dulcetica Postat Martie 2, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Martie 2, 2015 Buna!Azi:MD-cafea ,ceaiP-ciorba fasole ,iahnie de fasole cu salataG-mere ,pomeloC-iahnie de fasole cu salata verdeG-migdaleIeri am ars nautul ,deci n-am putut face falafel si cred, ca ramin la mincaruri care stiu sa le fac. [:-)))]Am in obiectiv sa fac niste linte si salate. O zi perfecta! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Martie 3, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 Buna!Tot monolog?Ati renuntat? Era mai animat subiectul de Craciun. Azi :MD-ceai ,cafeaprinz -ciorba de fasole.G-mere ,rodieC-salata de varza cu morcov ras , lamiie si niste fasole verde cu usturoiG -migdaleO zi buna! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 (editat) Dulcetica, daca tot vrei sa faci linte, iti dau o sugestie, am facut eu ieri si au iesit super-bune: clatite de linte. Am folosit cantitati mici pentru ca nu stiam daca imi ies: o cana de linte cruda se pune la inmuiat 12 ore. Apoi, asa cruda, o pui la blender cu o ceapa medie, trei catei de usturoi, un ardei (optional). Adaugi putina apa cat sa le macine blenderul si sa iasa o compozitie aproape ca cea de clatite. Pui cu polonicul intr-o tigaie neaderenta si ies foarte bune. La forma nu prea mi-au iesit cum ies clatitele obisnuite, nu prea aveau aspect comercial :)), dar erau foarte bune. Azi dimineata am mancat fulgi de ovaz fierti in apa, cu portocala si nuci. La pranz orez integral cu ardei copti. Diseara, acasa, n-am nimic pregatit, probabil am sa tai repede doi cartofi si ii pun la dry cocker. Edit: am uitat sa spun: clatitele se pot umple cu salata de varza sau cu amestecuri de ciuperci calite putin. Editat de Martie 3, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 duminica: supa de rosii cu galuste cartofi taranesti cu ceapa ieri: tocana de cartofi cu muraturi grau fiert cu nuca Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 astazi: mai am tocana de cartofi ciorba de varza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 am gatit duminica 3 feluri ca sa am pana miercuri cand lucrez jumatate de zi si mai apuc... sper sa mai fac ceva de mancare, desi am programare la medic. deci:supa crema de conopida cu brocolimancare de varza murata cu rosii deshidratate si piper de toate neamurilemancare de fasole verde cu rosii,isi alege fiecare ce vrea ... ca sa nu tuseasca daca mananca 2 zile la rand aceeasi combinatie :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 As incerca si eu supele creme - nu prea fac, ca nu se mananca, la noi se fac ciorbe inacrite cu bors. As mai face, macar pentru mine, poate mananca si copilu, sotul ma indoiesc. Regula e cam aceeasi mereu: legumele se fierb, se paseaza la blender si apoi se mai pun cateva minute la foc cu ulei de masline si verdeata tocata? Niste sugestii de combinatii, ceva? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 Si la mine ciorbele sunt cele mai iubite, dar nu am mereu huste sa fac bors ... cand mai apuc sa mai fac un bors ... ceea ce urmeaza in curand, e bataie pe linguri.Regula in principiu la supe creme e aceeasi, eu de cand suntem plecati fac asa ceva ... acasa era nelipsit borcanul de bors de pe dulapul de bucatarie. Ce da aroma si face supa atractiva de multe ori sunt crutoanele facute bine crocante in ulei de masline si ierburi provensale. Sau cubulete mici de branza/cascaval care schimba de tot aroma.La mine cele mai iubite sunt cele de morcov+telina+patrunjel+pastarnac+muuuult suc de rosii, aroma principala e de rosie; cele de dovlecei+albitura+smantana (daca nu e post) si cea de conopida cu brocoli. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 ralcat,cum faci crutoanele alea? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Martie 3, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 3, 2015 ralcat,cum faci crutoanele alea?Tai painea in bucatele mici cam cat sa mearga mancate si de mofturosul casei, pun uleiul de masline in tigaie si cand se incalzeste bine pun in el destule ierburi provensale, le amestec un pic pana miroase toata casa a sudul Frantei si p-orma pun painea in ulei. Trebuie sa fie destul ulei incat toate bucatelele sa ajunga la ulei, dar nici prea mult ca sa nu fie prea imbacsite. Amesteci painea maglavaisul de ulei cu ierburi pana cand se prajeste la nivelul la care va place. Ai mei mananca crutoanele destul de bine prajite, usor spre arse cand aroma e si mai puternica. Incredibil ce pot spori gustul mancarii ierburile alea din crutoane.La noi daca raman crutoane de la supa, si avem ceva de gen salata de vinete, icre, salata ... ajung invartite toate si numai iam iam-uri auzi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.