marius Publicat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Publicat Iulie 30, 2014 Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. Şi au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.* Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular.* Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului că ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.* Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.Grăsimea de porcEste utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului. Iată câteva reţete din bătrâni:* Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţioneze peste noapte.* Tulburarea mobilităţii articulare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.* Mastită. Pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o ciocolată sau dintr-un pachet de ţigări şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.* Eczemă. Se topeşte slănină nesărată şi se răceşte la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albuşuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de rostopască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.* Dureri de dinţi. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinţi dispare treptat.* Pinten osos (ciocuri). Preparaţi un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud şi 100 ml oţet concentrat (esenţă). Borcanul cu amestecul se ţine într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Compresa se aplică pe timp de noapte, dimineaţa se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Clisa fripta si paine picurata ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Da! Ca sa nu mai zic cat de buni sunt cartofii prajiti in untura! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 inseamna ca noi, astia care nu papam slanina si alte derivate, suntem pierduti [:-)))] [:-)))] [:-)))] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
elyda Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Da, sunt de acord cu ce a scris Viviana.Eu cartofii ii prajesc numai in untura.Am incercat sa ii prajesc in ulei dar nu i-a mancat nimeni.In untura se fac crocanti la exterior si sunt moi in interior. Socrii mei folosesc multa untura si isi fac sunca in casa.El are 86 de ani si ea 80 , inca se descurca singuri si nu au probleme majore de sanatate. A pus Marius o poza...numai buna sa ma gandesc toata ziua la frumusetea aia in timp ce rontai un covrig.:)):)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anya Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Eu stiu fete, aici pe DC, care au facut o cura de slabire cu slana cu rosii. Nu le dau in vileag :)))) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Sunt cativa ani de cand folosesc untura pentru cartofii prajiti dar si la unele macaruri, in loc de ulei.Ce sa zic...rafinatele astea (zahar, ulei, faina) cred ca-s mai nocive decat variantele naturale. Nu mai vorbesc ca uleiul a ajuns apa de ploaie, nu mai prajeste nimic, mai mult fierbe.Sigur, cateodata mai scap si o felie unsa cu o untura buna...cu ceapa sau usturoi.E de neinlocuit! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Bun articolul ... ii arat sotului meu si nu va spune niciodata ca pierd vremea pe forum. Ba chiar ma va trimite la lectura. (Zambete) Fara gluma, si eu folosesc untura si slanina e nelipsita din congelator. Gustarea preferata a sotului meu e zacusca de ghebe cu slanina. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 Un colt sanatos de piine calda (cu coaja batuta) uns cu untura, boia si ardei grasi/ceapa rosie.....clar miine asta maninc. Ieri am cumparat din piata 2 rosii au avut 1.200 Kg ...bune. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Iulie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Iulie 30, 2014 n-am mancat niciodata untura cu/pe paine...nu-i gretoasa ? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.