andacos Postat Ianuarie 30, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Eu fasolea din conserva o spal ...o trec peste jet d eapa de citeva ori...asa e mai bine parca ,ca si eu am probleme mari cind o consum. Ralcat,incearca sa-i schimbi apa de citeva ori in timpul fiertului si sa-i iei cojile alea care se formeaza deasupra. Cred ca am s aiau si eu niste fasole uscata s-o fierb la oala d epresiune ,s-o fac batuta,cu prajeala,ceva costita prajita si muraturi! Imia sum riscul unei dureri de burta sa-mi fac pofta de fasole batuta! Editat de Ianuarie 30, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ginaro Postat Ianuarie 31, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2015 in loc sa fierbi ore in sir la fasole, dupa ce ai pus/preparat ce iti trebuie pentru felul respectiv de mancare, adaugi fasolea din conserva, mai dai 2-3 clocote, pui condimente dupa gust si gata mancarea.La fel fac si eu, mai ales pentru sot, mare amator de fasole rosie.Viata e prea scurta ca sa astept sa fiarba fasolea :)))Pe cutie scrie: fasole, sare, apa. O spal bine inainte de-a o folosi. Mie imi place mult fasolea batuta, dar mananc rar din cauza consecintelor (plus ca inca alaptez).Am descoperit insa ca o pot inlocui cu linte sau naut (hummus, linte batuta) si scap de efectele secundare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Ianuarie 31, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2015 Si eu am probleme cu fasolea, mie imi provoacă dureri de burta si diaree, imi pare tare rau ca nu pot manca, pentru ca imi place...am incercat si din conserva, intr-adevăr e mai usor de suportat, dar tot ma deranjează...si eu ca si ralcat am înmuiat inainte, am schimbat ape la fiert, dar cu cartof n-am incercat. Si eu vb de fasolea albă, cu coaja subțire, care e cea mai ușoară...Acuma copiii nu suferă, lor nu le place fasolea, dar sotului ii place. El nu are treaba. Si eu nu fac... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 31, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2015 Mihaela,spala fasolea din conserva.in citeva ape si n-o sa mai ai asa probleme mari.Asa am si eu probleme ca tine...aplicind metoda asta,e foarte bine chiar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Ianuarie 31, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2015 Sa stii ca o sa incerc. N-am spălat-o ca am zis ca zeama are gustul acela bun de fasole fiarta :). Mersi! Măcar de dragul sotului o sa fac :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristina30 Postat Februarie 1, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2015 (editat) Vre-un truc care chiar sa mearga impotriva efectelor nedorite ale fasolei ... nu stiti ? Ca eu am incercat ce stiam, adica schimbat apa de cateva ori si de fiecare data tot cu apa fierbinte si pus de bicarbonat la fiert, dar tot degeaba fuse :(.In Germania cand cumperi pastai din piata ti se da gratis pe langa , bohnenkraut= cimbru,un smoc asa de ramurele de cimbru si daca le fierbi impreuna nu ai probleme cu gazele; la fel stiu si eu ca se schimba apa, plus ca se lasa 12 ore cel putin la inmuiat. Cristina Editat de Februarie 1, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Februarie 1, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2015 (editat) cristina,ce sunt aceste bohnenkraut...kümmel cumva? http://de.wikipedia.org/wiki/Echter_K%C3%BCmmel Eu stiam de kümmel ca s epune in varza murata(mincarea de varza murata)tocmai sa nu produca gaze si balonari. Editat de Februarie 1, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristina30 Postat Februarie 1, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2015 (editat) cristina,ce sunt aceste bohnenkraut...kümmel cumva? http://de.wikipedia.org/wiki/Echter_K%C3%BCmmel Eu stiam de kümmel ca s epune in varza murata(mincarea de varza murata)tocmai sa nu produca gaze si balonari.pai am scris mai sus, am cautat pe wikipedia bohnenkraut si apoi mergi si vezi acelasi subiect in lb romana Si e vorba de cimbru, ramurele de cimbru. Cristina P.S. Eu kümmel mai pun in salata de varza proaspata cateodata si se mai pune daca faci handkäse mit muzik ( handkäse cu ceapa taiata pestisori, kümmel si ceva ulei sw oune la am erat vreo 3-4 zile pana se impute bine branza aia.. Mie imi place cu poine neagra, e delicatesa in Hessen, a mei insa sa nu o vada de fapt mirosuö e extrem) Am corectat si sus, sa se inteleaga ce e.. Editat de Februarie 1, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Februarie 1, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2015 Am inteles...eu nu stiam ca bohnenkraut este una si aceasi cu thymian... De kümmel stiam ca s epune la salata de varza...desi personal nu-l folosesc!Trebuie sa caut prin rafturile magazinelor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Februarie 1, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2015 (editat) Mancati cartofi... Glumesc.Pentru ca mie imi place fasolea de orice fel imi asum "riscurile inerente".Ok, dar Angela ce parere are? Corina , asa este, englezii maninca multa fasole, se numeste baked beans, se gaseste la conserva, gata gatita si arata asa cum ai vazut-o tu in vacanta, dar nu produce pirtzuri sau balonare. Dimineata ei maninca asa zisul full english breakfast format din: oua, fasole, rosi si ciuperci prajite in tigaie, un cirnat, o felie de bacon si piine prajita. Teoria e ca dimineata maninci ca un rege, la prinz ca o regina si seara ca un pauper . Evident ca nu sta nimeni sa gateasca acest mic dejun zi de zi, ca timpul nu permite, dar in concediu se alinta si ei.Un alt clasic de-al lor e baked potato with beans and cheese, si noua ne place, asa ca in camara mea am tot timpul conserve cu baked beans. Sau uneori desfac conserva asta si pun alaturi un cirnat si muraturi cumparate de la magazinul romanesc si mincam ca inecatii (btw, tocmai am desfacut un borcan de pepene murat, asta ca sa salivati in cor pe aici ).Sau un alt "clasic"beans on toast, pur si simplu acea fasole pusa pe piine prajita. Edit sa spun ca sint variatii pe aceiasi tema, in loc de cirnati unii prefera black puding de exemplu, ca in poza asta.http://www.essentially-england.com/images/breakfast.jpg Editat de Februarie 1, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.