Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Temele de vacanta ale scolarului: ghid filozofic al unei mamici profesoare


redactor

Recommended Posts

  • Administrators

Temele de vacanta ale scolarului: ghid filozofic al unei mamici profesoare

Lungile veri de huzur ale copilariei mele, pline de zile de nefacut nimic si totusi de atatea aventuri pe care doar vacanta mare le poate pregati tuturor copiilor erau, invariabil, umbrite de un nor amenintator: teme de vacanta. Ajunsa acum profesoara si mama in acelasi timp, cred ca aceste teme nici nu ar trebui sa existe. Iata de ce :)

 

http://www.desprecopii.com/Images/SitePages/temedevacanta-mare.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Chiar daca creierul se cam dezvolta pana pe la 5 ani, el continua totusi rafinarea functiilor si întărirea legaturilor neuronale pana la maturitate , chiar toata viata, in functie de stimulari... de aceea eu cred ca activitatea intelectuala si aici ma refer la studiu, mai ales in copilărie, este binevenita. ..

De cele mai multe ori ia forma temelor, pentru ca nu toti parintii stiu cum si ce anume sa ii Invete pe copii, adecvat varsteu lor, cred ca temele reprezintă astfel un reper in primul rand pentru parinti..

 

Eu sunt de acord cu temele, in cantitate medie .

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi n am prea avut teme de vacanta in primii 4 ani de scoala :-)

Dar a avut in fiecare vacanta cate un caiet de lucru, cumparat din librarie, ales de ea. Si de citit, asta era imperativ, la alegere, ce vroia.

  Acum trece pe-a 5-a, la fel, nicio tema de vacanta. Asa ca a mai facut ea din orele extra, benevol, germana si chitara, a fost la scoala de vara de engleza.

In fiecare zi are de citit minim 10 pagini cu recuperat daca a ratat norma :-) Lecturi la alegere, acum e la Narnia parca.

 I-am dat si cate o fisa de romana / mate, nimic infiorator.

Nu cred ca juma de ora de munca a omorat vreun copil. Nu sunt munci zilnice, nu sunt absurda, dar fac bine impotriva plictiselii cateodata.

Nu credeam ca voi ajunge in aceasta faza, sa recomand cate o fisa, dar asta e concluzia mea: nu vor crapa ! Prin comparatie, evident, cand copilul e plecat in tabara sau hai-hui, normal ca nu ii dai fise de lucru la pachet :-))) dar nici sa zaca pe tableta sau tv 3 luni de vara nu cred ca e mai ok. Spun asta pentru ca si eu aveam dilema aia, cu daca esti in concediu poi nu lucrezi. Ei bine, eu nu am cca. 90 de zile de concediu, cu atat mai putin legate [:-)))]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu sunt deacord cu temele de vacanta . Vorbesc de vacanta de vara nu de celelalte ce practic sunt integrate in an deci se continua testele scrise la reincepere materia fiind unitara.

In vara insa nu, nu sunt de acord. S-a terminat o etapa incepe alta , psihologic vorbind chiar si o jumatate de ora pe zi mie mi se pare ca anuleaza pauza.

Bine, nici cu vacantele astea criminale de trei luni ca in Romania nu sunt de acord dar asta e altceva. O luna jumatate, doua luni cred ca sunt arhisuficiente dar in astea sa nu faca decat ce vor fara programare. Eu observ ca unii copii citesc de la sine vrere (chiar mult) beletristica, altii fac experimente, altii deseneaza altii fac muzica, altii aleg sa nu faca nimic pentru caa asta vrea fiecare dar chiar daca nu face nimic scris /citit tot nu inseamna ca nu castiga nimic prin joaca de exemplu.

 

Daca parintele e resonsabil si pastreaza un ritm constant la wi fi de exemplu si in vacanta ca si in timpul scolii adica nu il lasa cu orele uitat la comp pentru ca "nu are alta solutie" copilul singur isi gaseste ceva ce ii place sa faca si din care invata mai multe decat dintr un caiet de scris obligatoriu zilnic.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca au stiut in iunie cat face 7 x8 eu nu cred ca in septembrie dupa o singura citire nu isi vor mai aminti. Daca insa nu au stiut in iunie si de fapt se invata in vacanta ceea de ar fi trebuit invatat in timpul scolii este exact situatia de care spuneam. In capsoarele lor atunci nu exista pauza si asta eu am observat ca duce la un mai mic entuziasm si la o mai mare oboseala pe parcursul urmatorului an.

Cat despre harjoneala in casa , eu cred ca exista si alte metode de a i tine ocupati decat temele . De altfel, aceste teme presupun ca tin cel mult o ora pe zi deci nu rezolva de fapt nimic in privinta asta  [:)]  Daca faci socoteala le raman inca vreo 10 ore neacoperite. Cred ca e o iluzie ca asta ii tine cuminti.

Baietii mei de altfel se impung si se gadila si fac galagie si in timp ce scriu deci e exclusa linistea doar pentru ca au teme.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ai mei nu isi vor aminti dupa o recitire :) 

 

harjoneala la teme nu se intampla, caci sunt fiecare in camerele lor. 

 

la alte metode de tinut ocupati, sincer, la varsta alor mei eu incerc sa ma extrag din ecuatie si sa nu-i tin eu ocupati, deci in taraboiul creat de 2 copii diametral opusi cele 1-2 ore de teme sunt oaza de liniste. si daca le faci si cu pauza intre... yu-hu!!!

 

adevarul e ca fiecare cu obiceiurile lor, sincer nu cred ca exista o regula general valabila. ai mei nu vor citi niciodata de placere de ex, deci citit 30 de min e parte din tema si nu-i un capat de lume. oricum temele astea apar cat timp nu sunt in tabere, deci eu zic ca e un program destul de echilibrat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...