Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

renuntare la credit "prima casa"


erica.p

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

multumesc foarte mult , corina ! da, s-a aprobat , s-a semnat tot , avem imobilul , sotul meu este debitorul principal. din ce informatii am reusit sa obtin de la banca , NU , nu poti sa "scapi " de credit , decat platind si tot platind :)):)):)) . creditul este facut prin programul "prima casa " si nu poate fi instrainat imobilul ptr urmatorii 5 ani. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mai rau m-ai bagat in ceata, ca sa zic asa. pentru ca din ce ai scris, nu inteleg daca ati primit banii deja (ma rog, nu voi, ci proprietarul imobilului). sau sunteti in faza in care trebuie sa efectuati tranzactia si vreti sa renuntati.

am intrebat totusi, daca ati luat creditul, il puteti rambursa anticipat oricand (daca aveti posibilitati financiare); in functie de banca puteti plati sau nu acel comision de plata in avans.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Exact, nu te poti rertrage din contract inainte sa achiti creditul. Daca n-ar fi prima casa, ai putea incerca sa vinzi imobilul si sa inchizi creditul, dar asta abia peste 5 ani de cand ai semnat contractul.

Sau daca esti sigur ca imobilul face mai mult decat valoarea creditului, si prin vanzare incasezi suficient cat sa inchizi creditul prima casa, daca dai de cumparatori ok, dispusi sa isi asume un risc, cautati o modalitate notariala prin care ei sa va dea banii ca voi sa inchideti creditul si sa faceti vanzarea (hartiile efective) dupa ce banca ridica ipoteca. Sau mai sunt cumparatori dispusi sa inchirieze si abia apoi sa cumpere, fie ca nu au toti banii, fie vor sa testeze zona si vecinii inainte. Asa ca daca mai ai putin pana se fac cei 5 ani, poate fi si asta o varianta.

Insa nu ai cum renunta la un credit decat refuzand sa mai platesti, caz in care dupa un anumit termen (minim 90 zile din experienta, dar in general 6-12 luni) banca trece la executare silita, adica vinde imobilul si eventuala diferenta daca e in plus (slabe sanse) ti-o da tie, daca e in minus, te urmareste pana o recupereaza (poprire pe salariu, executarea altor bunuri care le ai in proprietate si nu sunt ipotecate sau gajatez ex masina, etc).

Daca alegi a doua varianta trebuie sa iei in calcul 2 aspecte: functie de banca, in cazul executarii suma restituita la final poate fi cu mult mai mare decat creditul (penalitatile, cheltuieli de executare, etc) si al doilea, vei fi raportat la biroul de credite si 5 sau 7 ani nu mai poti lua niciun fel de credit, nici macar un card!

Fiecare isi face calculele si decide, daca si care varianta merita.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...