Administrators redactor Publicat Ianuarie 26, 2015 Administrators Raport Distribuie Publicat Ianuarie 26, 2015 dragilor, Sambata am prieteni la masa. Americani, Belgieni si Englezi. Si le-am promis ca facem iar o seara de mancare romaneasca.Am mai facut asta anul trecut si le-am dat o tura de mancare traditionala (sarmalute, pui cu smantana, vinete, oua umplute, mamaliguta si branza) Dar anul asta ... ce la mai dau? Am nevoie de sfaturi. Va rog. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nana01 Postat Ianuarie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2015 Iahnie de fasole cu ciolan afumat si varza murataArdei umplutiPeste prajit in faina de malai cu garnitura de cartofi taranesti / coptiCiulama de ciuperci cu mamaliga (chiar daca au mai mancat, bucatarie romaneasca fara un pic de mamaliga... )Chiftelute cu sos de rosii Friptura de porc la cuptor cu garnitura de ce vrei tu si salata de ardei coptiSalata de boeufDesert: papanasi, langosi... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Ianuarie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2015 Salata de conopida, ardei/sunca umpluti cu branza de burduf/smantana, ardei copti, friptura de pui/porc, cartofi taranesti, piftie/racituri din cap/picoare de porc, supa de perisoare, ciorbita taraneasca (vita/pui) acum depinde ce ingrediente ai la dispozitie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2015 pai asta este - nu am aceleasi ingrediente cu care sunteti voi obisnuiti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Ianuarie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2015 Si atunci cum vrei sa gatesti ceva specific daca nu ai cu ce? Vezi ce ai si in functie de ce ai faci o masa gustoasa nu neaparat cu un specific. La urma urmei conteaza calitatea nu neaparat sorgintea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) varza acra calita, fasole batuta cu cirnaciori deasupra, mititei, chiftelute rotunde... eu am success intotdeauna indifferent de nationalitate, cu brinza, diferite feluri dde brinza puse pe platouri separate si cu biscuiti, differite fel de masline, salamuri ... mai fac salate mici: tapenada de masline, icre... shrimp cocktail cu cocktail sauce, sau/si hrean Editat de Ianuarie 26, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 (editat) in plus fata de ce s-a scris deja si ca sa ramin pe varianta cu retete/ meniu cit de cit traditional romanesc supa cu galuste ( mai multe galuste si mai putina zeama ) sau ciorba radauteana (cu pui adica - asta ca sa nu faci ciorba de burta ca poate burta nu e pe placul tuturor) - drob ( daca poate nu iubesc ficatul merge sa amesteci putin ficat de pui cu mai mult piept de pui sau alta carne tocata de exemplu de curcan) varza a la Cluj ( varza acra sau daca nu chiar si dulce in straturi cu carne tocata , orez si smintina, sigur gasesti ingredientele ) mincare de praz cu masline o tochitura cu mamaliga ( aici jonglezi cu ingredientele pe care le gasesti , adica mai mult carne si cirnati decit organe ca poate nu-s obisnuiti cu ele ) Editat de Ianuarie 27, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 mai fac salate mici: tapenada de masline, icre... shrimp cocktail cu cocktail sauce, sau/si hreanmichelle,astea suna tare olteneste!!!! [:-)))] [:-)))] Mirela,dar daca repeti meniul-adica sarmale,faci si o salata de boef,ouale umplute le decorezi altfel,iar vinetele le faci cu maionea(cu sau fara usturoi)?Daca anul trecut ai avut ingrediente pentru astea...sigur le ai si anul asta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 mirela, o masa traditionala incepe cu aperitive : sunca, branza, ceapa, masline, sorici, toba, leber, salata boeuf, salata vinete, salata pui cu ciuperci si maioneza (cu sau fara usturoi), icre, zacusca, piftie - ma rog, nu toate gramada, alegi si tu ce poti face :-)sarmale zici ca le-ai mai dat, incearca varza calita cu afumatura (ciolan) sau fasole cu ciolan afumat.ardei umpluti ?tochitura iar suna bine si apetisant. pui cu mujdei si mamaliguta.mici, daca ai de unde sa faci rost de carne si condimente.fiind seara, nu stiu cati dintre musafirii tai sunt obisnuiti sa manance supa/ciorba la cina.la desert ar merge o placinta cu branza dulce si stafide, sau placinta cu mere/cu dovleac, prajitura cu visine. poate si un compot de fructe ?acum depinde si in ce zona a tarii ai crescut, cu ce mancaruri traditionale esti obisnuita si ce stii sa prepari. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 (editat) La cina neaparat trebuie sa ai macar trei feluri , antreu rece sau cald , supa , fel principal si desert.Eu as face un muschi chateaubriand cu sos si garnitura,ca fel principal , salata boeuf ( am vazut la Laura Adamache pe blog o idee super de salata cu baza de grisine si unt ) , sau piftie .Desert , tort amandina , cremsnit sau ceva cu branza.Sau savarina . Editat de Ianuarie 27, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.