Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi? cap.94 bis


Recommended Posts

Michelle, te rog, dă-mi și mie rețeta de pâine  [flo2] .

cu o seara inainte faci urmatoarele:

1/2 lingurita drojdie uscata

1cana apa calduta (temp camerei)

1 cana faina alba

1cana faina neagra

amesteci un pic si le lasi peste noapte la crescut

 

a2-a zi

amesteci sponge-ul (asa se numeste chestia facuta cu o seara inainte) cu:

31/2 cani faina (preferabil speciala de paine...dar merge si cu cea obisnuita 000 cum aveti voi)

1/2  faina rye (nu stiu traducerea...) merge daca nu ai sa pui neagra..d.ar asta ii da aroma speciala 

1 1/3 cani apa calduta

2 linguri miere

2 lingurite sare (se pun mai la sfirsit...cu 3 min inainte de a termina coca de amestecat.

 

amesteci coca cu mixer special (daca ai, dar merge si cu mina) pt 15 min la viteza mica.

coca rezultata e totusi lipicioasa...poti sa mai adaugi un pic de faina...dar treb sa fie moale.

o [pui intr-un vas se lasa la crescut sa-si tripleze volumul.

cel mai bine incalzesti un pic cuptorul...il stingi si apoi bagi castronul cu coca acoperit. o poti la sa la crescut 2-3 ore.

 

dupa ce si-a triplet volumul, o pui in tava tapetata cu malai, sau faina...dar nu o mai amesteci o iei usor din castron si o pui in tava (eu am una ca de pizza)

 daca ti-e greu poti sa o pui mai intii pe un fund de lemn tapetat bine cu faina, degetele tap. cu faina...si apoi o transferi pe tava.

 o lasi la crescut acoperita pt 1 ora sau chiar mai mult  (de preferat tot in cuptor usor incalzit.

apoi dupa ce a crescut daca vrei cu un cutin poti sa o tai deasupra.

 

cand vezi ca a crescut bine, pornesti cuptorul la mare, 450', pui o tava, cratita cu apa la baza cuptorului...cand e incalzit pui paiinea.

trebuie sa stea la cuptor 50 min.

stingi cuptorul si o mai lasi acolo 10 min.

o scoti o pui imediat pe un gratar si o lasi cel putin 2 ore inaitne de a o taia.

 

pofta buna

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 874
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

cu o seara inainte faci urmatoarele:

1/2 lingurita drojdie uscata

1cana apa calduta (temp camerei)

1 cana faina alba

1cana faina neagra

amesteci un pic si le lasi peste noapte la crescut

 

a2-a zi

amesteci sponge-ul (asa se numeste chestia facuta cu o seara inainte) cu:

31/2 cani faina (preferabil speciala de paine...dar merge si cu cea obisnuita 000 cum aveti voi)

1/2  faina rye (nu stiu traducerea...) merge daca nu ai sa pui neagra..d.ar asta ii da aroma speciala 

1 1/3 cani apa calduta

2 linguri miere

2 lingurite sare (se pun mai la sfirsit...cu 3 min inainte de a termina coca de amestecat.

 

amesteci coca cu mixer special (daca ai, dar merge si cu mina) pt 15 min la viteza mica.

coca rezultata e totusi lipicioasa...poti sa mai adaugi un pic de faina...dar treb sa fie moale.

o [pui intr-un vas se lasa la crescut sa-si tripleze volumul.

cel mai bine incalzesti un pic cuptorul...il stingi si apoi bagi castronul cu coca acoperit. o poti la sa la crescut 2-3 ore.

 

dupa ce si-a triplet volumul, o pui in tava tapetata cu malai, sau faina...dar nu o mai amesteci o iei usor din castron si o pui in tava (eu am una ca de pizza)

 daca ti-e greu poti sa o pui mai intii pe un fund de lemn tapetat bine cu faina, degetele tap. cu faina...si apoi o transferi pe tava.

 o lasi la crescut acoperita pt 1 ora sau chiar mai mult  (de preferat tot in cuptor usor incalzit.

apoi dupa ce a crescut daca vrei cu un cutin poti sa o tai deasupra.

 

cand vezi ca a crescut bine, pornesti cuptorul la mare, 450', pui o tava, cratita cu apa la baza cuptorului...cand e incalzit pui paiinea.

trebuie sa stea la cuptor 50 min.

stingi cuptorul si o mai lasi acolo 10 min.

o scoti o pui imediat pe un gratar si o lasi cel putin 2 ore inaitne de a o taia.

 

pofta buna

 

Michelle, săru-mâna  [flo2] . Rye e secară, găsesc și pe aici. Sponge-ul de care zici tu eu l-am găsit pe site-uri în română ca preferment, am mai făcut o variantă.

 

La ultima parte nu prea am înțeles. Deci nu o formezi (shaping)? O răstorn așa direct din vasul în care a crescut?

 

Deci pe total am 6 căni de făină la 2 1/3 lichid? Îmi iese cam puțin lichid. (Am adunat făina și apa din preferment cu cea din faza a doua). Eu știu că hidratarea trebuie să fie de la 50% în sus (procentul de hidratare = lichid / făină). Aici iese cam 38%.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

poti sa mai adaugi 1/2 cani faina...sau chiar o cana dar ia in considerare ca, coca asta iese mai moale....se dezlipeste de vas doar daca ai miinile bine date cu faina si vasul dat in prealabil bine cu ulei (am uitat sa spun asta).

 

in functie de temperature camerei, faina....astazi de ex  a mea a iesit mai moale decit de obicei.

 eu asa o fac...o pun direct pe platoul-tava de pizza si o rotungesc un pic acolo.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Michelle, te mai uiți o dată, te rog, pe nr de căni de apa? Sunt doar 2 1/3 în total?

La 6 căni de făină cu apa respectivă nu iese cocă moale. Dacă mai pun făină cum spui, iese și mai tare.

 

Mulțumesc  [flo2] .

asa e reteta...am verif inca o data...am cartea in fatza [:)] .

 

in functie de temp din casa, sau umiditatea din faina poate sa iasa coca mai moale , moale incit sa fie neccesar sa mai pui faina(mi s-a intimplat astazi)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...