Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi -cap.94


Recommended Posts

Hai ca mi-am permis eu sa deschid un subiect nou,poate il inchide vreun moderator pe celalalt.

 

Eu fac gulas,pentru doua zile,astazi cu galuste de cartofi(kartoffelklöße),iar miine cu paste late.

Habar n-am ce sa gatesc saptamina ce vine...asa ca haideti cu meniurile!!! [:)]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 963
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Hai ca mi-am permis eu sa deschid un subiect nou,poate il inchide vreun moderator pe celalalt.

 

Eu fac gulas,pentru doua zile,astazi cu galuste de cartofi(kartoffelklöße),iar miine cu paste late.

Habar n-am ce sa gatesc saptamina ce vine...asa ca haideti cu meniurile!!! [:)]

Dana da-mi si mie reteta te rog. Si pt galuste. Multumesc.

Fac osupa de dovleac pt saptamina viitoare si o friptura cu pulpe dezosate la cuptor. Poate fac si un pilaf la ele.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Letitia,galustele le cumpar(praf si le fac eu apoi)n-am avut rabdare sa gogalesc s avad cum s efac home made si nici vreo nemtoaica care sa-mi spuna.Vecina mea le cumpara si ea...insa am s-o intreb d ecuriozitate sa vad cum s efac.

 

Gulasul eu il fac dupa ...mai multe retete,insa am reusit sa descoper combinatia care este foarte buna-pentru noi bineinteles. [:)]

 

Carne de gulas-eu fac doar din vita(la noi exista carne de gulas la macelarie ,deci s anu ma intrebi ce parte a animalului este ca nu stiu,banuiesc ca este pulpa ca nu are grasime,insa nu stiu s apsun),ceapa,catei d eusturoi.

 

Intr-o reteta am gasit ca ceapa -ca si cantitate adica ,sa fie "cit e gramada de carne,atit sa fie si gramada de ceapa"-eu astazi la 2 kg de carne am pus cred ca vreun kil d eceapa.

 

Carnea se prajeste in ulei incins(ideal este sa se prajeasca in tigaie separat,sa se rumeneasca frumos sa se inchida porii,eu nu am timp si rabdare asa ca pun direct la prajit toata cantitatea de carnea),apoi se pune boia iute de ardei peste si un pic de sare...se prajeste pina incepe sa se lipeasca de fundul tigaii/cratitei/oalei.

 

Adaug apoi ceapa si usturoiul(eu ma pus cam trei sferturi de capatina,si ceapa si usturoiul se taie grosier)si se amesteca pina se omogenizeaza tot.

 

Adaug bulion de rosii(destul de multicel,cred ca intre 80-200g la cantitatea de care am spus anterior de carne).amestec bine si adaug vin rosu si supa de legume/vita/pui...ce ai in casa ca nu afecteaza gustul.

 

Lasi s adea intr-un clocot,potrivesti d esare,piper ,eventual mai iutesti(eu am pus fulgi de chili spre final)si apoi dai araguzul incet,aocperi cu capac si lasi s afiarba domol vreo 2 ore...

 

E o reteta din mai multe retete,insa e foarte buna si gustoasa,sper sa-ti placa daca te incumeti s-o faci.

 

Gulasul se poate face si din amestec porc-vita si din curcan(eu n-am incercat inca)...ins anoua cel mai mult ne place doar din vita.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata verde cu ceapa si ridichi.

Salata de fasole boabe.

Piure de carfofi

Pirjoale moldovenesti

Crema de zahar ars

Prajitura despteapta

 

Asta pentru am am avut musafiri la prinz, caci in mod normal nu fac 2 salate si nici 2 deserturi la o masa de duminica.

 

Pe diseara am sa frig niste cirnaciori si am orez mexican facut ieri.

 

Ar fi trebuit sa-mi pun in borcan pentru iarna "oseille" (nu stiu cum se spune in romana), o planta cu gust arcisor pe care o fac sos la peste.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E simpla simpla MiK. Doar ca sotu le adora ca le manca foarte mult în copilărie.

Le speli ,ficăței și pipote le scurgi bine le prăjești binișor apoi arunci un pahar de vin și mult usturoi le lași așa 5 minute apoi adaugi bulion cu apa cu foi de dafin cimbru sare piper. ...

Noi le făceam în cuptor. ..le las cam 40 min în cuptor. Deasupra fac mamaliga. ..umplu farfuriile de mămăliguță apoi fac o gaura și bag acolo ficăței.

Simplu ...dar e una din preferatele sotului meu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...