Administrators redactor Publicat Mai 25, 2015 Administrators Raport Distribuie Publicat Mai 25, 2015 Noi suntem fani calamari si aici pe insula, la fiecare magazin se vand - Si pentru ca acum e sezonul calamarilor mici (care sunt deliciosi si Moi) am facut o reteta foarte simpla - pe care v-o propun si voua. Au iesit atat de moi si delicioasi incat azi am cumparat iar o plasa de calamari proaspeti (pe care trebuie sa ii curat - dar asta este) Reteta e in video-ul de mai joi - tipul spune o limba doar de el stiuta insa e suficient sa il urmariti ca intelegeti Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Mai 25, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 Ii ador! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Mai 25, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 da si noi - si cand ii servesti cu o salata greceasca - masa e gata. [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica11 Postat Mai 25, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 De ce ii are pusi in lapte inainte? Intelege cineva ce zice ?Eu niciodata nu combin lactate cu chestii marine deci nu imi imaginez cum ar fi gustul .Sau nu se schimba ?Calamarii ii fac direct prin faina si apoi prajiti. Nici sare nu pun in faina macar . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Mai 25, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 o posibila explicatie :"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră." Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Mai 25, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 Nu stiu de ce se tin in lapte - insa am facut de vreo 3 ori reteta asta care presupune sa ii tin in lapte desi i-am tinut numai vreo ora - si au iesit absolut deliciosi.Asa ca - nu mai intreb de ce. [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Mai 25, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 si - punand acele condimente in faina, iese un gust demential. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Mai 25, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 Eu ii pun in lapte dar nu un faina. Ii dau prin pesmet cu usturoi si patrunjel tocat. Ii pun pe gratar foarte rar ii fc prajiti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica11 Postat Mai 25, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 25, 2015 (editat) o posibila explicatie :"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră." Corina, multumesc, asta e explicatia probabil. Ma miram eu sa nu ii schimbe gustul.Oricum , mare specializare trebuie sa aiba nenea asta in "preparate de peste" daca nu a aflat inca ceea ce in mod traditional stie orice gospodina din spatiul mediteranean : niciodata nu se amesteca lapte, branza, cascaval cu peste, calamari, caracatita, etc. Cat despre dorinta de a o face mai " dulceaga" ce sa mai zic , dupa care trosneste un pumn de sare in faina sa -i dea gust. Sigur nu a crescut pe malul marii omul. Si nici nu gateste pentru oameni ce mananca de mici kalamari . E " bucataria de fite" asta pentru oameni ce invata gusturi noi ca adulti. Εdit : daca sunt proaspeti si ii e teama cuiva sa nu fie tari atunci ii pune ori in uzo cu apa, ori in lamaie cu apa ori si uzo si lamaie cu apa si gata , pot sta si o ora acolo nu se schimba gustul ba chiar se accentueaza. Editat de Mai 25, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.