Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Unde merg la mare cu copil de 5 ani?


Recommended Posts

Buna fetelor ,

la ce mare ma sfatuiti sa merg,la greci, la turci sau la bulgari?

la inceputul lui iulie as vrea sa merg undeva plecand din Bucuresti unde sa fie frumos, aproape, cu loc de joaca si socializare, nu la izolatie pustie, ieftin, dupa parerea multora , mai bine decat acasa?

as avea nevoie de cateva recomandari, ca apoi sa caut la agentii, recomandari din experientele voastre

 Multumesc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

noi de cand cu copilul care face acusica tot 5 ani, preferam AI in Turcia. este relativ ieftin, au animatie pentru copii, poti jongla cu mancarea cum vrei tu in functie de preferintele copilului fara sa te usuce de bani :), ai in acelasi loc cazare, plaja, piscine, animatori, loc de joaca,mancare, deci nu esti nevoita sa auzi non stop "vai piciorusele mele :)". Noi am fost foarte multumiti de Aqua Fantacy din kusadasi dar sunt convinsa ca mai sunt multe astfel de locatii .

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

lina, care este bugetul tau si pentru cate persoane ? care este mijlocul de transport, masina proprie sau avion (ptr turcia, eventual si grecia) ? conteaza mult asta.

daca nu ai mai fost la mare in afara tarii, bulgaria e un start bun, albena e o statiune recomandata pentru cei cu copii. liniste, verdeata, plaja mare si buna, intrare lina in apa. aici poti ajunge cu masina, e cea mai apropiata statiune din bulgaria.

eu am fost in bulgaria de 2 ori la duni - marina beach hotel si in sunny beach la club evrika. ambele sunt ok pentru familiile cu copii mici (drumul e nitel mai lung, insa), pana in 7-8 ani sa zicem.

in turcia am fost la kusadasi, de 2 ori la acelasi hotel, la interval de cativa ani. drumul cu masina mi s-a parut foarte obositor, atunci nu am luat fetita cu noi ca era bebelus, un copil de 5 ani nu cred ca rezista la atata drum (o zi si jumatate). cu avionul e altceva, ajungi in cateva ore, dar si costa, aproape iti dubleaza pretul sejurului ca sa zic asa. cand am revenit la acel hotel, dar cu avionul, am luat si fetita cu noi si a fost ok, chiar daca am facut drumul pe bucati (escala 2 ore la istanbul si inca vreo 70 km de la izmir la kusadasi, transfer asigurat de agentia de turism).

tot in turcia, o destinatie unde am fost anul trecut si pot sa spun ca e paradisul copiilor (asa a afirmat fii-mea) - papillon belvil in belek. pe langa faptul ca ai sanse mari sa gasesti si familii de romani in vacanta la acest hotel, la clubul copiilor lucreaza doua animatoare (mama si fiica) originare din constanta, dar stabilite in ankara de vreo 8 ani. se ocupa foarte bine de copii, despre facilitati nu mai zic, e super ok. si adultii se vor simti bine in acest resort, depinde insa si ce tip de turisti sunteti voi, daca va place leneveala in tarc la all-inclusive sau dimpotriva, doriti sa explorati, sa vizitati, etc.

ca sa-ti faci o idee in privinta pretului pentru papillon belvil, in perioada 3-10 septembrie 2014, m-a costat 1865 euro, 2 adulti si un copil de 7 ani, transport cu avionul, rezervari facute din februarie, ca sa prind locuri si reducerile de early-booking.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din experienta proprie: Turcia UAI cu avion, copil 3 ani, super ok, dar scuuump. Bulgaria  AI cu masina proprie, copil 4 ani, conditii si preturi ok, drum mizerabil (la intors copilul a varsat de aproximativ 9 ori). La 5 ani nu se pune (nu am fost deloc la mare). Anul acesta vom experimenta Grecia, Nikita, pensiune fara mancare, cu masina. Pe masura ce inaintam in varsta sunt dispusa sa aloc din ce in ce mai putin pt concediu...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi mergem in Romania, cateodata si de doua ori pe an cate o saptamana, la plaja privata Azur, dintre Eforie Nord si Sud. Este un loc unde vin numai familii cu copii, vilele sunt chiar pe plaja, copiii au loc de joaca in fata cazarii si se strang in gasca mare. Cat fetita noastra a fost mica, pe ea o lasam la somnul de dupa-amiaza in camera si noi stateam pe plaja cu statia langa noi. In complex exista si un restaurant cu specific pescaresc, unde servim micul dejun inclus in tarif. Noi nu suntem mari mancatori de peste, asa ca pt masa de la pranz si seara mergem in statiune, unde oferta este variata. Este curat, liniste, familiile sunt linistite, de obicei antreprenori care sunt in cautare de liniste si relaxare. In fiecare camera exista frigider si-ti poti face propriul meniu, daca bugetul este modest.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Pentru cei ce sunt din Bucuresti sa va prezint cum am mers eu la mare in ultimii trei ani (2012-2014) cu cei doi copii ai mei care in 2012 aveau 6 si 4 ani: In fiecare an am mers de cate 6-8 ori la mare, intotdeauna la o zi. Trenul pana in gara Constanta face fix 2 ore, apoi autobuzul 40 (cap linie Pescarie) te lasa fix la plaja in Mamaia.

 

Plecam dimineata pe la 8, ajungem in Constanta pe la 10, la plaja la 10.30, stam pana la 13, mergem apoi sa mancam la City Park Mall, apoi o alta sesiune de plaja de la 15 la 18, apoi tren spre casa si la 21 suntem acasa. Zero stress, zero bagaje, distractie maxima - e mult mai fain sa mergi tot 7 zile la mare dar imprastiate pe toata vara decat 7 zile odata!

 

Costuri: Bilet de tren CFR pentru doua week-end-uri dus-intors la alegere din cinci costa 161 lei la clasa a doua si 239 lei la clasa intai (noi intotdeauna ne respectam la clasa intai, chiar merita) plus 5 lei abonamentul de o zi in Constanta. ATAT!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eh, eu-s mai lenesa, vreau sa-mi tihneasca oleaca vacanta...si asa aleg dupa domnisoara pe plaja :)

 

A mea e fan Albena, din cauza toboganelor de pe plaja . Practic asta e statiunea romanilor cu copii mici, e full de carucioare si  pici de toate varstele :) Cred ca anul asta tot acolo mergem, eu ma uitam la Lagune :

 

http://www.vacanteinbulgaria.ro/albena_hotel_laguna_garden.html

 

 

Mie imi place ca e liniste, multa verdeata, toate la indemana, iar statiunea e clar "chitita" pentru familii cu copii. Anul trecut au deschis si Aquapark.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

probabil depinde de persoana. mie nu mi s-ar parea relaxare si vacanta fuga asta de la Buc la Cta in aceeasi zi. Doar gandul ca as face asa ceva ma oboseste...eu sunt genul planificat..prefer sa aiba copilul un loc unde sa doarma daca ii este somn, un wc curat la care sa isi faca nevoile si nu doar toaletele din spatiile publice si multe altele...

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru copil de 5 ani este foarte bine la Phoenicia in Mamaia.

 

 

din cate am citit in impresiile celor care au fost la phoenicia, preturile sunt prea mari fata de ce ofera. sunt destule minusuri si nemultumiri, care se aduna.

o simulare pe site-ul hotelului imi afiseaza un pret promotional de 1500 euro pentru 7 nopti in august, 2 adulti si un copil cu varsta de 8 ani. la banii astia mergi lejer in bulgaria sau grecia, pentru un sejur mai lung.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...