CorinaDani Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Sziv, probabi voi sunteti cazul fericit al unei mici comunitati fericite.In parculetele prin care ieseam eu cu fetita cand era mica, nici vorba de comunicare, imprietenire cu alte mamici, bunici sau bone. Nici copiii intre ei nu se imprieteneau prea mult, doar cei care mergeau la aceeasi gradi/scoala sau locuiau in acelasi bloc. Unii azi erau prieteni, maine se bateau/certau. Si mamicile/bunicile cam la fel, am asistat la niste certuri de toata frumusetea.Ma mai salutam si conversam cu o vecina si o alta mamica, in rest nu ma tragea inima sa ma bag in seama cu mame/bunici care tipau, fumau, scuipau seminte. Trebuia sa stau cu ochii pe fii-mea ca pe butelie, sa nu dea copiii mai mari peste ea (cu mingea, rolele sau bicicletele), sa nu cada, sa nu se loveasca, sa nu bage mainile murdare in gura, etc. Editat de Aprilie 23, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 23, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 Unele lucruri sunt utile si pt imunitate ... nu prea sufar de paranoia in acest sens, au mai mancat si neigienizati, au baut apa dintr-un flacon toti pe rand sau au muscat dintr-un mar ... nu au patit absolut nimic.Suntem in haita, cum am zis, de 10 ani ... daca nu ne vedem o data pe saptamana cand e iarna, deja ne alarmam [:-)))] Vara nu mai spun :-) Si e asa o placere sa i vezi cum asteapta sa se deschida caserola ... [il] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 23, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Tot astea le duc si eu :). As mai putea adauga rulada cu nutela/dulceata. Te rog frumos sa mi spui reteta de rulada ce o folosesti si procesul tehnologic. Si neaparat dimensiunea tavii :-) Merci [flo] *caut retete home-made pt ca sunt satuli de barni, magura & co, vor ceva bun-bun , chiar daca, recunosc, e mai usor sa cumpar ... Editat de Aprilie 23, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oana_s Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 (editat) (noi suntem nitel dusi (adica io si copchiii :D ), când e urat si frig afara facem si picnic in sufragerie... : Acu' doo zile l-am facut pe ultimul ;) Eu nu fac dulciuri.Afara se mananca:pufuleti, seminte, alune, biscuiti, inghetata. Editat de Aprilie 23, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 este reteta Pokaihttp://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/rulada-cu-dulceata/42/2/8647/ Ingrediente4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,esenta de vanilie,pentru umplutura:dulceata, gem, crema ciocolata etc. Mod de preparare1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.2. Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam asa, cat timp batem albusurile spuma (separat) punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie). Mixam.3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt (atentie la tava, tava e cea potrivita atunci cand punand compozitia in ea, trebuie s-o balanganiti in tava ca sa acopere). A mea tava are dimensiuni de 29x42.4. Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min (atentie ca se face foarte repede, o intepati cu paiul dupa primele 8-10 min).5. Dupa ce o desprindeti ushurel din tava o rasturnati pe un prosop umed si o ungeti cu dulceata, gem, crema de ciocolata. Nu puneti prea putina, mai ales ca dulceata mai intra-n aluat, dar nici in disperare nu. Dupa aia, incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed.6. O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator.7. Intre timp, am topit pe aburi cateva bucati de ciocolata de menaj. Ciocolata topita am pus-o intr-un spritz de prajituri, si am fasait pe rulada, pe care evident am scos-o de la congelator. Am pus si zahar pudra. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 23, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 Mnoah stiu ce voi face vineri seara Multumesc frumos Mcoca Am gasit si dimensiunea, 29x42 , masor diseara tavile mele.N-am facut niciodata pt ca credeam ca e foarte complicata treaba ... la partea cu prosopul umed ...Vad ca se face foarte repede; iar Nutella mai avem pe stoc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paulinio Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 Nici eu nu sunt de acord cu mancatul in parc la nivel teoretic.Dar... e ok pe o banca sau ca picnic... nicidecum altergatul printre copii cu bucata de mancare in gura. Sau si mai rau cu parintii care alearga cu bucatelele sa le dea copiilor. Si noi cand plecam stam mai mult in parc. Iau bucatele de mar, biscuiti, placinte cu mar, afine (cand e sezonul lor), migdale crude, seminte/nuci crude... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Otiliav Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 O alternativa sunt si pungutele cu morcovi mici si cruzi, baby-carrot sau chiar morcovi taiati de-a lungul si pusi in casoleta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 23, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 Da, dar eu caut ceva bun-bun-bun, nu sanatos [biz] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Aprilie 23, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2015 sziv, un desert dupa care eram innebuniti in copilarie : tata facea din zahar ars si nuci prajite (si sfaramate) un fel de bomboane, rodeam la ele o gramada pana le dadeam gata, dar ce bune erau... cred ca poti pune si seminte (miez), migdale, alune sau susan daca nuca nu e pe placul tuturor. doar sa nu fie vreun copil alergic (la alune) in gasca voastra. http://www.bucataras.ro/retete/bomboane-de-zahar-ars-25603.htmlhttp://www.bucatarmaniac.ro/2012/03/bomboane-de-zahar-ars-cu-nuca.html Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.