Administrators redactor Publicat Decembrie 30, 2013 Administrators Raport Distribuie Publicat Decembrie 30, 2013 Dupa maratonul sarmalelor si dupa cateva scatoalce prietenoase primite in glezna de la niste colege dragute de forum ... pentru ca mi-am permis sa iau in saga ironica marea crapelnita de Craciun [soricel] ... vin cu acest topic dedicat curcanului ...Si curcanul merita un topic in flacari, nu-i asa? Nu numai sarmalele va rog. [clo] ca doar nu suntem un popor al sarmalelor only. Acum ca tot vine marea crapelnita de sfarsit de an ... am cumparat un curcan de 3 kile si ceva - pe care scrie Made in France si hranit biologic ... Va rog asadar doamnelor si domnilor, sa imi spuneti care sunt secretele unui curcan bine facut la cuptor. Il vreau pe masa, bine rumenit la masa de REVELION. [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 (editat) Al meu a fost made in Romania , hranit cu cereale si iarba verde (de acasa) la ferma parintilor mei , si a avut 12 kg.Eu m-am inspirat de la Nigella Lawson si Jamie Oliver , nu mi-a placut gustul de sage in umplutura . Na ,gusturile nu se discuta. Edit, sa nu se inteleaga ca am pus curcanul intreg pentru Craciun , trebuia sa comand alt cuptor inainte, am preparat doar pieptul. Editat de Decembrie 30, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Decembrie 30, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 woooow, ce curcan mare... 12 kile?tocmai citeam un curcan trebuie sa stea cam 40 min per kilogram ... cate ore a stat ala de 12kile? 10 ore? [flo2] Tocmai acum ma uitam la reteta asta a lui Jamie - dar ma gandeam ca nu vreau sa ii pun umplutura. Nu inteleg care e rostul umpluturii ...Eu m-am ingragostit de salvie - acum vreo 2 ani - e super faina. http://www.youtube.com/watch?v=NwIdfCbWtK4 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Na.... si asta este un "must do" adica sa ajung sa gust dintr-un curcan facut asa intreg la cuptor, rumenit frumos crocant afara si moale de sa se topeasca in interior. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi2003 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Se mananca pasare de anul nou sau e doar o superstitie ca nu e bine sa se manance?Ca tot aud in jur ca e de preferat a se gati peşte si nicidecum pasare de Revelion. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Decembrie 30, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 auleu adi ... eu mananc curcan de anul nou de cand ma stiu. Si olandezii de altfel .... si nu merge rau. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi2003 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Am vrut sa ducem oua umplute de Revelion undeva si gazda a spus ca nici macar atat, nimic ce tine de pasare, nici carne, nici oua.Ca orice superstitie - unii cred cu tarie in ele, altii deloc. Si cum spui si tu, obiceiurile difera de la tara la tara. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Decembrie 30, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 da asa e, chiar trebuie sa adunam aceste superstitii pentru ca sunt amuzante :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Se mananca pasare de anul nou sau e doar o superstitie ca nu e bine sa se manance?Ca tot aud in jur ca e de preferat a se gati peşte si nicidecum pasare de Revelion.Nici noi nu mincam pasari ci peste, tot din cauza acestei superstitii si ne merge foarte bine, nu fi de deochi [il] . Englezii maninca curcan de craciun, nu stiu ce maninca de anul nou. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Decembrie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2013 Nu se mananca pui, gaina, cocos...ca alea racaie cu picioarele si risipesc...norocul si bunastarea.Curcan sa racaie...eu n-am vazut. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.