CorinaDani Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Hmmm - suna interesanta varianta cu peste la cuptor- dar stiti ceva foarte usturoiat? Ce sugestii ai? eu pregatesc o chestie care nu stiu daca are un nume (cica s-ar numi plachie, nu stiu daca asa e, n-am cautat reteta) :folosesc un peste cu carne dulce - crap (pescuit, nu crescut in ferme piscicole)il dau cu putin ulei si il condimentez cu sare, piper, rozmarin (sau condimente la plic, pentru peste)il bag la cuptor, pus pe felii (rondele) de lamaie sau betisoare de frigarui, sa nu i se lipeasca pielea de tava. mai pun putin ulei peste peste si in tava, sa nu se usuce excesiv. uneori, daca am la indemana, pun si o jumatate de pahar de vin alb dulce.separat, calesc ceapa si usturoi, ardei gras taiat bucati potrivite, apoi adaug rosii cubulete, piper, sare, cimbru, ardei iute taiat rondele. las sa dea intr-un clocot, adaug verdeata tocata marunt (patrunjel), apoi torn amestecul in tava cu pestele care intre timp e aproape facut. mai las la cuptor aprox 10 minute, e delicios de savurat alaturi de o mamaliguta fierbinte. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Orice peste daca depaseste 350 gr/buc si are carnea frumoasa se preteaza si la cuptor. Acuma iar nu stiu ce fel de pesti sunt pe acolo (ca si carne) si ce marime dac se preteaza sa fie filetati sau nu (in general eu prefer sa fie filetabili ca sa nu am surprize neplacute cu oasele) plus este mai comod de consumat.Daca au carnea seaca ar fi bine sa fie marinati inainte cateva ore bune. Daca au carnea normala sau mai grasa merge direct. Daca sunt din a doua categorie ar merge perfect pe gratar (mult ma bine decat la cuptor) deci.... depinde de carnea pestelui. PS Vezi ca toti pestii sunt de oriunde numai din Romania nu (s-a umflat orezul pe aici [:-)))]).... Eu de exemplu sunt interesat sa manac ceva bun si nu sunt atent daca este de la mama Rusia sau din Panama. Apreciez in primul rand calitatea. Daca vad ca se mananca cu pofta si in ochii lor se vede satisfactia pentru ceea ce consuma mi-e indeajuns, asta este scopul. Parerea mea de roman din Romania! Parol! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Ianuarie 27, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Cei mai populari pesti din zona sunt - Seabream si Seabass Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 mirela, ca varianta de rezerva pentru adolescentele vegetariene, ar trebui sa te gandesti la pizza vegetariana sau frigarui de/cu legume, alaturi de peste la gratar; sau o lasagna vegetariana. poate nu le place mancarea cu specific romanesc, sa nu ramana flamande. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Hmmm - suna interesanta varianta cu peste la cuptor- dar stiti ceva foarte usturoiat? Ce sugestii ai? Picanca (varianta Radu Anton Roman). Am facut cu tot felul de pesti, inclusiv macrou. https://aphextwinz.wordpress.com/2009/02/17/picanca/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 mirela, am uitat de fasolea batuta. poate fi un real succes, printre aperitive. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Dar vinete a zis cineva cu pâine bagheta? ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Ciorba de burta. Asta e cel mai mare rateu pentru o masa...daca mai dai si detalii ce e in farfurie...ti se ridica musafirii de la masa! La fel evita tochitura,rasolul,usturoiul...ma rog nici mamaliguta nu e pe plaucl tuturor,mai ales in forma care o facem noi,raciturile... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jullia Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Nuu, nu am recomandat asta, intrebarea era daca e vreo mancare romaneasca sadea. Nu as servi nici eu nimicu cu maruntaie de animale, creier, burta sau alte minuni din astea. Ca sa nu mai spun ca la vederea unui borcan de zacusca, unui austriac i s-a intors stomacul pe dos, nu va spun ce impresii a avut si cu ce se aseamana... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Ianuarie 27, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2015 Asta e cel mai mare rateu pentru o masa...daca mai dai si detalii ce e in farfurie...ti se ridica musafirii de la masa! La fel evita tochitura,rasolul,usturoiul...ma rog nici mamaliguta nu e pe plaucl tuturor,mai ales in forma care o facem noi,raciturile... eu nici n-am gustat vreodata din ciorba de burta...si in general nu mananc chestii facute din matze, organe interne...stiu, multi pitici pe creier :-))) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.