Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Info pasta de dinti.


Recommended Posts

Ati observat vreodata ca fiecare tub de pasta de dinti are o culoare diferita in partea de jos?
Cunoasteti semnificatia culorilor?

Verde : Natural
Albastru : Natural + Remediu / Medicament
Rosu : Natural + Amestec chimic
Negru : Complet chimic

ATENTIE LA PRODUSELE PE CARE LE FOLOSITI ZI DE ZI!
Pe langa pasta de dinti folosim si multe alte produse care contin ff multe chimicale.

 

post-124994-0-20266300-1391683848.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

M-ati facut sa ma duc la baie si sa controlez pastele de dinti. Cele cumparate de aici nu au nici o culoare, am insa 2 paste de dinti Colgate luate din Germania (Dentaguard..in RO nu stiu daca exista) si una are linia albastra, cealalta rosie. Pt fiica-mea iau o pasta elvetiana, Elmex se cheama, care are si fluor (nu are nici un gust) - noua ne-a recomandat dr.stomatolog pt copila pasta de dinti cu fluor. Am vazut sapt.trecuta un reportaj despre un studiu facut de elvetieni ref.la microparticulele de plastic (polietilena) care se gasesc si in pasta de dinti, diferite peeling creme sau chiar alimente. Aceste particule sunt periculoase, daca ajung in corpul uman pot produce infectii. Una dintre pastele de dinti Colgate pe care am cumparat-o acum ceva timp continea polietilena. Asa ca de acum incolo vom studia exact ce contine pasta de dinti. Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Da, am auzit si eu despre marcajele de pe tuburile de pasta de dinti. Nu stiu cat de "urban legend" ar putea fi aceasta poveste, insa un lucru e sigur: 90% din pastele de dinti de pe piata romaneasca sunt chimicale. Din pacate nici nu prea e o mare varietate ca sa zicem ca avem de unde alege. Cat despre pastele de dinti pentru copii, pot spune, ca in multe alte cazuri, ca este jecmaneala pe fatza, mai ales in cazul celor asa zise "naturale". O pasta de dinti dintr-un plafar nu e mai ieftina de 25 de lei. Din pacate nu e normal, dar tot, absolut tot ce tine de sanatatea, grija, bunastarea copiilor este SCUMP!!!

 

Eu i-am luat copilei numai Colgate si Sensodyne pana acum. Evident, niste porcarii. Are 5 carii in gura dintre care 4 plombate, a cincea e nou-aparuta. Desi se spala pe dinti chiar si de 2 ori pe zi, fie cu periuta electrica, fie cu periuta normala, cariile vad ca tot apar binemersi.

 

Gurile rele (babele atotstiutoare, adica) spuneau ca e din cauza ca nu am alaptat copilul pana la 2 ani ci doar pana la 8 luni....

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta, cariile nu apar din cauza calitatii slabe a pastei de dinti, totusi, oare nu pasta de dinti ar trebui sa previna aparitia acestora??? Sigur, la mijloc este si nivelul ph-ului din gura, insa acesta depinde de alimentatie. Si cred ca majoritatea "consumatorilor" de pasta de dinti nu este de profesie nutritionist ca sa stabileasca ph-ul alimentelor ingurgitate - mai ales a acelora pe care trebuie sa le manance un copil.

Sigur, poate cu totii avem o idee despre acizi si baze, dar oare cati dintre noi stim care alimente sunt bazice si care acide, daca nu citim literatura de specialitate?

 

Sigur exista si paste de dinti "mai bio", dar nu toate sunt accesibile. Auzisem despre un fel de solutie pentru copii care costa cam 80 de lei si care intr-adevar ar fi extraordinara. Dar cati dintre noi ne putem permite astfel de scoruri?

 

Cred ca bicarbonatul de sodiu ar fi cea mai sanatoasa si "bio" solutie, insa cum sa faci un copil de 4-5 ani sa se spele cu bicarbonat?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...