Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

zona zoster


Recommended Posts

Sotului meu i-a aparut  Zona Zoster. Ieri cand a fost diagnosticat de medicul internist ,i-a dat tratament si l-a atentionat ca daca avem copii si nu au facut varicela sa nu stea in apropierea lui pentru ca o pot face acum.

Problema e ca eu sunt insarcinata in 19 sapt si nu cred ca am facut varicela.

Cea mica a intrat f putin in contact cu el si acum este plecata la bunici.

in mod normal as fi lasat fata sa stea langa el pentru ca este mica si ar fi capatat si imunitate dar,avand in vedere situatia mea am evitat.

Intrebari:

Exista riscul ca eu sa fac zona zoster sau varicela? Stiu ca sunt niste riscuri la varicela dar doar pana in sapt 20.

Cat timp ar trebui fetita sa nu intre in contact cu el? Exista o perioada de incubatie?

Multumesc mult 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Noi tocmai am avut varicela in familie: a inceput de la cel mare, 3 saptamani de la primele bubite au aparut la cel mic, 2 saptamani de la cel mic au aparut la sot... si dupa alta saptamana la fratele sotului (se pare ca nu facusera desi mama lor spunea ca da).

E contajios 2-3 zile inainte de aparitia bubitelor si cat apart bubite (cam 3 zile).

Pentru tine... trebuie sa vorbesti cu medicul...

Eu am fost expusa la virus spre sfarsitul sarcinii si nu si-au facut probleme... Din cate citisem atunci in primul trimestru e cea mai periculoasa... apoi n-ar mai fi asa. Urmareste-ti temeperatura.... de obicei debuteaza ca o raceala:stare naspta, oboseala, dureri de oase, febra sau subfebra...

Perioada de incubare e pana la 21 zile deci urmatoarele saptamani trebuie sa fii atenta la semnele astea... debuteaza cam cu 3 zile inaitnea aparitiei bubitelor... DEci cam totul e cu 3 zile.

Succes si speram sa scapi. Ar fi un stres in plus... dar sigur treceti cu bine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cel mai bine ar fi sa discuti cu un medic specialist pe boli infectioase. sau cu ginecologul care iti urmareste sarcina, cu siguranta a mai intalnit astfel de situatii si te poate sfatui cum sa procedezi.

daca nu ma insel, se poate face o analiza a sangelui din care rezulta daca ai sau nu anticorpi pentru varicela, respectiv daca ai avut sau nu aceasta boala in copilarie.

zona zoster o poti face doar daca ai avut varicela. practic este o reactivare a virusului ramas latent in organism, pe fond de stres sau imunitate scazuta (cele mai des intalnite situatii).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsuri.

Medicul internist care l-a diagnosticat pe sotul meu a zis ca nu ar fi nicio problema la mine. Eu stiam ca virusul acesta este unul herpetic. In analizele facute in sarcina mi-au iestit ancorpi.

Daca s-ar manifesta cum spune Paulinio, inseamna ca saptamana asta ar trebui sa-mi apara bubitele.Eu sper sa nu. Am citit ca in cazul acesta se administreza un vaccin cu inunoglobina parca, in primele 96 de ore de la aparitia bubitelor.

Pe de alta parte daca as face analiza acum ar iesi concludenta?

Sunt atat de confuza..........

Dr de familie mi-a spus ca e posibil ca eu sa fi facut aceasta boala dar ascunsa (avand in vedere ca sora mea a facut-o iar eu am dormit langa ea, am mancat langa ea si sunt ani buni de atunci)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

daca la analizele facute pentru sarcina a rezultat ca ai anticorpi, inseamna ca ai facut boala in trecut. deci acum ai imunitate impotriva varicelei.

asa gandesc / cred eu ca ar fi logic, nu-s de specialitate, asa ca ma pot insela.

ai posibilitatea s-o intrebi pe mama ta, daca isi aminteste ca tu sa fi facut o forma mai usoara de varicela, la 2-3-4 saptamani dupa sora ta, poate a fost confundata boala cu o alergie/urticarie ?

uite mai multe info despre virus si interpretarea rezultatelor la analize (anticorpi)

https://www.synevo.ro/virus-varicelo-zosterian-anticorpi-iga-igg-igm/

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa ma gandeam si eu. Mama nu-si mai aduce aminte de bolile copilariei. Singura boala pe care mi-o aduc aminte a fost rubeola in anul intai de facultate.

Sora mea a facut varicela cand eram eu la facultate si stiu sigur ca eu nu am facut. Ea a facut si rujeola (prin cls a IVa)  si iarasi imi aduc aminte ca eu nu am facut.  De aceea si MF mi-a spus ca poate am facut o forma ascunsa.

Acum nu-mi ramane decat sa astept.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu (am avut ZZ de doua ori, prima data in sarcina), virusul varicelei se poate transmite de la un bolnav cu ZZ, doar in situatia in care se intra in contact cu lichidul din vezicule, deci destul de putin probabil. Copiii mei nu au luat in nici una dintre cele doua situatii de la mine si nu am luat nici o masura speciala de protectie, nu m-am izolat etc, dimpotriva. Au facut ulterior varicela, la gradinita.

 

Multa sanatate!

 

Cornelia

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Si acum sa revin cu noutati...

Am tras o spaima pentru ca mi-au aparut niste bubite (foarte putine ce-i drept) pe mana, picioare si pe burta. Medicul de familie ,m-a vazut, m-a consultat si a spus ca nu poate sa-si dea seama pentru ca nu era ceva definit si insotit de febra. Am sunat ginecologul care m-a trimis la Boli Infectioase.

Acolo m-au consultat, mi-au dat izolare la domiciliu 2 zile, dupa care au spus sa revin.

Dupa 2 zile m-au consultat 2 dr (parca eram studiu de caz)si tot nu au putut sa apuna daca e sau nu varicela asaca, m-au trimis sa fac o analiza pentru virusul varicelo-zosterian (IgMcare arata infectiile curente si care a iesit negativa.

Multumesc inca odata pentru sfaturi.

P.S. acum m-am hotarat sa fac si IgG- care arata daca am facut sau nu boala.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...