Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

botez biserica in iasi- informatii va rog!


Recommended Posts

am tot rasfoit netul in lung si in lat si nu gasesc nicaieri nici o informatie privind un botez, acum  iarna, in iasi!!!

fetitza noastra ar implini o luna excat in ajunul Craciunului si ne-am dori sa incepem noul am crestinata!!!

singura mea problema este , avand in vedere vreme de afara, este k nu-mi doresc sa-mi bage fetitza cu totul in apa ci doar sa o ude putin pe capsor!!!

 

la biserica unde ne doream noi s ao botez, nu ne accepta nici pt botez normal k vezi doamne nu apartinem de parohie, deci daca este cineva dintre voi care ne poate oferi informatii cu privire la acest subiect le astept cu mare drag!

 

va multumesc anticipat!! [flo2]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

daca as fi in locul tau, as amana botezul pana spre primavara. abia mai creste copilul, i se intareste imunitatea, face si cateva vaccinuri. ce rost are sa-l expui la riscul de a se imbolnavi ? la o luna e prea mic. poate sa ia vreo viroza sau gripa de la cei prezenti la botez (e iarna, e sezon de gripe si raceli), n-are imunitatea consolidata, risti sa-l indopi cu medicamente si/sau antibiotice de la o varsta asa mica.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

singura mea problema este , avand in vedere vreme de afara, este k nu-mi doresc sa-mi bage fetitza cu totul in apa ci doar sa o ude putin pe capsor!!!

 

Acum ...nu vreau sa crezi ca-s rautacioasa...dar daca ritualul botezului asta cere(scufundarea copilului in cadelnitza)cum crezi tu ca un preot va accepta ce vrei tu?

 

Daca temperatura scazuta e problema ta...de ce nu asteptzi pina se incalzeste afara si s afaci botezul asa cum se cuvine?

 

Fiecare stie in domeniul lui ,ce si cum trebuie facut...

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Informatii in legatura cu ce...ca eu nu vad c-ai avea vreo dilema doar cerinte pe care biserica nu e dispusa sa ti le indeplineasca. Situatia e cat se poate de simpla...mergi la parohia de care apartii, vb acolo si stabilesti datele....doar vb direct cu preotul poti rezolva sau nu situatia cu ritualul botezului. Eu personal nu m-as grabi avand in vedere varsta mica a bebelusului.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

    Stiam ca botezul normal se face cam dupa ce implineste copilul 2 luni. Nu discutam de botezul de urgenta. De ce te grabesti? Stiu copil care s-a nascut in ianuarie si a fost botezat in iunie. N-a zis preotul nimic. In plus, mi se pare cam aiurea sa te refuze pe motivul ca nu apartii. Poate sa zica ca vrea sa faca ritualul cap-coada cu scufundat in apa dar sa te refuze "de tot" mi se pare de dat la stiri.

   In Iasi nu stiu daca gasesti ce vrei tu. In Ardeal nu ai avea probleme. Daca copilul va fi mai mare - la vara - scapi de grija cu bagatul cu capul sub apa pt ca nu va mai incapea. Il va baga in cristelnita si va lua apa cu mana sa-i puna pe cap. Am vazut eu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut-o pe mijlocia in 28 octombrie si am botezat-o pe 30 aprilie cand a fost cald si frumos afara. Pe cea mare si cea mica le-am botezat la 4 luni, respectiv 3 luni si jumatate din aceleasi considerente, sa prindem anotimpul cald. Mi se pare f f f mic copilul la 1 luna pentru asa ceva. Nici nu isi tine inca bine capul. Plus ca e mai sensibil, daca raceste se poate agrava foarte repede. Plus ca inca nici tu nu ti-ai revenit din lauzie, nici nu ai voie sa intri in biserica pana la 6 saptamani. Nu ai prefera sa poti sa asisti la botezul copilului? Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La cei ce practica ortodoxismul vechi. Am vorbit cu mame de aceasta religie si mi-au spus ca e necesar la 40 de zile sa-l faca.Probabil acum il fac si dupa,asta nu stiu.

Nu mi se pare normal...si cred ca nu e necesar scufundarea lui in apa.Chiar am vazut un reportaj aici pe tema asta.Ajunge sa-i ude putin caputzul,nu?

Nu vreau sa ridic polemici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...