Alizee Postat Martie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 Pilaf cu piept de puiPilaf cu ciuperciPiure de cartofi cu file de peste pane sau piept de pui pane ( facute la cuptor )Spaghete cu sos de carne slaba ( Spaghetele fierte pe jumatate, le rastorn in oala cu sos si le fierb impreuna - am invatat de la James Olivier )Spanac cu putin orez, servit cu un ou fiert sau prajitIcre de fasole boabe ( nici nu si-ar da seama ce mananca si sunt f bune )Mazare f bine fiarta cu carne slabaCompozitie de chiftele, coapta in cuptor ( scapi de prajeala si miros + timp pierdut si o poti taia in felii )Tocanita din ficateiPasta din piept de pui cu ficatei de pui, amestecate cu un iaurt cremosSalata de varza alba si rosie cu zeama de lamaie, 1-2 mere si ulei de maslineSalata de ridichi negre cu 1-2 mere si zeama de lamaie (salata asta are un gust delicios)Salata de sfecla rosie Toate mancarurile astea se pot face pt cel putin 2 zile ( inclusiv spaghetele cu sos). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Martie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 Toate carnurile pane le dau intai prin faina, apoi prin ou si iar prin faina. Le asez in tava, pe hartia de copt, unsa cu ulei. Apoi, le dau cu putin ulei pe partea de deasupra si intorc bucatile de carne cu fata in sus. Ies f bune, fara a pierde vremea cu prajitul in ulei + ca nu sunt atat de uleioase. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
helbi Postat Martie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 Chili con carne Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Martie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 (editat) - Irish stew- fish and chips - beef and mushroom pie- roast beef/lamb with all the trimmings - game pie (daca va place carnea de vinat)- Cornish pasties - astea le poti face cit mai variate si incalzite rapid.- cottage pie (cu carne de vita)- shepherd's pie (cu carne de miel) Gasesti sute de retete pe net si le adaptezi, scoti ce nu ii place. Editat de Martie 29, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Martie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 Toate carnurile pane le dau intai prin faina, apoi prin ou si iar prin faina. Le asez in tava, pe hartia de copt, unsa cu ulei. Apoi, le dau cu putin ulei pe partea de deasupra si intorc bucatile de carne cu fata in sus. Ies f bune, fara a pierde vremea cu prajitul in ulei + ca nu sunt atat de uleioase. Eu ma feresc cit pot de faina....pentru ca pina la urma tu tot "prajesti" faina aia numai ca in cuptor.Eu fac carnea de pui in punga ......nu pun pe ea decit condimente, nici macar un gram de ulei si iese delicios.Si restul de carne ori 'roast' ori gratar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alexia27 Postat Martie 29, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Martie 29, 2014 Multumesc mult, am retinut cateva idei si o sa vad cum le adaptez cerintelor. Referitor la congelat mancare...mai congelez si eu, dar nu am mult spatiu in congelator, asa ca e o optiune limitata. Congelez cand ii fac dinner roll fie-mii si bagels lu' Musiu Mofturila, de obicei fac reteta dubla ca dureaza ceva procesul Plus ca mai am si carnea tot acolo, mai o foaie de placinta, mai un ice pack si s-a dus tot spatiul. Ma bate gandul unui chest freezer dar nu am loc si pentru ala... Asaaaa, Buflea, si al meu e nebun dupa ciuperci, aseara voiam sa fac sosul bolognese dar nu aveam ciuperci (!!!) asa ca astept sa vina acum de la piata cu materia prima...oh my! ciuperci in bolognese! Tarta aia cu ciuperci e luata de pe net. Intai iti pun reteta originala, dupa aia mai adaug cate ceva din ce am observat eu. Ai nevoie de: - aluat de tarta (ready rolled short-cut pastry sheet) o foaie sau doua, depinde de marime si forma - 50 gr unt- 2 cepe rosii taiate in feliute- 3 catei de usturoi taiati in feliute mici- 200 gr ciuperci (button mushrooms)- 100 gr ciuperci shimeji fara codite- 100 gr ciuperci enoki fara codite- o lingura frunze de tyme, maruntite (merge si uscat)- 2 oua- 1 cup smantana ma groasa- 80 gr branza brie 1. Preincalzeste cuptorul la 190 C. Aseaza aluatul intr-o forma cu fundul rabatabil, adanca de 3 cam si cu baza de 24. Baga-l la frigider.2. Topeste untul pe aragaz la foc mediu-mare, adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana se inmoaie. Adauga button mushrooms. Caleste-le vreo 4-5 minute. Arunca in tigaie restul ciupercilor si tyme. Caleste-le inca vreo 2 minute sau pana se inmoaie. Da-le deoparte sa se raceasca.3. Amesteca ouale, smantana, sarea si piperul. Pune compozitia de ciuperci in forma; deasupra toarna amestecul de oua, si dupa aia adauga branza. Da forma la cuptor vreo 40 de minute sau pana cand mijlocul e facut si prinde o culoare aurie. Notele mele:- eu folosesc numai un fel de ciuperci, nu de alta, da mi-e lene sa stau sa jumulesc douaj de feluri de ciuperci. -ai grija, compozitia de ciuperci sa fie uscata, daca mai au zeama tarta o sa fie "uda" si nuse taie frumos in felii. - eu coc intai aluatul separat, altfel am observat ca nu se coace bine o data ce am pus compozitia in tava. Da-i niste gauri cu furculita, aseaza ceva greutati pe el (fasole boabe, orez etc) si da-l la cuptor pana e copt.- lasa tarta sa se raceasca inatinte sa o tai. Umezeala din compozitie se aseaza mai bine si tarta e mai solida. E foarte buna si rece.- se poate folosi in loc de brie si feta (telemeaua noastra). Eu nu folosesc, deoarece lui Mofturosul Sef nu-i place telemeaua. Cred ca merge si cheddar sau mozzarella. - La mine niciodata nu a fost gata in 40 de minute. Cel putin 50 de minute, dar asta poate fi si de la cuptorul meu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Martie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 30, 2014 Eu ma feresc cit pot de faina....pentru ca pina la urma tu tot "prajesti" faina aia numai ca in cuptor.Eu fac carnea de pui in punga ......nu pun pe ea decit condimente, nici macar un gram de ulei si iese delicios.Si restul de carne ori 'roast' ori gratar. Ideile cu pane urile la cuptor si chiftele la cuptor, le-am dat ca alternativa la prajelile in ulei, pe aragaz. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Martie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 30, 2014 Ideile cu pane urile la cuptor si chiftele la cuptor, le-am dat ca alternativa la prajelile in ulei, pe aragaz.Cred ca e o idee foarte buna. [flo2] Am sa aplic. Ai idee cam cit trebuie sa le las si la ce temperatura? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Martie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 30, 2014 La un cuptor normal pe gaz dureaza mai mult decat prajitul in baie de ulei. Mie nu-mi plac astea la cuptor, ies prea uscate. On topic:- tocanita de pui (aripi de pui si multe legume, ce va place)- hamburger de vita cu garnitura de legume (ce legume va plac preparate cum vreti)- carne de orice fel la cuptor: in punga, in hartie de copt sau in vas roman/tajine cu garnitura de legume, cus cus, orez Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Martie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 30, 2014 Cred ca e o idee foarte buna. [flo2] Am sa aplic. Ai idee cam cit trebuie sa le las si la ce temperatura? Eu pun tava pe treapta 4 si rasucesc butonul de incalzire a cuptorului, la 5. Dar cuptoarele difera.Nu ies uscate, iar timpul de coacere este mai mic decat cel de prajire in ulei, raportat la cantitatea coapta in cuptor.E adevarat ca nici nu gatesc prea des astfel de mancaruri, ci doar de 4-5 ori pe an. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.