ab5174 Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 (editat) ab...insa orezul lipicios si cremos...nu e tocmai gatit corect.Bobul nu trebuie sa se "lege"sau sa devina lipicios. De ce nu e bun orezul la punga? Eu iau uneori cind nu am timp de Uncle Bens(Langkorn und wild reis),nu am auzit s anu fie bun. DanaStiu bre dar mie lipisios imi place.......Nu stiu da cica nu e sanatos ....mie parca mi se pare ca are si gust de plastic [:-)))] [:-)))] [:-)))] stiu am multe pasarele. Editat de Ianuarie 26, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 (editat) Rufus, nu te contrazic. Oalele si cratitele mele nu sunt Zepter, dar sunt ft bune (sunt elvetiene). Exista multe feluri de orez, cel care se lipeste e folosit aici pt rizotto; cel folosit de asiatici are bobul lung si subtire si nu se lipeste; eu folosesc Basmati. Se gaseste fie la cutie, fie la pungute gaurite (prin care patrunde apa cand il fierbi). Nu e vreun orez preparat in vreun fel, e orez normal. La mancarea asiatica se foloseste doar tipul asta de orez, sotului nu-i place orezul care se lipeste decat atunci cand fac rizotto. Si e ft sanatos orezul asta, nu ar avea de ce sa nu fie. Si eu ajung destul de tarziu acasa, dar gatesc zilnic. Mai ales ca noi nu mancam supe sau ciorbe, deci mai mult de 30-40 min nu dureaza gatitul. Al meu sot gateste si el, spaghete sau fondue :-) Aici se gasesc ft multe kit-uri, care te ajuta mult la gatit : sa dau un ex: orez cu sos de curry; ai orez, sos de curry, lapte de cocos; tu tb sa mai adaugi piept de pui, ardei gras plus ceapa (calesti ceapa, apoi adaugi puiul, orezul il fierbi, la fel sosul de curry cu laptele de cocos, pui puiul in sos si mai fierbi putin...si servesti cu orez...e ft simplu si se face repede). Editat de Ianuarie 26, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 ab...insa orezul lipicios si cremos...nu e tocmai gatit corect Ei, cum sa nu? Depinde de tipul de orez. Cum sa faci sushi cu un orez care nu e lipicios? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 Pentru cei care doresc o mancare simpla, usor de facut recomand o mancarica de conopida fara carne ce se poate asocia cu o gogonea murata, bine parguita si de ce nu cu un gogosar umplut cu varza. http://static.desprecopii.com/public/blog/3d/e0/df5d_3403.JPG Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 Ei, cum sa nu? Depinde de tipul de orez. Cum sa faci sushi cu un orez care nu e lipicios?Sigur...doar ca era vorba de pilaf! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Ianuarie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2014 (editat) Mai tineti minte de orezul ala de pe vremuri care trebuia ales...ca avea tot felul de chesti prin el.....ala de fapt era "orez salbatic" dar nu il apreciam noi [:-)))] Editat de Ianuarie 26, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Ianuarie 27, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2014 Da...si se mai nimerea cate o piatra prin el, daca nu era curatat bine....mai sa ramai fara dinti.... exista si aici orez salbatic, dar nu seamana deloc cu ala (are bobul lung si subtire). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 27, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2014 Azi va propun Sarmalute in foi de vita. Au iesit bune, gustoase si aromate. http://static.desprecopii.com/public/blog/2d/e0/df4d_ab2d.JPG PS: Acum fac o supa de curcan cu galusti si ciulama. Abia astept sa vad ce iese. Mai ales galustile.....In timpul asta ma dreg cu niste fiert. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 27, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2014 Ce poate fi mai bun pe o vreme rece si strazi inzepezite decat o Supa fierbinte de curcan cu galusti pufoase? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2014 Supa ca supa, dar ciulamaua trebuie s-o incerc si eu Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.