Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Trucuri culinare - super utile!


Recommended Posts

Eu fasolea din conserva o spal ...o trec peste jet d eapa de citeva ori...asa e mai bine parca ,ca si eu am probleme mari cind o consum.

 

Ralcat,incearca sa-i schimbi apa de citeva ori in timpul fiertului si sa-i iei cojile alea care se formeaza deasupra.

 

Cred ca am s aiau si eu niste fasole uscata s-o fierb la oala d epresiune ,s-o fac batuta,cu prajeala,ceva costita prajita si muraturi! [pofticios]

 

Imia sum riscul unei dureri de burta [:)] sa-mi fac pofta de fasole batuta!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

in loc sa fierbi ore in sir la fasole, dupa ce ai pus/preparat ce iti trebuie pentru felul respectiv de mancare, adaugi fasolea din conserva, mai dai 2-3 clocote, pui condimente dupa gust si gata mancarea.

La fel fac si eu, mai ales pentru sot, mare amator de fasole rosie.

Viata e prea scurta ca sa astept sa fiarba fasolea :)))

Pe cutie scrie: fasole, sare, apa. O spal bine inainte de-a o folosi.

 

Mie imi place mult fasolea batuta, dar mananc rar din cauza consecintelor (plus ca inca alaptez).

Am descoperit insa ca o pot inlocui cu linte sau naut (hummus, linte batuta) si scap de efectele secundare.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am probleme cu fasolea, mie imi provoacă dureri de burta si diaree, imi pare tare rau ca nu pot manca, pentru ca imi place...am incercat si din conserva, intr-adevăr e mai usor de suportat, dar tot ma deranjează...si eu ca si ralcat am înmuiat inainte, am schimbat ape la fiert, dar cu cartof n-am incercat. Si eu vb de fasolea albă, cu coaja subțire, care e cea mai ușoară...

Acuma copiii nu suferă, lor nu le place fasolea, dar sotului ii place. El nu are treaba. Si eu nu fac...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vre-un truc care chiar sa mearga impotriva efectelor nedorite ale fasolei ... nu stiti ? Ca eu am incercat ce stiam, adica schimbat apa de cateva ori si de fiecare data tot cu apa fierbinte si pus de bicarbonat la fiert, dar tot degeaba fuse :(.

In Germania cand cumperi pastai din piata ti se da gratis pe langa , bohnenkraut= cimbru,un smoc asa de ramurele de cimbru si daca le fierbi impreuna nu ai probleme cu gazele; la fel stiu si eu ca se schimba apa, plus ca se lasa 12 ore cel putin la inmuiat.

 

Cristina

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cristina,ce sunt aceste bohnenkraut...kümmel cumva?

 

http://de.wikipedia.org/wiki/Echter_K%C3%BCmmel

 

 

Eu stiam de kümmel ca s epune in varza murata(mincarea de varza murata)tocmai sa nu produca gaze si balonari.

pai am scris mai sus, am cautat pe wikipedia bohnenkraut si apoi mergi si vezi acelasi subiect in lb romana Si e vorba de cimbru, ramurele de cimbru.

 

Cristina

 

P.S. Eu kümmel mai pun in salata de varza proaspata cateodata si se mai pune daca faci handkäse mit muzik ( handkäse cu ceapa taiata pestisori, kümmel si ceva ulei sw oune la am erat vreo 3-4 zile pana se impute bine branza aia.. Mie imi place cu poine neagra, e delicatesa in Hessen, a mei insa sa nu o vada de fapt mirosuö e extrem)

 

Am corectat si sus, sa se inteleaga ce e..

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[offt]  [offt]  [offt]



Mancati cartofi...  [:)]  Glumesc.

Pentru ca mie imi place fasolea de orice fel imi asum "riscurile inerente".

Ok,  dar Angela ce parere are?  [:)]  [:)]  [:)]

 

Corina , asa este, englezii maninca multa fasole, se numeste baked beans, se gaseste la conserva, gata gatita si arata asa cum ai vazut-o tu in vacanta, dar nu produce pirtzuri sau balonare. Dimineata ei maninca asa zisul full english breakfast  format din: oua, fasole, rosi si ciuperci prajite in tigaie, un cirnat, o felie de bacon si piine prajita. Teoria e ca dimineata maninci ca un rege, la prinz ca o regina si seara ca un pauper [:)] . Evident ca nu sta nimeni sa gateasca acest mic dejun zi de zi, ca timpul nu permite, dar in concediu se alinta si ei.

Un alt clasic de-al lor e baked potato with beans and cheese, si noua ne place, asa ca in camara mea am tot timpul conserve cu baked beans. Sau uneori desfac conserva asta si pun alaturi un cirnat si muraturi cumparate de la magazinul romanesc si mincam ca inecatii (btw, tocmai am desfacut un borcan de pepene murat, asta ca sa salivati in cor  pe aici [:)] ).

Sau un alt "clasic"beans on toast, pur si simplu acea fasole pusa pe piine prajita. 

 

Edit sa spun ca sint variatii pe aceiasi tema, in loc de cirnati unii prefera black puding de exemplu, ca in poza asta.

http://www.essentially-england.com/images/breakfast.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...