Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Jurnalul de sarcină şi jurnalul bebeluşului - le ţinem sau nu?


Recommended Posts

Am dat zilele trecute, din întâmplare, peste nişte albume din acelea pe care le primesc mămicile atunci când nasc, în care trebuie să completezi tot felul de lucruri haioase despre bebeluş în primul an de viaţă... Mi-am dat seama că am completat doar primele pagini şi că Tudor face acuş 2 ani... Şi-mi pare rău că nu am făcut-o... Mi-am amintit apoi de jurnalul de sarcină pe care l-am ţinut aici, pe DC, am scotocit prin arhive şi... mi-au dat lacrimile... Ce bine ar fi dacă ne-am face timp şi pentru lucrurile astea. E atât de minunat să retrăieşti prin cuvinte clipe sublime pe care altfel nu le poţi împărtăşi mai târziu copilului tău... Voi aţi reuşit să ţineţi un jurnal de sarcină sau un jurnal al bebeluşului? Cum?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • Administrators

Intr-adevar, atunci cand esti un mijlocul intamplarii (a sarcinii) - traiesti momentul ... cu multa grija dar nu te gandesti ca acele momente si trairi ar trebui pastrate. Pur si simplu astepti nasterea si atat.

 

Abia mai tarziu incepi sa privesti in urma si sa cauti in minte amintirea acelor clipe.

Si eu am intr-un sertar, cateva randuri pe care le scriam intr-un mic caietel, in fiecare zi dupa ce Andrei s-a nascut. Dar am facut-o doar vreo doua saptamani - dupa care mi-am scris pe blog - cateceva ... (la Jurnalui lui Andrei)

Acum sunt fericita sa recitesc acele randuri ... pentru ca sunt atat de speciale. Mi-as fi dorit insa foarte mult sa am si un Jurnal de Sarcina ... asa cum tin gravidutele de la DC....

 

Pentru ca sunt momente si trairi fantastice ...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da,intr-o agenda mai mare,in care am scris pentru prima sarcina acum 4 ani,iar acum tot acolo pentru o continuare frumoasa a povestii de dragoste... Ca si tine nu am putut sa fiu consecventa intr-un album al bebelusului,in schimb am avut tot o agenda cu un spiridus si lacatel in care mi-am notat toate trairile si etapele de dezvoltare ale baietelului meu. Acum,ma bucur enorm ca am asternut pe hartie si ca voi continua cu notitele pentru cel de-al doilea copil.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Eu nu am decat 5 pagini de carnetel: o zi inainte de a ma naste, momentul nasterii...si o saptamana de la nastere. Atat a scris mami despre mine. Piesa de muzeu. Iubesc acel carnetel mai mult decat orice. Ma gandesc ca daca copilul meu imi va semana, va fi foarte fericit ca am notat in sarcina toate gandurile vis a vis de el. <3

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Eu am scris doar de pe la vreo 6 luni dar nu era zi in care sa nu scriu.. si am scris despre lucrurile memorabile chiar si din primele luni de sarcina asa cum mi le-am amintit eu dar acum ma bucur mult de tot pentru ca recitesc acele bloguri si imi amintesc toate senzatiile, sentimentele si trairile de atunci, E un lucru minunat sa traiesti aceste senzatii.

 

Ar fi atat de frumos daca am putea concretiza toata acele bloguri intr-o micuta carticica...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Sunt de acord cu tine eu am inceput sa fac un jirnal imediat dupa ce am fost la prima ecografie cu ganduri si sperante pt viitorul ingeras dar temerile mele

...nu le includ....sunt speriata si ma rog la dumnezeu sa fie bine tot dictorita spune ca e bine dar eu tot ma simt vinovata si va rog sa nu ma criticati ....mi-e rusine sa recunosc dar,inainte sa aflu de sarcina eram fumatoare ....inraita...noi nu am programat dar il iubim si il vrem fff mult...problema e ca inca mai fumez cate o tigare incerc sa ma abtin dar mi se face rau ...nu stiu cum sa fac

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Buna ! Sunt noua pe aici si nu stiu daca sunt mamici care au simtit ca au ramas insarcinate inca de dinainte sa faca un test. Eu am un jurnal in care scriam destul de des , macar cateva randuri pe zi cu cele mai importante fapte din ziua respectiva iar de cand am ramas insarcinata sunt atat de fericita si atat de emotionata incat jurnalul meu s a transformat intr.unul de sarcina. Povestea mea...desi e trista....este luminata de minunea mea mica din burtica ( 9 sapt sarcina )

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...