Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

BOR S.R.L .. sau cand credinta se masoara in bani si voturi


Recommended Posts

"Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) a avut în anul fiscal 2014 venituri totale de 53,6 milioane lei, potrivit bilanţului depus recent la ANAF. Cea mai importantă unitate administrativ bisericească din subordinea BOR a raportat cheltuieli de 46,6 milioane lei, rezultând un excedent de 7 milioane lei.

Reprezentanţii MMB au prevăzut venituri de doar 51,7 milioane lei, iar excedentul real a fost cu 1,7 milioane lei mai mare decât cel anticipat.

Pe de altă parte, depăşirea estimărilor economice este o situaţie des întâlnită în rapoartele financiare ale MMB, depuse în ultimii şase ani, potrivit adevărul. ro. Veniturile totale sunt mai mari cu aproape 3 milioane lei comparativ cu 2013, iar excedentul e mai ridicat cu aproape 1 milion de lei.

Potrivit raportului financiar, excedentul provine din activităţile fără scop patrimonial - asistenţă socială, donaţii etc - şi nu din activitatea economică, precum vânzările de carte, de obiecte religioase sau agricultură.

Din 2008, anul de debut al crizei financiare şi cel în care la conducerea MMB a fost instalat Înaltpreasfinţitul Teofan şi instituţia bisericească a reuşit să depăşească la fiecare raportare fiscală estimările de profit.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) cuprinde eparhiile: Arhiepiscopia Iaşilor, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi Episcopia Huşilor."

 

Ne informeaza ziarul gandul  http://www.gandul.info/stiri/mitropolia-moldovei-o-afacere-de-mare-succes-ce-profit-a-raportat-la-finante-pentru-anul-trecut-14669510

 

 

In aelasi timp, 

 

"Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului", a spus ministrul Eugen Teodorovici, raspunzand unei intrebari referitoare la suma data pentru acest obiectiv, din totalul suplimentarii bugetare pentru Secretariatul de Stat pentru Culte."  

 

 

 

Mai e ceva de comentat ? 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pai nu fac nimic ilegal,  cetatenii dau CU MANA LOR bani la preoți si biserici,  practica cu care personal nu sunt de acord, dar ce sa le faci? Probabil ca incet , incet se va termina si cu prosteala asta.... dar pensionarii parca se muta in curtea bisericii. .. pana la urma fac ce vor cu banii lor....

 

Alta poveste e cu bugetul alocat, cu siguranță are un motiv bine intemeiat, dar dupa mintea mea, nepotrivit

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...