dulcetica Publicat Februarie 24, 2015 Raport Distribuie Publicat Februarie 24, 2015 Buna!Cu intirziere de-o zi,presupun, ca v-ati apucat de facut mincare de post,nu? Ieri am mincat:P- cioba de fasole si fasole iahnie cu salata verdeC-mere ,o portocala groaznic de acraG-migdale si alunePe la noua seara am mincat niste masline si o rosie ,ca parca nu puteam sa ma culc cu burta goala. Azi cam acelasi lucru ,ca n-am intentia sa produc nimic ,dar astept sa ma inspire de la voi. Trag o fuga sa mai fac niste stocuri de masline ,fasole verde/galbena congelata,broccoli.Post usor si senin ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Februarie 24, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2015 Pot sa-ti sugerez o mica corectie (typo) ? Daca tot tii postul, inseamna ca pentru tine Pastele are o semnificatie importanta ... merge scris cu majuscula, ca e sarbatoarea cea mai importanta a crestinilor.Revenind la subiect: supa crema de dovlecei cu albitura si salata de vinete.Am in plan pentru zilele ce vine perioada de salata, salata de salata cu legume, salata de quinoa, salata de sfecla rosie cu ce-oi mai gasi ... salate si spor la pascut sa avem :).A... si la munca ne luam cate o sticla de smoothie de fructe, il facem dimineata si pica genial dupa cate o sedinta in care toooot vorbesti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackgirl0 Postat Februarie 24, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2015 Supa de legume, paine cu zacusca (ieri), 2 covrigi si-o bucata de pita (azi). Cafea. Vreau si eu sa fac ciorba de fasole maine, pun de azi la inmuiat, caci altfel nu-mi iese fiarta cum trebuie. supa crema de dovlecei cu albitura Ralcat, cati dovlecei ai folosit la supa si cum ai facut-o? Ca pe orice supa crema? Eu aveam o reteta dar cu smantana. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Februarie 25, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2015 supa crema de dovlecei cu albitura Ralcat, cati dovlecei ai folosit la supa si cum ai facut-o? Ca pe orice supa crema? Eu aveam o reteta dar cu smantana.Am pus intai albitura, o telina cam cat pumnul meu, 1 pastarnac mare si 1 patrunjel mare si 2 morcovi maricei (pe care i-am scos si i-am folosit la altceva dupa ce s-au fiert, dar au lasat ceva gust) si cam 6 dovlecei taiati si 2 cepe mari, sare dupa gust. Ideea e ca eu umplu de tot oala in care fac supa, nu mai incape nimic de cat e de plina de componente taiate. Dupa ce au fiert, am pus in blender toate componentele si am lasat un pic de zeama afara in alt recipient ca sa nu dea pe dinafara ... dupa ce pun melanjul blenduit, o mai dau un clocot cu ulei de masline si patrunjel proaspat deasupra.O poti drege super bine cu smantana mai ales daca ai copii mai mofturosi la masa care nu vor sa pasca supa verde ... Cand nu e post, noi punem cubulete de branza in ea si ii da un super gust, iar cand e post ii punem crutoane cu ierburi provensale.Pofta mare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Februarie 25, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2015 Buna!Pot sa-ti sugerez o mica corectie (typo) ? Daca tot tii postul, inseamna ca pentru tine Pastele are o semnificatie importanta ... merge scris cu majuscula, ca e sarbatoarea cea mai importanta a crestinilor. De foame! Ralcat,nu-s o crestina practicanta foarte religioasa ,in sensul mersului la biserica. Sint mai mult in suflet . Posturile,doar de Craciun si Paste,le tin mai de curind ,o incepatoare aproape si uneori mai abandonez. Pacatoasa rau! N-am vrut sa va induc in eroare ,de aceea explicitez. Rolul subiectului e si de grup de suport,pt mine.Nu stiu cum pot modifica!P-iahnie si wasa cu zacuscaG-fructe si migdaleC-Azi as vrea sa fac o varza fiarta cu bullion si ardei iute si sper sa gasesc rodii.O zi buna! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Februarie 25, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2015 Te rog sa n-o iei ca pe un repros, era doar ... intelegi tu.Prinde bine asa un subiect, ca ne mai dam idei. Noi aseara am pascut: salata de varza cu rosii in ulei de la italieni, masline verzi, ceapa, un pic de ardei gras rosu, avocado, porumb ulei de masline si suc de lamaie, si sare normal. De fapt am folosit cam ce aveam prin frigider ca nu aveam chef de gatit prea ... si prea ..Plodu si-a imbunatatit-o cu branza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Februarie 25, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2015 ciorba de fasole boabeorez cu legume si muraturi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Februarie 26, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 26, 2015 Buna!P-varza cu un ardei iuteC-o salata verde cu maslineG-rodii,alune,migdale ,mereIn proiect fasole verde sau ciuperci champinion cu usturoi.Ralcat ,ti-am citit blocul cu postul intermitent si alcalin. Eu acum experimentez intermitentul ,in sensul ca maninc de la ora 16 la maxim 21. Nu stiu cum as putea sa constat daca imi afecteaza muschii in vreun fel. Deocamdata sint apatica si aproape lipsita de energie. E abia a patra zi si sper, ca dupa o saptamina, sa ma obisnuiesc.O zi perfecta! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Februarie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 26, 2015 Daca faci un pic de miscare muschii se pastreaza antrenati. Desi .. cel mai greu e sa te motivezi la partea superioara, muschiul executa, nu se plange. Dar creierul e cel care ne pune piedicile. Rau de tot. Imi amintesc ca in 2004 cand am avut super cura de detox de 40 zile cu apa si suc de portocale... visam si vedeam in fata mea numai pui la ceaun, scaldati in usturoi ... munti de pui crocanti, aurii si usturoiati. Si mai bagam un pahar de apa :)). Acum cand ma gandesc numai la vremurile alea si la cat de greu mi-a fost in primele 10 zile ... stiu clar ca a fost o lupta cu obiceiuri vechi, cu placerea gustului nu cu nevoi adevarate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Februarie 28, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 28, 2015 (editat) Buna!Azi:MD-ceai ,cafeaP-ciuperci ,fasole verde cu usturoiG-rodie ,mereC- varza fiarta cu bulion,o salata verde cu maslineG-migdale Pentru miine vreau sa fac fasole batuta si chiftele de naut,falafel parca se cheama. N-am facut niciodata,dar vreau sa experimentez. Am incercat odata sa fac humus ,dar nu prea mi-a iesit. L-am mincat eu,pina la urma., cu niste felii de ardei ,dar era departe rau ,de ce trebuia sa iasa.Ralcat ,imi propun sa ma apuc de sport,de mult timp si uneori am un elan ,de juri ca vorbesc serios. O zi perfecta! Editat de Februarie 28, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.