dianama Postat Noiembrie 24, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2014 Pai malaiul presupun ca il iei instant ...ca învârti exact 3 minute și mai lași 3 minute și e gata . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Noiembrie 24, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2014 Nici eu nu prea inteleg ce dilema are michelle cu mamaliga...(emoticon de se scarpina-n cap)- Ti-am spus ca malaiul(faina de malai,asta a vrut Didi sa spuna)e altfel acum,nu mai trebuie mestecat,nu s emai face cocoloase. Sarmalele le incalzesc in oala in care le fierb(pe plita cu inductie,in oala de inox),aragazul dat incet(asa le si fierb)si cu capacul pus deasupra.Nu s elipeste nimic,se incalzesc perfect. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Noiembrie 24, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2014 Eu fierb sarmalele in ziua de Craciun. Le pun dimineata la foc mic si uit de ele cateva ore. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Noiembrie 24, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2014 Sì eu le fierb la foc mic , acoperire. ...uit de ele pana la pranz (ranjet) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 25, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 25, 2014 Nici eu nu prea inteleg ce dilema are michelle cu mamaliga...(emoticon de se scarpina-n cap)- Ti-am spus ca malaiul(faina de malai,asta a vrut Didi sa spuna)e altfel acum,nu mai trebuie mestecat,nu s emai face cocoloase. Sarmalele le incalzesc in oala in care le fierb(pe plita cu inductie,in oala de inox),aragazul dat incet(asa le si fierb)si cu capacul pus deasupra.Nu s elipeste nimic,se incalzesc perfect.pai pana acum unde ati fost atitia ani ???abia acum imi spuneti ca pot sa nu stau langa ea ca mamaia si sa mestec 30 min, ca see face in 3 minute nemestecata! [batcap] eu nu m-am gindit sa pun iar sarmalele pe foc sa l e fierb...le incalzeam la miccrounde...unele se faceau pre arau...altele nu...cand e vorba de cantitati mari ca pt 10+ musafiri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Noiembrie 25, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 25, 2014 michelle,da' n-ai avut niciodata curiozitatea sa citetsi ce scrie pe punga?Indiferent de unde cumperi malaiul... [:-)))] [:-)))] [:-)))] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 25, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 25, 2014 auzi, ce olteanca ma mai pot lauda eu ca sunt , daca citesc instructiuni pt mamaliga. mama daca nu statea langa mamaliga pana se afuma (mamaliga, nu mama)...nu era mamaliga buna....lor asa le place fiarta f bine.cand au venit la noi in America si au pus de o mamaliga afumata...sotul sa lesine...a zis ca nu mai iese niciodata fumul din casa si din lucruri...si a pus "ban" pe mamaliga facuta de ei. iar eu nu o fac afumata...dar oricum treb fiarta si mestecata bine ca asa m-a invatat mama. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Noiembrie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) michelle [:-)))] [:-)))] [:-)))] Tu oricum nu esti o olteanca adevarata ca incalzesti sarmalele la microunde [:-)))] [:-)))] asa ca, fa mamaliga cum scrie pe eticheta!!!!! [:-)))] [:-)))] Editat de Noiembrie 26, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Noiembrie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 26, 2014 eu fac asa mamaliga : pun apa la fiert, cu putina sare si vreo 4-5 linguri de ulei.cand e aproape de punctul de fierbere, torn malaiul si amestec repejor cu o lingura de lemn (folosesc o craticioara cu interior de teflon, tocmai pentru a nu se lipi mamaliga, sa nu curat prea mult dupa).cantitatea e "la ochi", am observat ca atunci cand amestecul are consistenta unui lapte batut, sa zicem, nu mai pun malai, pentru ca e suficient, excesul de apa va fi absorbit treptat. s-a intamplat sa mai fie nevoie sa adaug apa, pentru ca mamaliga dadea semne ca iese prea vartoasa, nu ne place asa.pun capacul si las sa fiarba la foc mic, mai amestec de vreo 2 ori. din cand in cand gust sa vad daca s-a fiert malaiul. maxim 8-10 minute de fierbere la foc mic sunt suficiente.uneori la final mai adaug putin ulei, noua ne place mamaliga cu consistenta cremoasa, untoasa, nu aspra/innecacioasa.exista in comert la noi si malai pentru mamaliga, cu fierbere in 3 minute. insa e mai scump de vreo 2-3 ori decat malaiul obisnuit.http://www.alimentaraonline.com/produse-alimentare-1/alimente-de-baza-1/malai-1/malai-pentru-mamaliga-gata-in-3-minute Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Noiembrie 26, 2014 Raport Distribuie Postat Noiembrie 26, 2014 michelle, daca ai cuptor, poti pune sarmalele la incalzit in cuptor, la foc mic, cu ceva timp inainte sa le pui pe masa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.