Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MONTIGNAC (208)..STIL DE VIATA NU DIETA


Recommended Posts

  • Răspunsuri 958
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Neata, am revenit! am fost cumintica si nu prea...

 

Sz, stii ca trebuie sa fie si perioade de stagnare, nu dispera; trebuie sa impingi de la spate pornirea... poate cu niste mers alert, urcat niste scari cateva zile; mancatul mai putin nu e solutia, ca atunci corpul intra in teama si retine putinele bucatele pe care le mananci... citisem undeva odata ca trebuie introdusi carbohidratii buni (fara grasimi) si intensificata activitatea fizica.

Un alt aspect, a fost legat de zerul din lactate si anume ca totusi iaurtul e bun dimneata, insa doar la mic dejun... seara eventual incearca lapte de migdale/soia cu tarate; dintre lactate lichide stiu ca se picase de acord ca doar kefirul (ciuperca de kefir descompune lactoza) si laptele din smantana de gatit + apa sunt bune. In loc de iaurt 0% poti folosi chefir cu tarate (care au IG 25).

Infometarea iti mareste sansele de a pune repede dupa ce vei mai relaxa putin dieta! [flo2]

 

Azi:

md: iaurt + 1 lg dulceata de coacaze (fara zahar)/ 1 pahar "cappuccino" de inka+lapte praf degresat

p: varza + 3 lipii mici de tarate

c: supa crema de legume (telina apio/conopida/brocoli/ceapa/juma' de morcov/dovlecei) si mamaliga ovaz cu branza

 

Pentru maine am in plan sa fac un chec aperitiv de branza+ceapa+marar+oua.

O zi frumoasa! [flo2]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, dar am ales iaurt zero, sa nu fie dubii. In plus, eu iaurtul il mananc la 16, nu seara.

Carbohidrati buni am tot mancat, zilnic fasole sau mazare, am mai avut si paste integrale, nu mai zic de taratele de ovaz, acum am zis sa schimb un pic si astea. 

Si renunt la cele 2 zile hipocalorice.

Miscare - no uei  [:-)))]  dupa 10 ore de birou, abia ma tarasc cu catelul maxim juma de ora, deci la mine nu mai exista energie pentru nimic extra.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

    Claudia probabil s-a referit la faptul ca taratele sunt ultima masa.

    Eu nu combin cerealele cu lapte din motive nebunesti(tot am citit ca o chestie din cereale impiedica absortia calciului din lactate)...asa ca cerealele le pap inmuiate in apa.Ca sa aiba totusi o aroma pun 1-2linguri de zeama de visine din congelator sau putina cacao(dar mai rar).Si le pap in prima parte a zilei ca sa nu se depoziteze.

    La sfatuit aici nu ma pricep...cunosc perioadele de stagnare cand esti in plina actiune de slabit,dar sincer am ajuns sa nu ma infometez,sa mai calc si pe alaturi si sa mananc cu pofta si drag [:-)))] .

    La ce am observat ca slabitul e mai rapid e cand am perioade cu multe ciorbe(zilnic si la mai multe mese)...dar asta e in cazul meu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai chiar am inceput de dimineata, printre telefoane, sa studiez din nou Monti curat in faza I; uitati niste IG la legume fierte:

 

Soia fiarta 23

Linte rosie fiarta 36

Fasole rosie fiarta 42

Linte verde fiarta 42

Fasole galbena fiarta 44

Naut 47

Fasole alba fiarta 54

Fasole pestrita 55

Morcovi fierti 70

Mazare fiarta 45

 

Ideea este ca in cartea initiala si Monti zicea ca astea (fasole/mazarea/lintea/nautul) se mananca maxim 1 masa pe saptamana; ai putea sa le mananci doar la o masa glucidica fara adaos de ulei, insa este cam greu; in general fasolea e mai buna cu ciolan si evident are grasime, nautul humusul are putin adaos de ulei, mazarea cu carne are ulei, cea fara carne e doar mazare fiarta....hmmm... deci mai bine fara in prima faza!

 

din ce mi-am scos eu azi si sper sa incep strict (ca altfel nu prea se vede repede), ar ramane in lista ceva de genul: 

 

PROTEINE

CARNE/PESTE

TELEMEA/CASCAVAL/PARMEZAN

LAPTE MONTI (SMANTANA DE GATIT+APA)

CHEFIR

MASCARPONE/FRISCA LICHIDA

 

LEGUME

 

BOSTANEI, FASOLE VERDE, CASTRAVETI, CEAPA, BROCOLI, CONOPIDA, TIJE TELINA VERDE, PRAZ, ARDEI   

VARZA,VINETE, SPANAC, CIUPERCI, ROSII, AVOCADO, FASOLE MUNG

(in salate crude se pot folosi si telina si morcovul)

 

FRUCTE

CIRESE/VISINE

ZMEURA/AFINE/CAPSUNI/COACAZE

COACAZE USCATE/CAISE USCATE

 

DIVERSE

CACAO, FAINA ROSCOVE, FAINA DE NUCI/MIGDALE/ALUNE, TARATE GRAU/OVAZ

 

Pare putin insa putem deriva din astea diverse, gen: ciorbe/supe, mancaruri, budinca si chec aperitiv (branza/carne), salate, spume de fructe, papanasi, "coliva" de tarate, mamaliga, briose si chiar... nelipsitul meu tort!! [clo]

 

Dea, pai supele/ciorbele au multa zeama si putin zarzavat, sunt lungiiii si satioase, au putine calorii...

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clau [flo]

Merci de listute, in weekend refac ciupercile, cumpar carnuri si merg inainte cu salatele de cruditati.

Dea, taratele de ovaz sunt ok in Monti, se pot combina cu orice, la astea chiar nu pot renunta momentan; alte cereale/paini eu nu mananc, deloc.

Am evitat maxim si ciocolata neagra de exemplu, dulciuri n am preparat nimic.

Am renuntat si la ceaiurile aromate la plic, beau doar apa.

Si nu vad acel -21 oricat ma dau de pamant  [:-)))]  [:-)))]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sz, ai sa vezi, numai ca nu te mai gandi asa mult; ca de ce il ceri,. de aia nu apare... [fri]

Nu-ti place gustul de la extract de stevia? are ig 0, calorii 0 - asa iti poti indulci o cafea, un iaurt, poate o spuma de frisca lichida (frisca lichida+stevia si ai un desert Monti); eu am stevia cu aroma de caramel si cirese si e yamiiii... il pui si in apa si ai un pahar de sirop. 

Sz, asa cum zicea si Deea poate ca supe si ciorbite ai putea sa suplimentezi... au multa zeama si fentezi si creierul ca ii dai cantitate mare de mancare...

Curaj si incredere...incet si sigur...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, dar in ciorba, daca nu mai pun nici mazare, imi ramane varza, conopida, patrunjel radacina si perisoare. O sa incerc. Revin la ciorba pt ora 13,00.

Indulcitor eu folosesc orice gasesc pe raft la magazin, n am nicio preferinta sau vreo problema. Am evitat sa prepar chestii-trestii, sa tin curat F1.

Dar am avut scaparea de 14 februarie, cu mancat dulciurile, apoi mai urmeaza acum in martie probabil, deci iar stagnare. Apoi e aprilie cu Pastele ... si imediat e 1 mai si nu mi ating targhetul  [fri]  [smulgpar]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

    Ciorbele mele sunt groase,bogate in zarzavat,ca sa tina de foame [:-)))] ...dar dau repede senzatia de satietate.

    Curcubico,nu am zis sa renunti la tarate:)).Avem nevoie de carbs,iar taratatele au multe alte proprietati pt care e bine sa le consumam.

    Hai o saptamana la mine sa spargem lemnele si sa le bagam in magazie si nu-ti va mai trebui nici apa sa bei [:-)))] ...si kg se vor duce sigur.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, dar in ciorba, daca nu mai pun nici mazare, imi ramane varza, conopida, patrunjel radacina si perisoare. O sa incerc. Revin la ciorba pt ora 13,00.

Indulcitor eu folosesc orice gasesc pe raft la magazin, n am nicio preferinta sau vreo problema. Am evitat sa prepar chestii-trestii, sa tin curat F1.

Dar am avut scaparea de 14 februarie, cu mancat dulciurile, apoi mai urmeaza acum in martie probabil, deci iar stagnare. Apoi e aprilie cu Pastele ... si imediat e 1 mai si nu mi ating targhetul  [fri]  [smulgpar]

Io zic ca in ciorbe merge sa pui dovlecel, fasole pastai, ceapa verde/1 fir de praz, varza, juma de morcov/patrunjel, ardei verde/rosu, telina apio (tije) si perisoare sau bucatele de carne... ca sa le dau senzatie de multe... eu pun la robot tot zarzavatul si il toc marunt si pare mult... si parca ingroasa si ciorba mai bine.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...