Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Obiceiuri necerute de biserica legate de copilasi


Darria

Recommended Posts

In curand fetita mea o sa implineasca un anisor. Nu vreau taiatul motului, alesul de pe tavita si ce se mai practica si nu o sa fie. Am botezat si noi, am tait motul, pus pe tavita dar doar pt. ca ne-au cerut parintii nu pt. ca asa am dorit, le-am respectat dorinta. La fetita mea nu vreau asa ceva si nu o sa fac. Le consider obiceiuri pt. distractia adultilor si stiu sigur ca nu sunt cerute de biserica. Gresesc? Am o neclaritate: sunt considerate pacate? Stiu ca pusul roshului la munuta este pacat(nu i-am pus).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Noi ii vom lua motul fetii cand va implini 1 an. Cum este cat de cat o traditie (chiar daca nu tine deloc de biserica), m-am gandit ca daca peste ani fiica-mea o sa auda de chestia cu alesul de pe tava, si o sa ma intrebe ea ce a luat... Este pana la urma un motiv de distractie. Mama si acum isi aminteste ca si eu si fratele am ales stiloul si numai parte de invatat/scris am avut... Recunosc ca deja i-am tuns bretonul, asa ca nu pot spune ca am respectat intocmai aceste obiceiuri. Dar intr-adevar nu este OBLIGATORIU sa tineti acest obicei. [flo] Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu sunt de acord cu obiceiurile, unele mie mi se par periculoase, chiar daca oamenii nu stiu ce reprezinta ele. Spre exemplu, prima baie dupa botez, cand una lume pune in cadita de baie tot felul de obiecte, bani, petale de flori, etc, fara sa se gandeasca sa arunce la flori sau sa ingroape dupa, apa rezultata, cu care se ia la spalare si Sf. Mir cu care s-a facut Mirungerea noului crestin. Este pacat sa amestecam obiecte sau alte chestii cu apa care devine sfintita prin amestecare, si care se arunca in mod firesc in loc curat, nicidecum la canalizare. Dar asta conteaza mai mult pentru cei credinciosi. Insa ar fi bine sa ne gandim daca aceste obiceiuri sunt spre binele copilului sau nu. Votati-o pe Anna "In roz", http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Crinuta, Steluta si Marilena pt. raspunsurile date [flo] [flo] [flo] Dar tot nu m-am lamurit: sunt sau nu considerate pacate? Vreau sa stiu doar din curiozitate. Apa de la baita de dupa botez nu a fost amestecata cu nimic(nu am pus nimic in ea) si a fost aruncata la un copacel. Asa am procedat si la finute. Mai nou am auzit ca nu ar tb. facuta baia de dupa botez(ca e un obicei), ca nu e ceruta de biserica. Asa este? Macar sa stiu pt. viitor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu este cerut de biserica sa faca nasa sau cineva anume baita de dupa botez. Este o baie normala, numai ca apa trebuie aruncata intr-un loc curat, la copacel de exemplu, cum ai spus tu. Daca ai dat copilul la grinda, sau ai rupt turta, sau alte traditii de-astea poti sa spui la spovedanie, insa eu nu cred ca astea sunt pacate prea mari, oricum nu ca acele obiceiuri de a merge la cineva sa-ti dea cu cartile, sa-ti ghiceasca in cafea, sa iti ghiceasca viitorul, daca te-ai uita la horoscop, daca ai merge la vrajitoare, etc. Este adevarat ca multi asociaza bisericii aceste traditii, uite, in Oltenia, unde m-am casatorit eu si unde stau acum chiar biserica tolereaza asemenea obiceiuri, care tin de botez, nunta, inmormantare, etc, si pe mine chestia asta ma irita, pentru ca preotul meu din Bucuresti mi-a spus ca nu e de folos sa tii obiceiurile ci este de folos sa te ocupi de impartasirea copilasilor si de religia lor si in general sa tii cont de cele ale bisericii din care faci parte. Noi in general ne straduim mai mult sa facem datinile, ca zice lumea ca asa e bine, in loc sa-i invatam pe pui sa spuna rugaciuni, sa-i ducem la biserica (ceea ce le-ar fi mult mai de folos decat chefurile cu taiatul motului s.a.). Este bine cum ai procedat la baita. [flo] si ma bucur pentru tine si familia ta ca va preocupati de aceste lucruri.[pup] Marilena [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15"]Votati-o pe Anna "In roz"[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...