brindusik Postat Mai 22, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Mai 22, 2015 da Ninha is acas ala mamel pentru inca o sapt [il] [il] . De gatit nu o mai gatit cine stie ce ...ca for some reason nu imi e pofta de nimic acum..si mananc si portii mici. Cand plec prin oras mai dau iama prin praji (aveam o cofetarie aci..scumpicica...dar care foloseste numai chestii naturale...de iti saliveaza si ochii si gura si urechile si tot!!) pare buan placintica..i-am dat-o sora-mii ca ea e mai gluten free Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Buna dimineata !Care ce mai gatiti ??? Eu azi fac conopida la cuptor cu smantana si cascaval, un bis la supa de fasole , sa avem si pe luni-marti. Maine probabil gratar cu megasalata :-) Am o groaza de oua in frigider si nicio inspiratie ... Weekend frumos si conform ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 (editat) Buna!Lasa ouale in pace! Sper ca nu te gindesti la prajituri!? Fa-le ochiuri ,fierte ,omleta si daca vrei dulciuri ,maninca niste capsuni.Da sfaturi una de 65 kg/1.58m. [:-)))] Azi niste capsuni ,cafea ,ceai dimineata si ma duc la o petrecere.Acolo nu raspund de mine ,ca-mi fac farmece. Dupa ce ies din puterea vrajii trec o saptamina pe salate ,capsuni si cirese si sper si pe sport.Dimineata am facut 15 min de sport , niste sarituri ,de-s si acum zdruncinata. Cumplit!O zi placuta! Pup! Editat de Mai 23, 2015 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Exact ca nu vreau nici prajiturit aiurea, dar nici omleta ... Si noi am luat-mancat capsuni, sunt delicioase. Iar la pranz am mancat amandoo mamaliga de tarate cu tocanita de pui si salata de di tuoate, o bunatate Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Si am uitat esentialul, am vrut sa fac focaccia din faina de ceci, pusa la pagina anterioara si n au avut faina de naut la magazinel desi imi trebuie si pt saptamana viitoare ca apar dovleceii OOOfff ... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Sz, fa o crema de zahar ars, cu fructoza, si ai rezolvat ouale! Eu nu mai spun ce mananc , ca mi-e jena...zau! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 E o idee fff buna, dar sunt la faza 1 si ma abtin de la dulciuri, doar 1-2 cubulete de cioco la cateva zile, la pofta. Nici eu nu declar public dc am revenit la monti asa cu zel [:-)))] , dar va imaginati. Insa imi merge extrem de bine si da, functioneaza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Si am uitat esentialul, am vrut sa fac focaccia din faina de ceci, pusa la pagina anterioara si n au avut faina de naut la magazinel desi imi trebuie si pt saptamana viitoare ca apar dovleceii OOOfff ...Eu nu am inteles in reteta aia de foccacia cand se pune jumatatea de cana de ulei ? Dupa ce sta la frigider, sau inainte ... Si despre ce spuma e vorba ? Face ceva o spuma nautul amestecat cu apa ? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Buflea stai ca iti spun cum e cu uleiul ( e reteta facuta de mine deci raspund la toate intrebarile ). Pasul 1. Amesteci intr-un castron sau cratita faina cu apa si bati cu telul ala in forma de para ca sa nu ramina cocoloase.Pasul 2. Amestecul asta care arata foarte lichid , mai lichid si decit cel de clatite e musai sa il lasi minim 1 ora pe masa /dulap ( deci nu in frigider) , din cind in cind daca vrei mai amesteci in el ca se depune fainape fundul vasului. Poti sa il lasi si o noapte sau sa sa il amesteci dimineata, pleci la munca /activitatiduverse si o pregatesti seara ..nu se strica.Faina asta face o spuma cind o amesteci, o sa o vezi ..spuma e bine sa o iei usor cu o lingura si sa o arunci. Asa zice lumea prin Italia si eu asa am facut ;-) Daca vrei si mai ales daca ai pune o ramurica de rozmarin verde in amestecul asta , ii da aroma si in plus rozmarinul e bun zice lumea pe aici pentru digestie.Pasul. 3 cind faina in apa s-a umflat, a stat acolo la inmuiat 1 ora sau o noapte , incingi cuotorul la maxim, cu cit mai multe grade cu atit mai bine. Torni uleiul in tava , o sa fie un strat de ulei de citiva mm si peste el torni aluatul de faina de naut cu apa, e lichid ca cel de clatite, uleiul o sa se zapaceascain tava , nu e nimic grav . acum pui daca vrei ( in reteta traditionala nu e ) ceapa verde, ceapa ciorii . Pasul. 4 pui tava la cuptor , tava trebuie sa fie mare in asa fel incit aluatul asta asa lichid sa nu fie in tava mai inalt de 5 mm ( 0,5 cm) . Vezi ca se poate lipi de tava, din cauza tavii care in mod normal qr tb sa fie de arama sau din cauza temp cuptorului adica nu e destul de cald . Mai intreaba daca ai nelamuriri, cauta daca ai timpsi chef si pe youtube ca sunt precis filmulete cu cecinata, farinata e acelasi lucru dar din zone diverse. Mai usor decit asta se pot face toit din faina de naut cu apa un tip de clatite .. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Ah, am inteles ...uleiul nu se amesteca cu compozitia, se pune doar in tava ... Multumesc mult, nu suna rau si nici greu ...poate incerc si eu cu ceapa, rozmarin nu am pentru ca nu imi place ...mie mi se pare ca are gust de mugegai rozmarinul. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts