat dureaza filmul, si poate au facut ca cei de la HBO cu Game of Thrones, unde filmul e filmul si cartea are sharmul ei, si se intrepatrund in punctele esentiale dar raman fiecare interesante individual.

 

Repet, nu stiu cum l-a privit cineva care nu a citit cartea, si as fi tare curioasa daca ar participa la discutie, sa vad daca m-am lasat eu prea mult influentata de carte sau daca e inteligibil si asa.

 

JG, per total, ti-l recomand. Nu ai cum sa ramai dezamagita. Pentru mine cel mai frumos moment a fost cand am descoperit cum arata sala de antrenamente, in carte erau pasajele pe care mi-a fost cel mai greu sa mi le imaginez. Si asezonat totul cu momente haioase, a la hollywood, cu muzica pompoasa din sala, a facut ca am stat lipita de scaun.

Ideile enumerate mai sus mi-au venit abia la final, dupa ce mi-a trecut wow-ul.

Iar sotul, care cica astepta filmul asta de la 14 ani, a fost la fel, lipit de scaun, era aproape emotionat, si a spus ca per total, ca fan mare-mare al cartilor, i-a placut si o sa-si si cumpere dvd-ul...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ziki, exact asta m-a deranjat si pe mine. Ai niste actori attit de bine alesi si faci film de copii? Mi-alipsit un pic adincimea, si eu ma intreb daca cine nu a citit cartea intelege dilemele si ce il rodea pe Ender. Ar fi putut sa faca filmul cu o jumatate de ora mai  lung sau dublu. Ar fi trebuit sa arate mai mult cum creste cu misiunile date (in genul lui Stalone cind se antreneaza in Rocky). M-a deranjat ca a fost doar o singura lupta.

 

Dar: mi-a placut ca au pastrat atmosfera cartii, unde totul e serios si fara culori pastel. Mi-au placut actorii alesi. Asa Butterfield joaca excelent, e Ender. Mi-a placut sala de jocuri.

 

Pt cine a citit cartea e de recomandat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

A citit careva Ender in exile? Merita sa mi-o doresc cadou de ziua mea?

 

A war of gifts mi-i s-a parut de umplutura si m-a cam dezamagit. Asa ca mi-e cam teama sa mai cumpar cartile aparute in ultimul timp. Ma tenteaza insa Shadow in flight.

 

Cindva am facut parte dintr-un club de discutii la Barnes &Nobles si am discutat despre seria lui Ender. Orson Scott Card a raspuns la unele intrebari si la cea a mea daca intentioneaza sa reuneasca drumurile lui Ender cu Bean a fost mai mult evaziv  spre negativ. Asa ca se pare ca s-a razgindit, fiind planuita Shadows Alive .

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

eu sunt beginner level [:)]

am luat-o in ordinea sugerata de Wiki, adica "Ender's game", acum sunt la "Speaker for the dead"

daca prima mi s-a parut putin amestecata - de la descrierea Battle School si a activitatilor pana la Valentine si Peter.... de acolo a inceput totul sa fie mai interesant.

acum "Speaker" mi se pare super. si nu vreau sa aud nimic, sunt la 62%, asa ca sa nu imi dati spoilers [:)]

 

am mai zis... nu stiu cum de mi-a scapat seria asta cand a aparut prima oara, ca eram mare devoratoare de SF pe atunci. dar recuperez, recuperez.... :)

 

R

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...