Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Stelute iubite de iulie august 2013 (26)


Recommended Posts

Noi ne pregatim sa iesim afara

 

Cum a fost plimbarica? Si noi am iesit afara si ne-am facut un pic de cap, de fapt am mers cu taxiul la mine la servici si ne-am intors tot cu taxiul, dar la intoarcere am luat-o si pe printesa mea de la gradinita. Asa ca ne-am intors cu totii acasa. A fost ok afara.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 524
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Azi B a ras 200 g de para coapta cu avocado, putin mar, zeama de la 1/2 mandarina si 2 lingurite de cereale Organix cu gluten. Deschidea gurita ca puii de randunica si asa a facut pana la ultima lingurita (de obicei doar la primele linguri face asa o gurita mareee).

 

 

Bravo stelutza sa fii un mancacios, numai asa poti sa te faci mare. Tine-o tot asa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

olimp.. reteta de bezele.

 

Ingrediente:

 

- 4 albusuri

- un praf de sare

- 225 g. zahar tos

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 110 grade C (foc mic)

Puneti albusurile intr-un bol mare (cu cat bolul e mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari) si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu telul sau mixerul.

Adaugati un praf de sare si continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.

Adaugati doua linguri de zahar, “in ploaie”, continuand sa bateti pana cand acesta se dizolva. Puneti inca doua linguri de zahar si procedati la fel pana cand folositi tot zaharul. E foarte important ca zaharul sa se dizolve complet inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar!!!

La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca rasturnati vasul, compozitia nu va curge).

Puneti compozitia de bezea intr-un sprit prevazut cu forma de stea mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza mici bezele. Daca nu aveti sprit, puneti mici gramajoare cu lingurita ;)

 

 

 

Asezati tava pe nivelul din mijloc al cuptorului si coaceti bezelele timp de aproximativ 1 1/2-2 ore, la foc mic (110 grade C). Usa cuptorului se pastreaza intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.

Opriti focul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor.

 

Secretul unei bezele perfecte:

- Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

- Este necesar sa folositi un recipient perfect curat, de preferinta un bol de sticla sau metal, dar in niciun caz de plastic; orice pata de grasime, de apa sau galbenus impiedica formarea spumei, iar plasticul, oricat de bine ar fi spalat retine grasime.

 

- Folositi albusuri de la oua care nu sint foarte proaspete, pentru ca isi vor dubla volumul in comparatie cu cele foarte proaspete. Asta nu inseamna, totusi, sa folositi oua vechi sau de proasta calitate, caci albusurile de la ouale vechi sint apoase si nu fac prea multa spuma.

- Cand separati albusurile de galbenusuri, turnati-le mai intai intr-un bol mic, apoi intr-unul mare, drept precautie, in cazul in care, din greseala se sparge galbenusul sau oul e stricat. Chiar si o cantitate infima de galbenus este foarte grasa si va poate compromite bezeaua.

 

- Cand scoateti bezelele din tava, desprindeti hartia de bezea si nu invers, pentru ca bezeaua sa nu se sfarame.

- Pentru a obtine bezele crocante, tari precum creta :P, coaceti-le la 110 grade C (foc mic) iar pentru a obtine bezele lipicioase, crocante la exterior dar moi ca guma de mestecat :P, dati-le la cuptor, la 180 grade C (foc mare) timp de cca. 45 de minute.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oxigen, ma uit mâine de capitol. 

Acum sunt eu bolnava, lui Luca nu i-am dat antibioticul, Aștept exudatul, ca la raze nu i-a ieșit pneumonie 

Am picat un examen si sunt necăjiți ca mi se pelungeste sesiunea ca examenul ăla. 

Îmi cer scuze ca intru asa rar si sunt telegrafica, dar pana la urma TVA a apară soarele si la noi.

va pup. Oricum intru mâine sa vad de capitolul nou.

pup si stelutele

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paula eu i-am dat antibioticul lui B desi in exsudat nu era nmk suspect; totusi el tusea si scotea muci verzi pe nas, ieseau si spontan, dar daca tusea sau stranuta te improsca cu ei, deci nu erau chiar "sterili" mucii aia; eu am luat fara exsudat. Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

neata fetelor [flo2]

 

monicus ..multumesc frumos ..am sa le fac , mai am o intrebare ce e ala : un praf de sare "..cata sare ? am mai auzit termenul dar nu stiu la ce se refera..

 

paula [flo2] ....sa te faci bine...

 

 

si acum sa va zic cantareala mea ..parca cantarul s-a facut mai prietenos cu mine...

 

pe 7 ianuarie avea 92,4 kg

pe 1 februarie fix 85.0 kg

 

deci 7,4 kg in 24 de zile ..eu ma declar multumita..urmatoarea cantarire pe 1 martie [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...