Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

proceduri pentru divort


Recommended Posts

Buna,va rog tare mult sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza  atunci cand vrei sa dai divort de comun acord .As vrea sa punctez ce ma intereseaza in mod special 

Mai intai daca se poate da divort si prin notar incazul in care ai copii minori.Daca nu,cum procedezi la tribunal.Ce acte trebuie .Cat costa un divort?

.1.Si cel mai mult ma intereseaza :daca divortul este de comun acord si sotii au stabilit ca copiii(scuzati cacofonia  ) sa stea la ambii (acelasi drept) ,fara sa se plateasca pensie alimentara etc ...se poate da divort fara sa fie implicati copiii in nici un fel, atat timp cat noi ca parinti am stabilit ce vom face in privinta asta?    .2.Daca se stabileste unde vor locui copiii(in cazul in care TREBUIE  sa se stabileasca ) pot sa declar  aceasi  locuinta (adica al tatalui) fara sa se considere ca raman  la el?(de exemplu eu nu am o locuinta, proprietate a mea ..si pana vine proprietara de drept  a  locuintei unde voi sta, ca sa imi treaca acolo domiciliul ,vreau sa raman cu aceasi adresa chiar daca practic  stau in alta parte .

Sper ca nu v-am ametit de cap :)

[Deci , ma intereseaza in ce conditii se poate da un divort fara tam-tam ,atat cat sa ne  implice numai pe noi :eu si sotul ]

multumesc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Imi pare rau Oana de situatia prin care treci [flo2] ... cred ca e de cosmar.

Din ceea ce stiu (si nu stiu prea multe) atunci cand sunt copii implicati divortul nu se poate face la notar. 

Pt ca incredintarea copiilor e alta poveste separata de divortul partilor. 

Adica... divortul cuplului e una. Impartirea bunurilor e alta si custodia copiiilor alta poveste. Ele se judeca separat. 

La tribunal poti sa te duci singura sau cu sotul. Acte cred ca iti trebuie CI, certificat de casatorie, poate si certificatele copiilor.

Cat costa... nu stiu sa-ti spun... depinde mult si de avocat... daca iti ei un avocat si cum te intelegi cu el. 

 

Acum e o custdie comuna. Adica numai e ca inainte ca la mama statea copilul si judecatorul hotara cand ii vede tatal pe copii. Acum amandoi parintii sunt obligati sa aibe grija de copii . Asa ca sotul tau nu trebuie sa se sperie ca "numai vede copiii" ca numai exista asa ceva.

Pensie insa va trebui sa plateasca. Indiferent de custodia comuna, domiciliul copilului tot va fi stabilit la unul dintre parinti iar celalalt va trebui sa plateasca o pensie chiar si fie ea minima de 200 lei. Banuiesc ca ai putea sa o refuzi... nu stiu...

Eu zic ca poate e timp pana se ajunge la custodie sa ai o adresa a ta.... desi se poate sa mergi si pe adresa sotului de domiciliu. 

Cred ca se poate si un divort fara tam-tam, desi eu nu am vazut vreunul. 

 

Poate vine totusi Marius si iti spune exact. Eu nu am mai deschis o carte de mult timp si multe s-au modificat in timpul asta. 

Insa indiferent de ce zice Marius sau eu sau oricine altcineva, eu te sfatuiesc sa-ti iei un avocat. Stiu ca ,,,costa, ca nu vrei nimic, ca nu-ti pasa acum... insa crede-ma ca isi merita toti banii. Te va salva de multe dureri de cap si te va ajuta mult. 

Multa putere  [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am evitat sa dau raspunsuri pentru ca in 90% din cazuri in realitate situatia nu sta ca si cea prezentata in scris.

Pe scurt

1. Va prezentati amandoi la un notar si spuneti exact ce doriti.

2. Veti primi de la notar toate informatiile necesare si dupa caz documentatia aferenta.

3. Daca veti indeplini toate conditiile pe care le impune legea in termenele prevazute in aceasta directie, implicit se va realiza divortul pe acea cale.

4. Daca nu veti indeplini toate conditiile veti avea la dispozitie instanta de judecata.

5. Va recomand de asemenea sa apelati la un mediator pentru ca in cazul in care ajungeti in instanta punctele comune care le-ati stabilit si hotarat de comun acord in fata mediatorului vor fi cuprinse in actul eliberat de catre acesta si in instanta nu se va mai discuta pe aceste puncte ci doar pe cele pentru care nu ati ajuns la un acord, celelalte pentru care ati ajuns in acord la mediator vor fi automat cuprinse ca atare in sentinta asa cum au fost decise de voi doi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana,dar atzi incercat tot ce va sta in putintza si nu se mai poate?Sunt totusi trei copii la mijloc...

 

Eu te sfatuiesc sa mergi la tribunal,cred ca in cazul tau(nu stiu daca tzi-ai gasit ceva d emunca intre timp)este cel mai bine,lasa instantza sa hotarasca ce si cum...medierile la notar ,s-ar putea sa-tzi aduca surprize nu tocmai placute.

 

Pune-te la adapost pe tine si mai ales pe copii.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana - daca voi ca parinti sunteti hotarati sa puneti binele copiilor in fata, mergeti la notar sau la mediator.

NU in instanta. In instanta mergeti doar pentru punctele asupra carora nu va puteti intelege de nici un fel.

In instanta toata lumea pierde - parerea mea - e cel mai bun loc pentru a taia comunicarea dintre parinti in ceea ce ii priveste pe copii si nici macar nu primiti cea mai buna solutie pentru voi, primiti o solutie dupa cum intelege judecatorul ce i se prezinta, dupa cum e binedispus sau nu in ziua in care se pronunta si ajungeti (in cel mai fericit caz) sa ignorati hotararea si sa faceti dupa cum va e voua mai bine.  Ca sa nu mai spunem ca dureaza o vesnicie.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Buna ziua. Doresc sa raspund doamnei oanap85: da, se poate divorta la notar si cu copii minori, atata timp cat parintii s-au inteles asupra tuturor aspectelor. Adica numele sotiei dupa divort, locuinta copiilor, autoritate parinteasca exercitata in comun, programul de relatii personale ale parintelui nerezident (care nu locuieste cu copiii), contributia fiecarui parinte la cresterea si educarea copiilor, etc. Alte detalii ce tin de procedura specifica a divortului prin notar le puteti afla direct de la notar. S-a vorbit de mediator. Da, puteti apela la mediator in cazul in care aveti neintelegeri cu sotul privitoare la aspectele mentionate mai sus. Astfel, prin mediere puteti rezolva neintelegerile, iar acordul de mediere este supus instantei pentru consfintire si emiterea hotararii de expedient. Taxa de timbru fiscal este 20lei la care se adauga onorariul mediatorului.

 

Iulia-Cristina Uta

mediator

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...