Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Scoala si zacusca. Pe Ghetar.


Recommended Posts

  • Răspunsuri 810
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

eu, venita de pe melaguri unde rantasu-i fruncea (parafrazare doar, n-are legatura cu geografia)

 

am eliminat complet acest pas in bucatarie. si va asigur ca, exceptand momentele cand o dau in bara din alte motive gen uit mancarea, dau focul prea tare, uit sa pun ingredientul de baza sau incurc grosolan cantitaile

 

mancare iese exact la fel ca la bunica.

 

si nici in smantana nu pun faina la ciorbe. decat daca e mai cheala, asa, un varf de lingurita

 

 

Eu gatesc foarte putine feluri cu rantas, dar la unele e musai ca altfel nu ne plac. Nici mie nici sotului :). Silvia nu pune gura pe ele, Diana pe unele. Dar fac numai dovleceii astia, supa de cartofi si supa de fasole verde asa. Supele la noi sunt cu rantas. Li se mai spune si Zama. :)

Ciorbele sunt fara nimic, smantana punem numai in farfurie. Oricum n-am mai facut zemuri sau ciorbe...una de fasole verde acum vreo luna...altfel singura ce o mai fac uneori e supa de pui cu galuste. 

 

Nu suntem fan supe niciunii. Si mancam putin acasa, e adevarat. Eu cu sotul la restaurant la spital, fetele la scoala. Cina e ceva mai usor, doar Diana ce mai vrea carne cateodata. Acum nu de porc  [:-)))] . 

 

Revin dupa bucatareala.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mersi dar nu e asta. stiu ca a facut-o  cineva de pe ghetar si am facut-o si eu...dar ccum nu am pus la bookmark situl, reteta...habar nu am ce reteta am facut. a iesit buna, pufoasa.

 

desi dupa ce am vazut doc lui rall cu zaharul tare mult as vrea sa reduc zaharul din viat anoastra...

 

William aproape in fiecare seara are desert...

voi dati la copii seara desert, lapte cu biscuit, inghetata...ceva?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu gatesc foarte putine feluri cu rantas, dar la unele e musai ca altfel nu ne plac. Nici mie nici sotului :). Silvia nu pune gura pe ele, Diana pe unele. Dar fac numai dovleceii astia, supa de cartofi si supa de fasole verde asa. Supele la noi sunt cu rantas. Li se mai spune si Zama. :)

Ciorbele sunt fara nimic, smantana punem numai in farfurie. Oricum n-am mai facut zemuri sau ciorbe...una de fasole verde acum vreo luna...altfel singura ce o mai fac uneori e supa de pui cu galuste. 

 

Nu suntem fan supe niciunii. Si mancam putin acasa, e adevarat. Eu cu sotul la restaurant la spital, fetele la scoala. Cina e ceva mai usor, doar Diana ce mai vrea carne cateodata. Acum nu de porc  [:-)))] . 

 

Revin dupa bucatareala.

 

 

no, care-i musai? ca io n-au auzit :D

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mersi dar nu e asta. stiu ca a facut-o  cineva de pe ghetar si am facut-o si eu...dar ccum nu am pus la bookmark situl, reteta...habar nu am ce reteta am facut. a iesit buna, pufoasa.

 

desi dupa ce am vazut doc lui rall cu zaharul tare mult as vrea sa reduc zaharul din viat anoastra...

 

William aproape in fiecare seara are desert...

voi dati la copii seara desert, lapte cu biscuit, inghetata...ceva?

 

 

seara incerc sa nu le dau desert.

 

nu, sa reformulez, tre' sa fie ceva special sa aiba seara desert.

 

lapte sau cacao cu biscuiti dimineata, dupa ce mananca un prealabil ceva mai serios gen un ou sau sunca sau branza.

 

azi dimi insa le-am facut apple crisp (a facut ieri o colega in slow cooker la birou, nu va puteti imagina ce era aici, noroc ca la sfarsit l-a impartit cu toata lumea...)

 

la care ma folosit maple syrup, no sugar added. cica era organic si natural.

 

tudor l-a mancat bine, alex s-a strambat.

 

i don't want this. i don't like the apples.

 

but it's just like in the apple pie.

 

i don't like apple pies. I only like plaaaain apples (mananca cu kilogramele mere), not cooked.

 

ok, in mintea mea. that's new. hotarasc sa pasez problema

 

honey... nu scotu tu afara bucatelele de mere si sa-i lasi cerealele si sa pui niste iaurt pe ele?

 

vine tac-su.

 

ooooo, ce aveti aici?

 

tudor: yummy!

 

Alex: i don't want this

 

tac-su: bit it's apples! just like in the apple pie!

 

intr-un cor, eu cu tudor: but he does not like apple pie!

 

yeah, se miorlaie alex, i don't want the apples!

 

asa ca tac-su a scos cu betisoarele merele afara, apus iaurt si copilul a mancat.

 

__________

 

epilog: sa nu va inchipuiti cumva ca am facut maglavaisul fara greseala. evident am sarit pasi... si doar imi spusese colega cum trebuie facut!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

la ce scrisei aqai, dovleceii astia, zama de cartofi si zama de fasole verde. :) Ar mai fi musai si la zama de fasole uscata, dar aia nu fac ca numai musiu mananca si ii face matusa lui cand mergem in Ro :))). 

 

nu-i musai la nici una :)

 

incearca. eu le fac fara. foaaaarte gustoase

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deci si "roux"-ul e de rau? :)))) ( faceam o gluma, asa e denumita tehnica in franceza. Si retetele traditionale sunt multe de tot cu preparare similara)

 

Mihaela, da, termitele au mai lasat doar 3. Asta le fuse cina, cu apa. Le-am oferit iaurt, cica nu. Ok..,,

 

Michelle, nu stiu de ce prajitura zici, eu fac pandispan clasic (5 oua, 5 lg de faina, 5 de zahar, 5 de apa clocotita, un praf de copt), pun deasupra fructele si la cuptor. Pudrez cu zahar au ba si gata.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...