ralcat Postat Martie 11, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 11, 2015 Nimic, ramasite de prin frigider .. mi-a fost un rau de zile mari, baietii s-au descurcat cu ce au gasit. Sigur n-au murit de foame.N-am chef de nimic, ma dor capul si ficatul, si ma paste si o raceala la cat ma stranuta toti. Stiu ca ar trebui sa bag un smoothie cu multa vitamina C dar nu ma pot mobiliza sa curat fructele. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Martie 11, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Martie 11, 2015 Si pe la noi bintuie niste viroze, cu o perioada de redresare de 2 saptamini. Maica-mea e lata si-mi revine in totalitate copilul ,de care se ocupa ea, cind vine de la scoala, pina apar eu, ca o zina. Dupa asta am si lectii. Super!Azi :restul de varza ,fructe si niste salata cu masline. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Martie 11, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 11, 2015 salata de boufsarmale de post Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Martie 12, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 12, 2015 nimic ieri, crasma. scoici cu cartofi prajiti si creveti cu legume la wok.sa tot gatesc in conditiile asteadurerea de cap si starea de rau ... stationare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Martie 12, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 12, 2015 Eu nu tin postul Pastelui insa ma inspir de la voi ca si la Craciun cu retete bune, sanatoase, vegane si deci cum nu pot lua fara sa dau nimic in schimb ca nu-i frumos o sa mai scriu si eu pe aici cind o sa fac cite ceva de post, vegan. Azi conopida pe toate fronturile Conopida rupta bucati mai mari impreuna cu (morcov si telina rase - nu am avut si deci nu am pus dar mergeau si deci cine vrea poate sa puna), ceapa verde tocata mai marisor, ardei gras rosu ca un gogosar taiat cubulete si cotoarele si frunzele verzi de la conopida ( cele care stau pe linga ea, mai fragede ) tocate. Cind era fiarta conopida am scos bucatile mai mari sa fac un fel 2 si am lasat toate buchetelele mici si ce s-a mai rupt in apa. Am adaugat in locul lor citeva linguri de pulpa de rosii din 2 conserve una simpla si alta cu busuioc, am verificat de sare si am lasat sa mai fiarba incet cit sa fiarba si rosiile. Mai mergea un cartof dar nu aveam, mergea si orez dar mi-a picat fisa tirziu .. cine vrea poate pune citiva taitei/fidea/paste mici din cele pentru supe sau sa nu puna nimic. Eu cred ca voi pune pasta desi e destul de "groasa" ciorba mea.Noi nu ne dam in vint dupa ciorbele acre deci eventual citiva stropi de lamiie sunt suficienti insa merge acrita si cu altceva ( bors. zeama de castraveti acrii, corcoduse) daca va place. Servita cu iaurt de soia ... Felul 2 niste chiftele din conopida. In loc de ou puneti in piureul de conopida impreuna cu verdeata, usturoiul sau alte ingrediente care va plac voua la alegere :- un cartof fiert si strivit SAU- 1 lingura sau doua de cus cus umflat deja in apa ..apoi le dati forma de chiftelute mici rotunde sau de crochete mai mari si mai lunguiete, le tavaliti prin pesmet ( sau prin un maglavaiz de faina cu apa si apoi prin pesmet ) si le prajiti in tigaia de teflon fara ulei sau ca mine in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt , trebuie sa le intoarceti dupa citeva minute . Se pot servi asa simple, in chifla pe post de hamburger , cu ketchup clasic sau cu cel facut din sfecla rosie sau cu un sos de rosii ca la chiftelele marinate cu deosebirea ca faceti sosul. il fierbeti si cind e gata adaugati chiftelele coapte separat, le ametiti bine in sos si le lasati putin cu focul stins si capacul pus in cap sa se imprieteneasca. Sau cu salata . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Martie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 13, 2015 Pastai cu usturoi, cartofi copti cu usturoi si rozmarin, iar dupa amiaza cand ajung fac chiftele de naut. L-am lasat vreo doua zile la inmuiat, sper sa-l pot da prin robot asa crud. N-am mai facut pana acum, sper sa-mi iasa. Am facut si eu conopida cu sos de rosii, o minunatie! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Martie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 13, 2015 ieri ciorba de fasole boabe spanac cu cartofi prajiti azi lasagna cu legume ciuperci cu maioneza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mimimami Postat Martie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 13, 2015 ieri ciorba de fasole boabe spanac cu cartofi prajiti azi lasagna cu legume ciuperci cu maionezacum e maioneza asta, din borcan?sau cum faci maioneza de post? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Martie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 13, 2015 (editat) eu nu am de la borcan de unde sa cumpar, o fac singura, un pahar lapte de soia si 2 pahare de ulei. le pun in paharul de la blenderul vertical si bat cca 1 minut la viteza maxima si incepe sa se ingroase putin. Apoi adaug zeama de la o lamaie si mestec in continuare pana se incorporeaza. La sfarsit condimentez cu sare si piper dupa dorinta. Editat de Martie 13, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ralcat Postat Martie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Martie 16, 2015 Bors taranesc si spanac cu cubulete de tofu prin el. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.