Ioana_Pos Publicat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Publicat Aprilie 26, 2015 Intrebare pt cine gateste si / sau mananca midii: le taiati/ curatati stomacul? Pana acum de fiecare data cand gateam le puneam cu totul. LA restaurant le mananc cu totul. Azi insa m-a izbit ca ar fi mai bine sa curat stomacul, respectiv continutul. voi cum procedati? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Nu stiu ce sint alea? Cum se zice in engleza? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Leti, în engleză sunt Mussels. Ioana, de gătit nu gătesc, dar mănânc. Nu mi-a trecut prin cap că ar trebui curățat stomacul :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Pai daca le iei in scoica cu tot trebuie sa te asiguri ca sint complet inchise scoicile inainte de a le pune la fiert. Alea deschise arunca-le. Daca iei numai miezul nu trebuie sa cureti nimic. Cauta pe youtube, trebuie sa fie o demonstratie, ori urmareste cookery programmes, ca-s o gramada aici. Eu am invatat foarte mult din ele. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Eu le curat numai 'barba' nu am auzit la nimeni sa curete si altceva.Le arun pe cele care sint deschise sau crapate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Midiile nu sunt cele ce se maninca crude? Scoicile nu le curat,insa maninc in general gata preparate,nu le fac eu acasa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Midiile nu sunt cele ce se maninca crude? Scoicile nu le curat,insa maninc in general gata preparate,nu le fac eu acasa.Alea sint stridii (oysters)Midii - mussels. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Mersi de lamurire...era confuzie la mine-n cap! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Aprilie 26, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Daca ajungeti in Scotia neaparat sa mincati la Loch Fyne: http://www.lochfyne.com/Trebuie rezervare din timp.Au si prin alte orase restaurante, noi am incercat in Reading and Bath dar nu se compara.Cel din Clachan (ca sint mai multe si in Scotia) e chiar pe maginea lacului, acolo afuma somonul, middile - sint 'catch of the day' ,.....Cred ca e cel mai bun sea food mincat de mine vreodata. :-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Aprilie 26, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2015 Le cumpar fara cochilie. Azi din greseala am spart stomacul uneia si are un smac verziu -negru inauntru si pana la urma am decis sa le tai bucata cu stomacul ca sa nu il mancam. Sotul face glume si zice ca ala ii da toata aroma Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.