Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

"Am un vecin care imi face scandal in fiecare saptamana...."

"Trebuie sa facem partajul mostenirii dupa bunicul dar nu ma pot intelege cu fratele meu...."

"Fostul sot ma ameninta ca imi ia copilul...."

 

Toate aceste fraze sunt exemple de conflicte care pot fi rezolvate prin mediere. Medierea este o posibilitate de rezolvare a conflictelor in afara instantei si a litigiilor in timpul procesului. Fiind intrata recent in atentia cetatenilor, exista inca multe necunoscute referitoare la scopul ei, cum se desfasoara concret, cum poate medierea sa-i ajute pe cetateni.

 

Acest topic este invitatia mea adresata tuturor celor care au intrebari referitoare la mediere sau pur si simplu doresc sa afle mai multe informatii.

 

O zi buna,

 

Iulia-Cristina Uta

mediator

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mi s-a atras atentia de catre utilizatorul eumada ca si Marius este mediator (mesajul respectiv nu apare aici, nu stiu de ce). Faptul ca eu am deschis acest topic nu inseamna ca am exclusivitate sau ca doresc sa acaparez acest subiect, asa ca il invit si pe Marius sa contribuie cu mesaje pe acest subiect.

O zi buna tuturor.

Iulia-Cristina Uta

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Medierea este o modalitate de rezolvare a conflictului pe cale amiabila, in afara instantei sau a litigiului in timpul procesului din instanta. Astfel partile conflictului pot incerca sa ajunga la o intelegere menita sa rezolve conflictul prin mediere, iar daca nu se poate ajunge la niciun acord sa mearga in instanta. Sau odata ajunsi in instanta partile pot solicita judecatorului suspendarea cauzei pentru incercarea solutionarii litigiului prin mediere, iar judecatorul suspenda judecarea dosarului pentru 3 luni. Vorbind despre ultima situatie, s-au inregistrat deja dosare solutionate in instanta prin acord de mediere dupa ce procesul dura de 2 ani si mai mult.

 

Iulia-Cristina Uta

mediator

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca suntem pe un forum dedicat copiilor va invit sa discutam despre modificarile intervenite incepand cu 2011 odata cu intrarea in vigoare la noului cod civil. Astfel a fost eliminata notiunea de "incredintare spre crestere si educare" a copilului de obicei mamei si a fost introdus termenul de "autoritate parinteasca". Aceasta este exercitata automat in comun de catre parinti incepand din momentul in care se naste copilul si continua sa fie exercitata si dupa divort/separare. De ce? Pentru ca indiferent de natura relatiilor dintre parinti (ca sunt casatoriti, traiesc in concubinaj, traiesc separat, etc), relatia dintre parinti si copil nu trebuie sa se schimbe. Altfel spus parintii divorteaza unul de celalalt, nu de copil.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Medierea poate avea loc intre o persoana fizica si o institutie a statului?

Dar intre o persoana fizica si una juridica?

Medierea se poate desfasura intre doua persoane fizice, doua persoane juridice, o persoana fizica si una juridica. In ceea ce priveste medierea in litigiile dintre persoana fizica si stat (contencios administrativ) exista multe semne de intrebare. Va invit sa cititi un articol dedicat acestui subiect aici: 

 

http://www.juridice.ro/308659/medierea-in-cauzele-din-domeniul-contenciosului-administrativ.html

 

 

 

Concret la ce fel de conflicte cu statul v-ati gandit?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...