Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Da, avem unul de 150 de l. Il am de vreo 12 ani. Am cam testat si noi pestii si durata lor de viata.

Acum am din cei enumerati sus, plus un gibiceps, un pleco si botii. Deocamdata nu mai cumparam altii, ca nu e nevoie.

 

Guppy nu lua ca mor repede si nu are sens. Carasii muradresc apa ceva de groaza; si am aceeasi parere si de xypho (niste kkciosi :-)))

Zebre da, sunt dragute, am avut si noi.

 

 

Subscriu la ce zice Laura, un fultru bun, curatat saptamanal.

Oricum acvariul se curata scotand apa 50%, care merge rapid, apoi stergi geamurile de alge, reumpli. Ti-ai luat pompa de tras apa, sa mearga rapid treaba ?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

indiferent ce pestisori vei cumpara, neaparat sa-ti iei 2, max 3 pesti sanitari, care vor face partial curat in acvariu. sunt unii cu gura ca o ventuza, curata si peretii acvariului pe interior.

cere sfatul celor de la pet-shop in privinta compatibilitatii speciilor de pesti, eu am patit-o cu unul tare frumos dar al naibii, ii musca de burta pe toti ceilalti, pe unii chiar i-a omorat.

sunt tare simpatici caraseii cu ochi bulbucati, au niste miscari de inot de zici ca-s ametiti.

mi se par foarte frumosi pestii neon.

gupii sunt si ei decorativi, insa atentie, ca fac pui vii pe banda rulanta. daca iti plac, cumpara doar masculi sau doar femele.

e foarte util sa ai doua dispozitive : cel de curatat peretii pe interior (de alge, mazga), cu sistem magnetic si un fel de "pompa" de golit acvariul (se numeste sifonator), atunci cand vei avea nevoie sa faci asta.

de asemenea, nu uita de plasa mica pentru prins pestii, vei avea nevoie de ea.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am avut un acvariu mititel, care nu avea in dotare decat un sistem de circulare a apei, nu si filtru. era in oferta la un magazin de profil.

am cumparat filtru si chestie d-aia de face bule, dar ma enerva la culme zgomotul facut seara, ma deranja in timp ce ma uitam la TV. asta n-ar fi fost nimic, insa operatiunea de spalare filtre si schimbat apa (destul de des, pentru ca era mic) ma scotea din sarite, caci eu o faceam, desigur. iar capac mi-a pus faptul ca se forma mucegai destul de rapid pe marginea capacului. asa ca am decretat ca nu e sanatos sa stam cu mucegaiul ala in casa si am donat acvariul cu tot cu pestisori.

acum am doar un peste betta, superb, sta intr-un bol mare de sticla, nu necesita filtru si aerisirea apei, apa o schimbam saptamanal. la sfatul celor de la pet-shop, punem apa de la robinet in recipiente (bidon de 5 l) si o lasam cateva zile, pana iese clorul din ea si se mai decanteaza. apoi, in apa curata pun cativa ml de solutie de purificare a apei, se gaseste in pet-shop. e foarte ok asa, doar vara am schimbat apa mai des, de 2 ori pe saptamana, se "strica" din cauza caldurii din casa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi pentru curatenie am apelat la pesti sanitari si la niste melci culesi din balta / mlastina din Gradina Botanica. Mai, fetelor, au facut melcii aia o curatenie impecabila!!! Nu stiu ce specie sunt sau alte detalii. Peretii erau stralucitori si curatau si depunerile de pe fund, in colaborare cu pestii sanitari.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...