Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Calamari deliciosi


Recommended Posts

  • Administrators

Noi suntem fani calamari si aici pe insula, la fiecare magazin se vand -

 

Si pentru ca acum e sezonul calamarilor mici (care sunt deliciosi si Moi) am facut o reteta foarte simpla - pe care v-o propun si voua. Au iesit atat de moi si delicioasi incat azi am cumparat iar o plasa de calamari proaspeti (pe care trebuie sa ii curat - dar asta este)

 

Reteta e in video-ul de mai joi - tipul spune o limba doar de el stiuta insa e suficient sa il urmariti ca intelegeti

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

o posibila explicatie :

"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

o posibila explicatie :

"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră."

 

 

Corina, multumesc, asta e explicatia probabil. Ma miram eu sa nu ii schimbe gustul.

Oricum , mare specializare trebuie sa aiba nenea asta in "preparate de peste" daca nu a aflat inca ceea ce in mod traditional stie orice gospodina din spatiul mediteranean : niciodata nu se amesteca lapte, branza, cascaval cu peste, calamari, caracatita, etc. 

Cat despre dorinta de a o face mai " dulceaga"  ce sa mai zic , dupa care trosneste un pumn de sare in faina sa -i dea gust. Sigur nu a crescut pe malul marii  omul. Si nici nu gateste pentru oameni ce mananca de mici kalamari . E " bucataria de fite"  asta pentru oameni ce invata gusturi noi ca adulti. 

 

Εdit : daca sunt proaspeti si ii e teama cuiva sa nu fie tari atunci ii pune ori in uzo cu apa, ori in lamaie cu apa ori si uzo si lamaie cu apa si gata , pot sta si o ora acolo nu se schimba gustul ba chiar se accentueaza.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...